• Menopauza cikkek

   • Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-09-10 09:33
    Változókor
    A változókor a nők életének természetes fázisa, a női szervezet hormonális átállásának időszaka. Ne tekintsük tehát betegségnek! A hormonális változás számos testi és lelki változással jár együtt.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Pétervári László, szülész-nőgyógyász
    2018-09-09 14:55
    A policisztás petefészek szindróma (PCOS) és a menopauza is hormonokkal kapcsolatos állapot. Amikor változókorba lép, a menopauza tünetei mellett továbbra is tapasztalhatja a PCOS egyes tüneteit.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekgyógyász
    2018-08-04 20:09
    A mai nők sokkal aktívabbak, mint anyáik voltak, így természetes, hogy a klimax alatt is aktívabb, sokoldalúbb életet szeretnének élni. Készüljön fel napjaink modern életszemléletére a menopauza alatt és után!
    Élet betegséggel
    WEBBeteg, otvenentul.hu
    2018-07-16 09:41
    A menopauza jól érzékelhető testi és lelki tünetei mellett néhány láthatatlan tünettel is számolniuk kell a változókorba lépő vagy már változókorban járó nőknek. A hormonális hatások változása miatt ugyanis ebben az időszakban fokozottabban megemelkedhet a koleszterinszint.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika
    2018-05-17 16:04
    Az inkontinencia nem betegség, hanem egy mélyebben gyökerező egészségügyi probléma tünete. Azonban kezelés nélkül elszigeteltséget, állandó szégyenérzetet, s akár depressziót is okozhat.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika
    2018-03-21 16:04
    Az 50 év feletti nők és férfiak is egyöntetűen állítják, hogy a szexuális vágy és teljesítőképesség a korral csökken. Egy tanulmány eredménye szerint azonban a nőknél sokkal gyakoribbak az ezzel kapcsolatos fizikai tünetek, és sokkal kevésbé vannak felkészülve megjelenésükre.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Csősz György, szülész-nőgyógyász
    2018-03-16 16:04
    A változó kori védekezés örök probléma. Több olyan védekezési módszer is van, amely ebben az életszakaszban ideális a nők számára. De mik is ezek?
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, pszichoterapeuta, klinikai farmakológus
    2018-03-09 16:04
    A menopauza - sokak félelmével ellentétben - nem szünteti meg a nőiességet és a szexuális életet, sőt sokakra felszabadítólag hat, hogy már nem kell aggódni a terhesség és a menstruáció miatt.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos
    2018-03-03 16:04
    A változókorban számos más tünet mellett a nők szexuális vágya is jelentősen csökken. Egy ausztrál kutatócsoport erre a problémára próbált megoldást találni.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-01-29 17:25
    A változókor a nők életének természetes szakasza, a hormonális átállás időszaka, melyben mind testi, mind lelki változások bekövetkeznek.
    Betegségek megértése
    Kardioközpont - Dr. Sztancsik Ilona, kardiológus, aneszteziológus, intenzív terapeuta
    2018-01-24 08:48
    Friss kutatások szerint a korán érkező menstruáció, a korai menopauza és a vetélés is a szívbetegségek rizikófaktorainak számíthatók. Dr. Sztancsik Ilona, a Budai Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta a további hajlamosító tényezőkről és a kivizsgálás jelentőségéről beszélt.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!