• Nőgyógyászati betegségek cikkek

   • Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
    2019-08-15 05:06
    Hüvelyfertőzés
    A hüvelyben előforduló baktériumok összetételét és mennyiségét számos tényező határozza meg, illetve egyensúlyát könnyen felboríthatja, például a szervezet hormonális állapota, a táplálkozás, bizonyos gyógyszerek alkalmazása, egyes mosakodószerek túl gyakori alkalmazása.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Szalóczy Péter, nőgyógyász
    2019-11-30 11:36
    A miómák leggyakrabban 35 és 45 éves kor között kerülnek felfedezésre, de fiatalabb és idősebb korban is kialakulhatnak. Van-e összefüggés a méretük és az okozott panasz között? Milyen tényezők befolyásolják a növekedésüket?
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
    2019-11-26 20:36
    Emberemlékezet óta a szexualitásról elemi ösztönként, az egyik legszebb örömforrásként beszélnek írók, költők, civilek. Elméletben, a fantázia színes világában sok minden megtörténhet. Szerencsés esetben, a mindennapi életünkben is. Mit tapasztalunk a valóságban? Sajnos egyre több, egymástól elhidegült párkapcsolatról, ellaposodott, rutinszerű szexuális viszonyról, vagy épp elhallgatott szexuális problémáról, örömtelenségről, a testiségre való alkalmatlanságról hallunk. Nézzünk a kulisszák mögé!
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - S. J. fordító, Lektorálta: Dr. Szalóczy Péter szülész-nőgyógyász
    2019-11-25 17:36
    A metaplasia olyan hámsejtelváltozás, amikor a szabályos hám helyén más típusú, de szabályos szerkezetű hámsejt keletkezik. Nem daganatos elváltozás és visszafordítható állapotot jelent, bár fennállásakor magasabb a rák kialakulásának rizikója.
    Panaszok
    WEBBeteg, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
    2019-11-20 17:05
    A menstruáció alatti hasmenést a magas prosztaglandinszint is okozhatja. Megfelelő étkezéssel és gyógyszerrel enyhíteni lehet a tünetet.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2019-11-19 20:35
    Az injekcióban bejuttatott fogamzóképességet növelő gyógyszerek növelik a többes terhességek kockázatát. Igaz, hogy a szájon át szedhető gyógyszerek alkalmazását követően is nőhet a többes terhesség kockázata, de sokkal ritkábban fordul elő.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Molnár Zsuzsanna, szülész-nőgyógyász szakorvos
    2019-11-14 05:06
    A Bartholin-mirigy a hüvelybemenetnél helyezkedik el, mindkét oldalon megtalálható a nagyajkak alsó harmadában. Amennyiben a mirigy begyullad, duzzanat, pirosság, fájdalom, láz jelentkezhet, míg előtte a legtöbb beteg a mirigy létezéséről sem tudott.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Földi Ildikó
    2019-11-12 20:35
    A fájdalmas görcsökkel járó menstruáció gyakori probléma: minden negyedik nőt érinti. Különösen a pubertáskorban lévő lányokra, még szülés előtt álló nőkre jellemző. Szülést követően a panaszok általában csökkennek vagy teljesen megszűnnek.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Molnár Zsuzsanna, szülész-nőgyógyász szakorvos
    2019-11-08 17:05
    Általában, amikor baktériumokról van szó, mindig rögtön gyulladásra, fertőző betegségre gondolunk. Pedig a természetben sem minden fekete vagy fehér. A baktériumok között vannak halálos betegséget okozók, és olyanok is, amik nélkülözhetetlenek az egészséges élethez.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2019-10-31 17:05
    Petefészek-elégtelenség két fő okból alakulhat ki: egyrészt akkor, ha a petefészkekben nem maradt elég tüsző, másrészt akkor, ha az egyébként megfelelő számban jelen lévő tüszők kevéssé reagálnak a stimuláló hormonra.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2019-10-31 14:35
    A fokozott szőrnövekedés (hirsutismus, hypertrichosis) mind férfiak, mind nők esetében előfordulhat, a jelenség mégis leginkább a nőket nyugtalanítja. A szőrszálak mennyiségének megnövekedése, megvastagodása, színük sötétedése mind a szőrszálak nagyobb mennyiségének látszatát kelti, holott tényleges szőrösödésről csak az első esetben beszélhetünk.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!