• Urológiai megbetegedések cikkek

   • Betegségek megértése
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-02-16 20:36
    Húgyúti fertőzés
    A húgyúti fertőzések az embereket leggyakrabban érintő fertőző betegségek közé tartoznak, de többnyire nem járnak komplikációkkal. Főleg bakteriális fertőzésekről van szó, ritkán játszanak szerepet más kórokozók. Az egyik legveszélyesebb szövődmény a vesemedence-gyulladás.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás PhD, urológus, andrológus szakorvos
    2019-05-09 09:36
    A vizeletben szabad szemmel észlehető eltérések, illetve a különböző vizsgálati eljárásokkal detektálható változások számos urológiai és nem urológiai betegség tüneteként jelenhetnek meg.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Papos István, urológus
    2019-04-20 17:36
    Az uroszepszis olyan állapot, mikor a húgyúti fertőzést okozó baktérium vagy gomba a véráramba jutva szisztémás fertőzést okoz, mely a vérrel a testben kering. Ezt a fajta vérfertőzést szepszisnek (köznyelvben pedig gyakran vérmérgezésnek) hívják. A szepszist leginkább tüdő vagy hasi fertőzések okozzák, az érintettek csak kisebb hányadánál (kb. 5%) áll húgyúti fertőzés a betegség hátterében.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Osváth Péter, általános orvos
    2019-04-12 16:35
    Ha vizeléskor a hólyag nem ürül ki teljesen vagy egyáltalán, akkor vizeletrekedésről, vizeletelakadásról beszélünk.
    Panaszok
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Szanyi Andrea, belgyógyász, háziorvos, geriáter
    2019-04-01 15:05
    A vizelet inkontinencia nem kizárólag a nők problémája, gyakran előfordul a férfiaknál is. Az inkontinenciával járó kellemetlenségek ellen ma már számos olyan termék áll rendelkezésre, amely kifejezetten a férfiak anatómiáját figyelembe véve készült, ennek köszönhetően pedig a legnagyobb kényelmet tudja biztosítani minden érintett számára.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-03-28 17:36
    Sok esetben keresik fel a betegek azzal a háziorvost, nőgyógyászt, urológust, hogy visszatérő húgyúti fertőzésük van. A közkeletű nevén csak felfázásként emlegetett betegség veszélyének a nők nagyobb eséllyel vannak kitéve, tekintettel arra, hogy a húgycsövük rövidebb, ezáltal a kórokozóknak rövidebb utat kell ahhoz megtenni, hogy felkússzanak a húgyhólyagba.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Baki Márta, onkológus
    2019-03-26 17:03
    A húgycső rosszindulatú daganatai az európai országokban az összes rosszindulatú elváltozások 1 százalékát sem érik el. Magyarországi adatok alapján ez a betegség évente 50-nél kevesebb esetben kerül felismerésre. Férfiaknál gyakrabban fordul elő.
    Panaszok
    WEBBeteg összeállítás - Dr. Szanyi Andrea, belgyógyász, háziorvos, geriáter
    2019-03-25 17:04
    Az inkontinencia nem szégyen! Megfelelő orvosi terápiával nagyon sok típusa kezelhető, a panaszok enyhíthetők, ezáltal és a kifejezetten a férfiak számára készült speciális inkontinencia termékek használatával jelentősen javulhat az életminőség. Mindenképpen ajánlott tehát panaszával orvoshoz fordulni!
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
    2019-03-24 04:06
    A kismedencei vénák elzáródásának kellemetlen következménye az állandósuló merevedés, amely nagyon gyakran fájdalommal is jár. A betegség kialakulásában számos külső tényező játszhat közre, de ha időben fordul a beteg szakemberhez, a probléma gyorsan kezelhető.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-03-22 04:06
    A húgyutak több módon is megsérülhetnek. Gyakran okozzák közúti balesetek, zuhanás, lőtt vagy szúrt sebek, műtét. A húgyúti sérülések következménye akár veseelégtelenséghez is vezethet.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás PhD, urológus, andrológus szakorvos
    2019-03-11 21:05
    Egy jól felszerelt urológiai rendelőben a vizsgálómódszerek széles tárháza áll az orvos és a beteg rendelkezésére, egy kiemelt intézményben pedig a megfelelő radiológiai háttérrel szinte minden információt megkaphatunk, amire szükségünk van.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!