• Nőgyógyászati betegségek

   • Cikkek

    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
    2018-08-09 18:41
    Hüvelyfertőzés
    A hüvelyben előforduló baktériumok összetételét és mennyiségét számos tényező határozza meg, illetve egyensúlyát könnyen felboríthatja, például a szervezet hormonális állapota, a táplálkozás, bizonyos gyógyszerek alkalmazása, egyes mosakodószerek túl gyakori alkalmazása.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
    2018-09-17 18:31
    A méhbetegségeket általában olyan állapotok hozzák létre, melyek magas ösztrogén- és alacsony progeszteronszinttel járnak. Ilyenek a petefészek-daganatok, az elhízás, az ovuláció elmaradása, valamint az ún. policisztás ovárium szindróma, de gyakori a változókort megelőző időszakban is.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit
    2018-09-13 05:21
    A hölgyek számára bizonyára jól ismert jelenség a hüvelyi váladékozás: a fehérneműn nyomot hagyó, kóros esetekben egyéb tünetekkel társuló, és változatos színű folyadék megjelenésére gyakorlatilag bárki számíthat.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Pétervári László, szülész-nőgyógyász
    2018-09-09 14:55
    A policisztás petefészek szindróma (PCOS) és a menopauza is hormonokkal kapcsolatos állapot. Amikor változókorba lép, a menopauza tünetei mellett továbbra is tapasztalhatja a PCOS egyes tüneteit.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Kiss György, szülész-nőgyógyász
    2018-09-03 20:57
    A méh simaizomzatából kiinduló jóindulatú daganat, a mióma az egyik leggyakoribb elváltozás a reproduktív korban levő nők körében. Hogyan állítható fel a diagnózis?
    Egészségmegőrzés
    InfoRádió
    2018-09-03 14:45
    Az elmúlt három évben több mint százezer család igényelte a humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltást - mondta az InfoRádiónak Szőnyi György, a G1 Intézet orvosigazgatója.
    Panaszok
    WEBBeteg - Tóth András, újságíró
    2018-09-03 13:01
    Minden nőnek fontos az emlők tapintásos vizsgálata, 40 éves kor alatt az ultrahangos emlővizsgálat az elsődleges szűrés, 40-45 éves kor felett az ultrahangos vizsgálatot mammográfiás vizsgálat egészíti ki.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Pétervári László, szülész-nőgyógyász
    2018-09-02 17:05
    A policisztás petefészek szindróma (PCOS) az egyik leggyakoribb endokrin rendellenesség a termékeny korú nők körében, és feltételezések szerint a korosztály 4-12 százalékát érinti.
    Betegségek megértése
    Nőgyógyászati Központ - Dr. Hetényi Gábor, szülész-nőgyógyász
    2018-08-31 17:25
    Amennyiben 35 napnál ritkább a menzesz, menstruációs probléma vagy endokrin betegség állhat a háttérben. Dr. Hetényi Gábor, a Nőgyógyászati központ szülész-nőgyógyásza mondja el a legfontosabbakat.
    Betegségek megértése
    Nőgyógyászati Központ - Dr. Lőrincz Ildikó, nőgyógyász
    2018-08-31 13:01
    Kínzó fejfájás, vizesedés, szédülés, menstruációs problémák, ingerlékenység - szerteágazó tünetek, és látszólag semmi közük egymáshoz, ám a hormonális egyensúly felborulását jelezhetik. Az ösztrogéndominancia egyre több nőt érint manapság, és a közhiedelemmel ellentétben nem csak a menopauza tájékán jelentkezik. Dr. Lőrincz Ildikó, nőgyógyászt a probléma kezeléséről kérdeztük.
    Betegségek megértése
    Nőgyógyászati Központ - Dr. Hetényi Gábor, szülész-nőgyógyász
    2018-08-30 13:01
    A 21 napnál gyakoribb menzesz egyebek mellett hormonális egyensúlyzavarra is utalhat, ezért mindenképpen szakorvosi vizsgálatra van szükség. Dr. Hetényi Gábort, a Nőgyógyászati központ szülész-nőgyógyászát kérdeztük.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!