Inkontinencia - Egészségmegőrzés cikkek

Inkontinencia - Egészségmegőrzés cikkek

Az inkontinencia, a cukorbetegség és a túlsúly kapcsolata

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2022-02-14 03:03

Az inkontinencia kialakulásában szerepe van a túlsúlynak és a kettes típusú cukorbetegségnek. Az inkontinencia magasabb arányban fordul elő kettes típusú diabéteszben és túlsúlyban szenvedő nők esetében, és egy tanulmány szerint a diabétesz egyéb szövődményeihez képest a gyakorisága nagyobb.

Kegel-gyakorlatok - A férfi vizeletinkontinencia kezelése

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Papos István, urológus
2022-01-04 22:03

A férfi vizeletinkontinencia megelőzhető és kezelhető. Az úgynevezett Kegel-medencefenék-gyakorlatok segítenek átvenni az irányítást a vizeletcsepegés felett.

Vizelet inkontinencia férfiaknál - Teendők a megelőzésért

WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
2018-05-11 16:04

A férfiak körében előforduló vizelet inkontinencia hátterében állhat szervi ok, valamilyen betegség vagy beavatkozás, ugyanakkor fakadhat helytelen életmódbeli sajátosságokból is. Az sem igaz, hogy az inkontinencia az öregedés feltétlen velejárója lenne a férfiaknál. Mit lehet tenni annak érdekében, hogy az inkontinencia kellemetlen tüneteit elkerüljük?

A felnőttkori éjszakai ágybavizelés

WEBBeteg - Dr. Muszil Dóra, pszichiáter
2018-04-26 20:09

Az idegrendszer fejlődésének egyik mérföldköve a szobatisztává válás. Ez egészséges körülmények között legkésőbb 6 éves korra bekövetkezik, néha azonban később is megmarad. Ilyen esetekben a nappali órákban a betegek jól tudják kontrollálni a vizeletürítést, éjszaka viszont gyakran akaratuktól függetlenül bevizelnek.

A D- vitamin hiány inkontinenciát okozhat

WEBBeteg - Cs. K. fordító
2011-12-05 07:10

A D-vitamin hiány a nőknél nem csak a csontokat károsíthatja, de vizelet-és széklet inkontinenciához is vezethet – állítja egy tanulmány.