• Nőgyógyászati betegségek cikkek

   • Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina bőrgyógyász, Dr. Sarkadi Adrien infektológus
    2020-06-09 14:35
    Nemi betegség
    A nemi szerveket érintő, szexuális úton terjedő betegségek az orvoslás legkényesebb kérdéskörét képviselik, melyek miatt a tüneteket elszenvedő betegek nehézkesen és gátlásokkal tele fordulnak orvoshoz. A betegek többsége szorongva, szemérmesen, a megbélyegzéstől félve kér orvosi segítséget a következőekben felsorolt betegségek ügyében, ezért is fontos, hogy legyen lehetőségük tájékozódni a leggyakoribb nemi betegségekkel kapcsolatban.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
    2020-08-03 17:05
    Az intraductalis papilloma egy olyan jóindulatú emlődaganat, ami az emlők tejcsatornáiban helyezkedik el. A papillomák pici, szemölcsszerű kinövések, amelyek mirigysejtekből állnak, emellett erek futhatnak bennük, és kötőszövetes vázuk van. Általában egy-két centiméteres méretűek, csak ritkán szoktak ennél nagyobbak lenni.
    Élet betegséggel
    Nőgyógyászati Központ - Dr. Lőrincz Ildikó, nőgyógyász, endokrinológus
    2020-08-02 20:36
    A pajzsmirigyzavarok igen komoly problémákat okozhatnak a teherbe esés és a várandósság kapcsán is, ám a legtöbb szó mégis egyedül a pajzsmirigy-alulműködésről esik, pedig a szerv túlműködésével is fontos foglalkozni, mikor családalapításra kerül sor. Dr. Lőrincz Ildikót, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyász-endokrinológusát kérdeztük a témában.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kiss György, szülész-nőgyógyász szakorvos
    2020-07-27 09:33
    Az intimlézert az intim szépség és fiatalság megőrzésére, az inkontinencia és a hüvelyszárazság kezelésére, illetve a szexuális élet javítása érdekében alkalmazzák. A nőgyógyászati lézerkezelések utóbbi években tapasztalt népszerűsége a módszer hatékonyságának és biztonságosságának köszönhető. Hogyan is működik az intimlézer, és milyen esetekben használják?
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Molnár Zsuzsanna, szülész-nőgyógyász szakorvos
    2020-07-23 07:05
    Napjainkban a nem kívánt terhesség elkerülésére számos fogamzásgátló módszer elérhető. Azoknak, akik nem akarnak (több) gyermeket, végleges megoldást jelent a műtéti úton történő, mindkét oldali petevezető elkötése, melynek megbízhatósága szinte 100 százalékos.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Szalóczy Péter, nőgyógyász
    2020-07-17 18:35
    A téma fontos, felmérések szerint a nők harmada, fele, tartósabban vagy időnként küzd a problémával.
    Panaszok
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika
    2020-07-12 19:03
    Lüktető, egyoldali fejfájás, szédülékenység, fényre való érzékenység és havi hormonváltozás: mindez nem más, mint a menstruációs migrén.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus, Dr. Reinhardt István
    2020-07-10 18:35
    A meddőség okát a közvélekedés rendszerint a nőkben keresi, holott a sikertelenség oka éppúgy lehet a férfi oldalán, sőt akár egy időben mindkét partnernél is. A statisztikák szerint a párok meddőségének oka az esetek 35 százalékában a nő, 30 százalékában a férfi egészségével összefüggő problémára vezethető vissza. Mintegy 20 százalékban a pár mindkét tagjánál található valamilyen elváltozás, és körülbelül 15 százalékban nem lehet kideríteni a meddőség okát.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Szilvási Ferenc, nőgyógyász
    2020-07-09 16:03
    A tampon alkalmazásával hozták összefüggésbe a toxikus sokk szindrómát, ám az nem csak a tampont használó nőknél, és nem is csak kifejezetten nőknél fordul elő. Igen ritka, de akár halálos betegség is lehet.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Földi Ildikó
    2020-07-07 22:03
    A nővé válás hosszú folyamatának egyik fontos testi jele és mérföldköve a menstruáció, köznyelven havi vérzés jelentkezése.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2020-06-26 18:35
    A cukorbetegség bakteriális és gombás nőgyógyászati fertőzésekre egyaránt hajlamosít. Az egyik leggyakoribb és legismertebb nőgyógyászati gyulladásos kórkép, mely a cukorbetegséggel társul, a vulvovaginalis candidiasis.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!