• Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, Aktualizálta: Dr. Tekse István meddőségi specialista és Dr. Pukoli Dániel
    2020-02-20 11:06
    Endometriózis
    Endometriózisról akkor beszélünk, amikor a méh nyálkahártyája a méhen kívül máshol is megtalálható a szervezetben. Számos kellemetlen panasz mellett a meddőség egyik gyakori oka is lehet.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Magyar Sporttudományi Társaság
    2020-02-16 15:06
    A problémás testrészeket valóban lehet edzeni? Sok nő testének csak bizonyos izomcsoportjait edzi, hogy az olyan problémás területeket, mint a has, a lábak vagy a fenék feszesítse. Ez azonban nem hozza meg a kívánt eredményt. Sokkal hatékonyabb az energiafelhasználás fokozása, ami ez egész izomtömegre és testzsírszázalékra, ezeken keresztül pedig az alakra is hatással van.
    Egészségmegőrzés
    Orvostkeresek Egészségmagazin
    2020-02-16 13:33
    Aki azt gondolja, csak a nagy mennyiségű alkoholfogyasztás jelent veszélyt a májra, az téved. Ugyanis az elhízás és az inzulin-rezisztencia ebből a szempontból sokkal inkább veszélyezteti a májat, mint korábban gondolták.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2020-02-16 11:36
    Ha valakinek hullik a haja, természetes, hogy tudni akarja az okát. Ezek azonban nagyon különbözőek és sokrétűek lehetnek, éppen ezért sokszor nehéz kideríteni, mi áll a háttérben. A diagnózist bőrgyógyász állítja fel.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
    2020-02-16 09:33
    Megfázás
    A téli időszak leggyakrabban előforduló problémái a megfázás és az influenza. A tünetek mindkét betegség esetén hasonlóak: láz, orrdugulás, torokfájás, köhögés, tüsszögés, fejfájás. Szinte megszámlálhatatlan fajta készítmény van jelen a piacon, és nem könnyű eligazodni közöttük. Szóval hogyan is döntsük el, hogy mire van szükségünk?
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit
    2020-02-16 04:33
    A botulizmus egy viszonylag ritkán előforduló, éppen ezért nem nagyon ismert megbetegedés. Kórokozója a Clostridium botulinum nevű baktérium, pontosabban a baktérium által termelt toxin. A baktérium ideg-izom kapcsolódási pontoknál kifejtett hatása révén gátolja az ingerületátvitelt, mely révén közepestől súlyos fokig terjedő, akár halálhoz vezető bénulásokat idézhet elő a szervezetben.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Osikóczki Orsolya
    2020-02-15 20:36
    Ha Önnek is úgy tűnik, hogy minden évszak az orrfolyás szezonja, nem véletlenül érez így. Az orrfolyásnak 8 gyakori oka is létezik, és nem mindegyik korlátozódik a télre. Ugyanakkor számos dolog van, ami segít megelőzni vagy legalább minimalizálni a vele járó bosszantó tüneteket.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Lesznyák Judit
    2020-02-15 19:03
    Élete első felében valószínűleg észre sem vette, hogy van prosztatája. A dióméretű nemi szerv a hólyag alatt helyezkedik el, és a petesejt megtermékenyítésére készülő spermiumokat védő folyadékot termel. Az egészséges prosztata anélkül működik, hogy felhívná magára a figyelmet. Az életkor előrehaladtával azonban a dolgok megváltoznak.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Erdődi Balázs
    2020-02-15 17:36
    A mai modern és rohanó világban nagyon gyakran tapasztalható, hogy a szülőknek nem jut ideje arra, hogy a gyermekeikkel foglalkozzanak. Különösen észleljük ezt akkor, amikor nemritkán 13-15 éves lányok érkeznek a rendelőbe azzal a panasszal, hogy pozitív lett a terhességi tesztjük, vagy hogy lehetnek-e terhesek, ha még nem is menstruáltak.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika endokrinológus
    2020-02-15 15:06
    A pajzsmirigy hormonjainak képzéséhez a szervezetnek jódra van szüksége. A jód részt vesz az anyagcsere megfelelő működésében, biztosítja a csecsemők és gyerekek szellemi fejlődését. Maguk a hormonok 65 százaléknyi jódot tartalmaznak, így annak hiányában anyagcserezavarok és fejlődési rendellenességek léphetnek fel.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2020-02-15 13:33
    A bőrbetegségek közül számos típus kezelhető viszonylag egyszerűen, külsőleg. A külső kezelés hatóanyag nélkül is gyógyító hatású lehet, ám az alapanyaghoz adott hatóanyag a bőrfolyamat jellegétől függően fokozhatja, gyorsíthatja az elérni kívánt hatást.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!