Cikkek

Okozhat szívleállást a sportolás?

Független Hírügynökség - 2010.01.29. 16:45
A kamaszoknál a leggyakrabban genetikai eredetű rendellenesség vagy szívizomgyulladás okozza az azonnali szívhalált, azoknak a szülőknek különösen oda kell figyelniük gyermekük kardiológiai kivizsgálására, akiknek a...

Testnevelés órán halt meg egy 12 éves fiú

Független Hírügynökség - 2010.01.29. 12:02
Csütörtökön délben megállapították a halál beálltát annál a jászberényi kisfiúnál, akinek egy hete, pénteken a tornaórán állt meg a szíve - mondta el a Független Hírügynökségnek a 12 éves fiút ápoló Heim Pál...
"Szeretnék tájékoztatást kapni a Cornea dystrophia betegségről. Milyen kilátásaim vannak?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
"Tizenöt éves fiamat a volt férjem neveli, de naponta beszélünk telefonon a fiammal. A probléma az, hogy mindkettőnknek rendszeresen hazudik. Néha már azt hiszem ez kényszeres probléma nála!" - Válogatás a WEBBeteg...
A diétás tanácsadásra rendszeresen járók - akik az órák legalább négyötödére elmentek - az átlagosnál többet fogytak, testsúlyuk mintegy 15 százalékát adták le. A magas vérnyomással élő embereknek, alacsony...
A prionfehérjékre az elmúlt években irányult a tudósok figyelme, amikor a szivacsos agyvelősorvadás, például a kergemarhakór, illetve embernél a Creutzfeldt–Jacob-kór hátterét keresték.
Egyes gyógyszertárakban a betegeknek lehetőségük lesz vérnyomást és vércukorszinteter méretni. A szolgáltatást gyógyszerészek kezdeményezték.
A vérszegénység kezelésére kifejlesztett doppingszerként is alkalmazott EPO nevű hormonkészítmény a rendkívül kicsi, agyvérzéses koraszülötteknél csökkentette a későbbi sérültség kockázatát, és intelligenciájukat is...
A férfi jobb lába volt a beteg, életveszélyes fekély alakult ki rajta, ezért nem maradt más megoldás, mint az amputálás. Csakhogy a műtét "balul sikerült".
Az ET parlamenti közgyűlésének társadalmi ügyekkel foglalkozó bizottsága által szervezett rendezvényt azok a parlamenti képviselők kezdeményezték, akik szerint az újinfluenza nem valóságos pandémia, hanem "áljárvány".
Az Oxfordi Egyetem kutatói új módszert dolgoztak ki arra, miként lehet őssejtekben gazdag mintát venni bélrákos sejtvonalakból, majd laboratóriumi sejttenyészetben tartani azt.
Két génben lévő eltérés csökkentheti a mellrák esetében gyakran használt kemoterápia hatásosságát - közölték amerikai kutatók a Nature Medicine című szaklap vasárnap megjelent számában.
Francia orvosok kimutatták, hogy csökkenthető az intenzív osztályokon a baktériumfertőzés ellen alkalmazott antibiotikumos kezelés időtartama a vérben lévő prokalcitonin szintjének meghatározása segítségével.

Egészséges munkahely - Tippek és tanácsok

Oxygen Medical - 2010.01.25. 02:50
Jó lehetőség a munkavállalónak, ha maga döntheti el, marad-e a hagyományosabb étrendnél, vagy az egészségesebb, alacsonyabb zsír- és kalóriatartalmú, teljes értékű fogásokat választja.
Fájásaik közben is igény szerint ehetnek és ihatnak a nők anélkül, hogy tartaniuk kelljen annak a szülésre kifejtett káros hatásaitól kelljen. Ez azonban csak azokra vonatkozik, akiknél semmilyen előjele nincs az...

Mi volt Darwin titokzatos betegsége?

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2010.01.23. 19:14
Charles Darwin, az evolúció atyja, felnőtt életének legnagyobb részében egy olyan kórtünettől szenvedett, melyet leginkább gyermekeknél tapasztalhatunk - állítja egy új kutatás.