Stressz - Egészségmegőrzés cikkek

Stressz - Egészségmegőrzés cikkek

Hogyan rombol a mindennapi stressz?

WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin
2021-12-07 17:03

A stressz különböző ingerek hatására az emberi szervezetben bekövetkező válaszreakció. A stresszbetegséget napjaink népbetegségének tartják, azonban már évezredekkel ezelőtt is ismert volt. Ilyen válaszreakciók alakultak ki őseink mindennapjaiban az élelem megszerzése kapcsán előforduló veszélyhelyzetek esetén.

A stressztől valóban meg lehet őszülni?

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2022-05-29 11:33

Sokszor halljuk a mondást, miszerint a bánattól, szomorúságtól és aggodalomtól meg lehet őszülni. De vajon valóban van összefüggés a harag, a stressz és az őszülés között, vagy ez csak fölösleges riogatás?

Stressz és hajhullás: Van összefüggés?

WEBBeteg - Piroskáné Hajdu Petra, újságíró
2022-05-21 22:03

A hirtelen hajhullás a háttérben meghúzódó egészségügyi problémára is utalhat, de a stressz is okozhat hajhullást.

Hogyan mérhető a stresszszint?

Oxygen Medical - Dr. Keresztényi Zoltán, humánkineziológus
2022-04-18 20:36

A munkahelyi és magánéleti stressz jelenti az egyik legnagyobb egészségügyi és biztonsági kihívást a civilizált országokban, így Magyarországon is. A stressz, illetve az azzal való megküzdés képessége azonban szűrhető, és a kimutatott veszélyeztetettség ellen célzott lépéseket lehet tenni - mondja Dr. Keresztényi Zoltán, humánkineziológus.

Megváltozott az értékrendje? Vigyázzon, hamarosan kiég!

DRportal
2022-04-15 08:10

Az emberekkel foglalkozó szakmák többsége magában hordozza a kiégés veszélyét. Mit gondol, Ön veszélyeztetett? És vajon a kiégés melyik fázisában tart? Ismerje meg a kiégés szakaszait, és tudja meg, hogy mit tehet a különböző szakaszokban a kiégés ellen!

Ebből az 5 kérdésből kiderül, mennyire ismeri a stressz okait

WEBBeteg
2022-03-27 19:03

Felgyorsult életvitelünk szinte állandó velejárója a stressz, a mindennapi feszültség, amely könnyen okozhat lelki és testi tüneteket, ha nem tudjuk megfelelően kezelni. Ön mennyit tud a stresszkezelésről? Töltse ki kvízünket, és tudjon meg többet!

Hallucináció: A kávé és a stressz megtéveszti az érzékeket

WEBBeteg - B. M. , szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2022-01-31 07:33

Napi öt vagy több csésze kávé növeli a hallucinációra való hajlamot, különösen akkor, ha emellett a kávézó még stresszes életet is él. Ezt igazolja a melbourni La Trobe Egyetem tanulmánya.

Hogyan csökkenthetjük a karácsonyi stresszt?

WEBBeteg - F. Zs., fordító
2021-12-19 13:33

Ez az év legcsodálatosabb időszaka, de egyben egy olyan időszak is, amikor a stressz-szintünk kiugróan megemelkedik. Összegyűjtöttünk néhány fontos tanácsot arra vonatkozóan, hogyan ne stresszeljünk, és hogyan tehetjük még nyugodtabbá a szeretet ünnepét.

A hörcsög-modell: stressz és súlygyarapodás

WEBBeteg - B. M. , szakfordító
2021-12-12 22:03

Az aranyhörcsöghöz hasonlóan stressz hatására sok ember mértéktelen mennyiségű élelmet fogyaszt, és meghízik. Tudósok felfedezték, hogy ez a viselkedés első sorban a magányos egyedekre jellemző. Ön is a hörcsögökhöz hasonlóan viselkedik vagy inkább úgy, mint az egerek?

Stresszkezelés, de hogyan? - Stresszkezelési módszerek

WEBBeteg - Lőrincz-Erdélyi Krisztina, pszichológus
2021-11-06 13:33

Napjainkban a stresszkezelés rendkívül divatos szó, amellyel rengeteg fórumon találkozhatunk tudományos és közérthető formában egyaránt. Az sem ritka, hogy valamilyen egészségügyi problémával kapcsolatban halljuk, hogy: "túl stresszes" vagy "ne stresszeljen rá". Ez így mind szép és jó, de mit értünk azalatt, hogy stresszkezelés? Hogyan tehetünk hétköznapi emberként a stresszmentes mindennapokért?

A stressz növeli az érelmeszesedés kockázatát

Oxygen Medical - Dr. Kósa Éva, angiológus
2021-11-04 17:03

Az erős munkahelyi nyomásból eredő stressz 46 százalékkal növelheti az érelmeszesedés folyamatának előrehaladását azokban az emberekben, akik különösen érzékenyen reagálnak a stresszre - derült ki az amerikai School of Public Health in Berkeley kutatói által elvégzett tanulmányból.