• Nőgyógyászati betegségek cikkek

   • Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Osikóczki Orsolya, Dr. Soltész Annamária, Dr. Tekse István, szülész-nőgyógyász
    2020-05-20 20:35
    Menstruáció
    A menstruációs zavarok, rendellenességek hátterében többnyire hormonális rendellenesség áll, bár anatómiai eltérés is lehet a vérzészavar oka. Felléphet vérzés a normális időben jelentkező menzesz elmúlta utáni napokban, vagy éppen a menstruáció jelentkezése előtti héten is.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Gócs Viktor, infektológus, gyermekgyógyász
    2020-05-20 03:06
    A chlamydiák családjába baktériumok tartoznak, amelyek önállóan életképtelenek, sejten belül élősködő parazitaként viselkednek. Cikkünk a család legismertebb tagja, a Chlamydia trachomatis által okozott betegségek tüneteiről és terjedésükről szól.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika
    2020-05-14 03:03
    Természetesen minden nő hallott már arról, hogy rendszeresen el kell járni szűrővizsgálatra, ám emellett még van pár dolog, amivel segíthetünk megőrizni melleink egészségét.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró
    2020-05-13 20:33
    A világon évente közel negyedmillió nő betegszik meg petefészekrákban - nagy átlagban 70 nő közül 1-nél alakul ki élete során - jelzik a statisztikák.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit
    2020-05-11 05:21
    A mióma a női szervezetben kialakuló leggyakoribb tumorféleség: egyes statisztikák szerint a nők csaknem 25 százaléka érintett. A méhpolip szintén meglehetősen gyakori, sokakat érintő, jóindulatú elváltozás, a méhet bélelő nyálkahártya kóros túlburjánzása. Mik a legfőbb különbségek a két állapot között?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Szilvási Ferenc
    2020-05-06 18:35
    A hétköznapi életben a szülész-nőgyógyászt gyakran keresik fel olyan testi panaszokkal, melyek kialakulásának érzelmi és pszichés háttere van (pl. szexuális zavarok), vagy épp fordítva: a nőgyógyászati betegség miatt a szexuális élet szenved zavart.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Csősz György és Dr. Szalóczy Péter szülész-nőgyógyász
    2020-05-04 09:33
    Sokan azt gondolják, hogy a császármetszés a szülés könnyebb változata, azonban ez nem feltétlenül van így. Mint minden műtétnek, ennek is lehet szövődménye, ami adott esetben sokkal veszélyesebb és súlyosabb a természetes úton való szülés szövődményeinél. Mit kell tudni a császármetszésről?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász - Szponzorált tartalom
    2020-04-27 13:03
    Menopauzáról beszélünk akkor, amikor egy nőnek végleg elmarad a vérzése. Definíció szerint 12 menstruáció nélküli hónap után mondhatjuk ki a menopauza diagnózisát. Általában a természetes módon kialakult menopauza 45-55 éves kor között következik be.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász - Szponzorált tartalom
    2020-04-24 18:35
    A legtöbb nő testsúlya az életkor előrehaladtával valamilyen mértékben növekszik. Ez a folyamat természetes, ugyanakkor a nagymértékű súlygyarapodás elkerülhető lehet megfelelő odafigyeléssel, rendszeres testmozgással, kiegyensúlyozott táplálkozással. Talán könnyebb az elhízást megelőzni, ha tisztában vagyunk vele, hogy milyen okok vannak a háttérben, amik megnehezítik a változókorú nők súlykontrollját. Lássuk, mik lehetnek ezek a nehezítő tényezők!
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász - Szponzorált tartalom
    2020-04-24 14:35
    Minden nő petefészkében adott számú petesejt van. Ez a szám magzati korban döbbenetesen magas, hatmillió körüli. A születéskor ez megközelítőleg már csak egy-két millió, és a mennyiségük ezt követően is folyamatosan csökken.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!