• Szív- és érrendszeri betegségek cikkek

   • Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Diószegi Judit, pszichiáter
    2019-10-24 20:35
    Dohányzás
    Aki dohányzik, számos káros tényezőnek és következményes negatív hatásnak, betegségnek teszi ki magát. Vajon minden dohányos tisztában van az összes következménnyel? Tekintsük át részletesen.
    Betegségek megértése
    Kardioközpont - Dr. Sztancsik Ilona, kardiológus, aneszteziológus, intenzív terapeuta
    2019-12-12 16:05
    A szívritmuszavarnak összességében két fő formája van: vagy túl gyorsan, vagy túl lassan ver a szív. A szakértők pedig nemcsak aszerint osztályozzák a szívritmuszavart, hogy honnan ered, de a szívverés sebessége alapján is. Dr. Sztancsik Ilona, a Budai Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta a tachycardiáról beszélt, amikor 100-nál többet ver a szív egy perc alatt.
    Panaszok
    WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró
    2019-12-10 20:35
    A szív- és érrendszeri betegségek hazánkban is élen állnak a halálhoz vezető kórok listáján. Ezért is fontos, hogy a lakosság tagjai felismerjék szívük működésének esetleges zavarát, s a tüneteket megfigyelve panaszukkal felkeressék a háziorvost, majd javaslata alapján a szakellátást - hangsúlyozták kardiológus szakemberek a Nemzetközi Pitvarfibrillációs Hét egyik tájékoztató eseményén.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Molnár Dóra, kardiológus szakorvos
    2019-12-09 14:35
    A szívünk megfelelő működése létfontosságú, ezért az időben kiderített problémák megfelelő kezelése életet menthet.
    Betegségek megértése
    Trombózisközpont - Prof. dr. Blaskó György, véralvadási szakértő
    2019-12-08 17:36
    Hol alakulhat ki trombózis? Miért fontos ennek a betegségnek a kezelése? Olvasóinktól érkeztek a kérdések. A válaszokat prof. dr. Blaskó György, a Trombózisközpont véralvadási specialistája adja meg.
    Egészségmegőrzés
    Kardioközpont - Dr. Sztancsik Ilona, kardiológus, aneszteziológus, intenzív terapeuta
    2019-12-06 18:33
    Az eddig is közismert tény volt, hogy a magas vérnyomás és a magas koleszterinszint, az elhízás és a dohányzás a szív-érrendszeri betegségek rizikófaktorai. Most dr. Sztancsik Ilona, a Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta a rossz fogak és a szívbetegségek kapcsolatára hívta fel a figyelmet.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
    2019-12-03 20:35
    A szisztémás lupus erythematosus vagy röviden lupus napjainkban már jól kézben tartható betegség. Bár a tünetek évtizedeken keresztül hol fellángolnak, hol enyhülnek, a betegek nagy része jól reagál a kezelésre.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Sz. M., fordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2019-12-03 17:05
    A szívbetegségen átesett betegeknek hetente kétszer intenzíven mozogniuk kell, megfelelő légzésszám-emelkedés eléréséig (állapotfüggő, hogy ez a mozgás hányadik percében következik be).
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit
    2019-12-03 09:36
    Az érszűkületre utaló jellegzetes tünetek (lábfájdalom, hideg végtagok, töredezett körmök és fekélyek) az esetek nagy részében felvetik a betegség gyanúját, melynek megerősítése különféle képalkotó és laboratóriumi módszerekkel történik.
    Panaszok
    Kardioközpont - Dr. Sztancsik Ilona, kardiológus, aneszteziológus, intenzív terapeuta
    2019-11-24 15:05
    Bizonyos pótütések vagy az alkalmanként jelentkező erős szívdobogás érzése előre vetítheti a pitvarfibrilláció kialakulását. Dr. Sztancsik Ilona, a Budai Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta a szívritmuszavarok korai jeleire és a kezelés jelentőségére hívta fel a figyelmet.
    Panaszok
    Budai Endokrinközpont - Prof. Dr. Balázs Csaba, endokrinológus
    2019-11-24 03:06
    A legtöbben csak legyintenek, ha a közelükben valaki a túl alacsony vérnyomásáról panaszkodik. Tény, hogy így lényegesen kisebb például a stroke kockázata, azonban a kellemetlenségek mellett - szédülés, álmosság - az alacsony vérnyomás is komoly betegségekkel járhat.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!