Inkontinencia - Élet betegséggel cikkek

Inkontinencia - Élet betegséggel cikkek

Hogyan válasszunk inkontinencia terméket?

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Vajda Orsolya, háziorvos
2018-05-15 11:25

Az inkontinenciával küzdő emberek állandóan attól tartanak - különösen nyilvános helyen-, hogy nem tudják visszatartani vizeletüket, emiatt egyre visszahúzódóbbakká válnak és különféle általában nem túl célravezető módszerekkel próbálnak segíteni magukon. Ez azonban igen rossz hozzáállás!

Házi praktikák az inkontinencia kezelésére

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2018-04-28 09:41

Sok esetben az inkontinencia már pusztán az életmódbeli, táplálkozási és vizelési szokások megváltoztatásával is nagymértékben javítható. Néhány tanács, amely segít a vizelettartási panaszokon.

A kellemetlen szagok elkerülhetőek

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2018-03-23 13:11

Az inkontinenciatermékek és különböző személyes stratégiák segítségével elkerülheti a kellemetlen szagokat és az ebből adódó zavart.

Mi is az a vizelet inkontinencia?

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus, pszichoterapeuta
2017-12-18 05:10

Ha a vizelettartási nehézség, azaz az inkontinencia gátolja Önt mindennapi tevékenységeinek végzésében, mindenképpen keresse fel orvosát, mert az inkontinencia nagyon sok típusa kezelhető, illetve a kellemetlen tünetek befolyásolhatók.

Húgyhólyag süllyedés - Kezdeti tünetek és kezelés

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2017-09-11 14:55

Nőknél a hüvely elülső fala támogatja a húgyhólyagot. Ez a fal azonban az életkor előrehaladtával meggyengülhet, emellett az olyan jelentős, testet érő stressz, mint a gyermekszülés is kárt tehet a hüvelyi fal eme részén. Amennyiben ennek egészsége jelentősen romlik, a húgyhólyag megsüllyedhet, azaz a hüvelyi fal már nem tartja, így leszáll a vaginába.

Hiperaktív hólyag: Hogyan beszéljen a problémáról partnerével?

WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2017-08-20 05:21

A 18 év feletti nők mintegy 25 százaléka tapasztalt már vizeletszivárgást, és minden ötödik 40 év feletti felnőttnek is hiperaktív hólyag problémája van, gyakori vizelési ingerrel.

Hiperaktív hólyaggal az ágyban - Tippek a jó alváshoz és szexhez

WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2017-05-25 17:25

Egy hosszú nap után, mikor már éppen álomba szenderülne, egyszer csak valami meleg nedvességet érez a lábai között – valamit, amit nem érzett ötéves kora óta? Nincs egyedül! A hiperaktív hólyagtól szenvedő 18 év felettiek mintegy 16 százalékánál rendszeres az ilyen felkavaró esemény.

Diszkrét megoldások vizelettartási zavarokra

WEBBeteg
2010-09-29 07:33

A vizelettartási zavart, ha lehet, még kellemetlenebbé teszi a társadalmi megítélése, a vele járó szégyen. Míg pl. egy érszűkület akár társasági téma lehet, az érintettek mindent megtesznek ennek eltitkolására. A különböző betétek ebben segíthetnek.

Inkontinencia - Mennyibe kerül?

WEBBeteg
2010-09-15 07:28

Minden betegség több-kevesebb kiadással jár. Különösen igaz ez a krónikus problémák esetén, amelyekkel hosszú évekig kell együtt élnünk. Vajon mindig a lehető leghatékonyabb megoldást választjuk például inkontinencia esetén? Nézzük a száraz számokat!

Inkontinencia - Eszközök, amelyek segíthetnek

WEBBeteg
2010-09-04 02:45

Vizelettartási gondoktól sokkal többen szenvednek, mint gondolnánk. Az inkontinencia - akaratlan vizeletvesztés - megkeseríti az érintettek életét, és bármilyen módon veszik is fel a harcot ellene, legalább átmenetileg szükség lehet a kínos csepegést felfogó betétekre.