Cikkek

Habsburg György: fokozott figyelem a véradó kampányokra

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2012.05.16. 10:41
Különböző betegségeknél vérátömlesztésre, transzfúzióra van szükség a gyógyulás, az életben maradás érdekében, ehhez kell a vérmennyiség pótlása. Nem mindegy azonban, hogy milyen vért kap a beteg.

Májcirrózisban a világelsők között

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró - 2012.05.15. 23:23
A betegség gyógyítása mellett magával a beteggel is foglalkozni kell. A tudatos, tájékozott beteg ugyanis jobban gyógyul, mert tudja hová fordulhat gondjaival, ismeri jogait, az elérhető terápiás lehetőségeket –...
A 2011 után 2012-ben is megszervezett sajtópályázat keretében ismeretterjesztő cikkeket, riportokat, interjúkat vártak a társadalmi szervezetek, olyan írásokat, amelyek rávilágítanak a májbetegségekkel, májcirrózissal –...
A bőrt nem csak kívülről, de belülről is lehet és kell is táplálni, sőt, a már kialakult ráncok ellen is hatékonyan lehet harcolni. Dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical esztétikai bőrgyógyásza a leghatékonyabb...

Napszúrás tünetei és veszélyei

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2012.05.14. 10:57
A lehűlés után ismét meleg napok várhatóak, ezért nem árt már most felkészülni a napozásra, annak kellemetlen következményeire. Hasznos tanácsok a háziorvostól.
A kerékpárbalesetek egyharmada fejsérülés, és a halálos balesetek háromnegyed része az agyszövet visszafordíthatatlan károsodásának következménye - állapították meg amerikai kutatók legújabb tanulmányukban.

Az immunterápia története

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2012.05.12. 18:41
A 100 éves múltra visszatekintő immunterápiás kezelés felfedezésének legelső gyökerei valójában egészen az ókorig, a Kr.e. 132-63-as időkig nyúlnak vissza.

Növényvédő szerek okozta mérgezések (alkilfoszfát-mérgezés)

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos - 2012.05.12. 16:41
A permetezőszerek okozta mérgezések hazánkban az európai átlagnál sokkal gyakrabban fordulnak elő. Az egyik legveszélyesebb csoport az úgynevezett szerves foszfátvegyületek (alkilfoszfátok) csoportja (diazinon, orthene...
Emeli a vérnyomást, fölgyorsítja a szívműködést, szívritmus- és alvászavarokat okoz a nagy hatóanyag tartalmú energiaitalok fogyasztása - mutatták ki vizsgálatukban lengyel kutatók.
A felnőtt lakosság számára fontos a betegségek megelőzése és kezelése a nyaralás során is - derül ki a Szinapszis Piackutató Kft. legfrissebb kutatásából, amely a WEBBeteg.hu megbízásából készült. A megkérdezettek 90...

Azonnali orvosi ellátást kapnak az olimpikonok

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2012.05.11. 15:45
Úgynevezett VIP-szolgáltatásokat vehetnek igénybe az olimpiára készülő sportolók, ha sürgős orvosi ellátásra van szükségük. Szűk 80 nap múlva itt az olimpia, a felkészülések során bármi történhet.
Ha azonnal igyekeznek a közelben lévők újraéleszteni hirtelen szívhalál bekövetkezésekor, jó esély van arra, hogy az áldozat föléled, de a következő, kritikus időszakban a test hűtése lényegesen javíthatja...

Hogyan válasszunk vércukormérő készüléket?

Springmed - Dr. Baranyi Éva, Dr. Winkler Gábor - 2012.05.07. 18:37
Melyik a jobb, a tesztpapírra cseppentett vér analízisével vagy a mikrokapilláris módszerrel működő vércukormérő készülék? A vércukormérő készülék választását több szempont befolyásolhatja.
Megoldhatja a vörösborban található reszveratrol körül évek óta zajló vitát amerikai kutatók tanulmánya, amelyben egérkísérletek eredménye igazolta a vegyület egészségvédő hatása és egy gén közötti kapcsolatot.

Öregedés és a sportos életmód

MTI-Press - 2012.05.07. 12:41
Az egészség sokáig megőrizhető, az öregedés folyamatai lelassíthatók a mindennapi sportolás segítségével.

Elsózott egészség

MTI - 2012.05.07. 11:06
Csökkenne a magas vérnyomással küzdő betegek és az agyi katasztrófák száma a dubaji Szív Világkongresszuson részt vevő tudósok szerint, ha az élelmiszeripar nem sózná meg annyira az ételeket.
"Normális-e, ha 14 hónapos kislányom annyira ragaszkodó, hogy ha kilépek abból a helyiségből, ahol ő játszik, akkor egyből sírva mászik utánam. Elég sokat nyafog napközben, és egyre hisztisebb, mit ajánl erre a...

Veszélyesek-e a fényvédő termékek?

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2012.05.06. 14:17
Nemrégiben felröppentek bizonyos hírek a fényvédő termékek biztonságáról. A témában felmerülő kérdésekre dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyász-kozmetológusa válaszol.

Probiotikum a szorongás és depresszió kezelésére?

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2012.05.05. 23:23
Kutatások bizonyítják, hogy a probiotikumok segítségével hatékonyan lehet megelőzni, illetve kezelni a hasmenést, allergiás rhinitist és csökkenti az emésztőrendszeri tüneteket.