Hematológiai megbetegedések

Hematológiai megbetegedések

Mit kell tudni a zúzódásokról?

WEBBeteg - M. Zs., Lektorálta: Marsi Zoltán, elsősegélynyújtás szakoktató
2015-12-11 18:11

A zúzódás olyan általánosan előforduló sérülés, melynek eredményeképp elszíneződik a bőr, ezáltal kéknek és feketének látjuk a sérült erekből a bőrbe és kötőszövetekbe szivárgó vért.

Tények és tévhitek a vér lézerbesugárzásról

Dr. Hegedűs György
2015-06-23 14:55

Egyre jobban terjed hazánkban is a vér lézerbesugárzás. Robbanásszerűen érkezett hazánkba néhány évvel ezelőtt. Leggyakrabban Kínában gyártott termékeket hoznak be magyar vállalkozások, hogy azokat nagy profittal eladják.

Fiatal kutatók itthon és a nagyvilágban: Dr. Bödör Csaba

WEBBeteg - Tóth András, újságíró
2014-12-12 09:41

Junior Prima Díjat vehetett át magyar tudomány kategóriában a 32 éves Dr. Bödör Csaba, a Semmelweis Egyetem I. sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet tudományos főmunkatársa, akinek publikációja bekerült a Nature Genetics című nemzetközi szakfolyóiratba.

Vérszegény a kislányom: Mi a teendő? - Az orvos válaszol

WEBBeteg - Dr. Molnár Anna, gyermekgyógyász
2014-10-04 07:38

Kislányomnál (22 hónapos) egy vérvételnél derült ki, hogy nagyon alacsony a vas szintje, és mellette vérszegény is. Mi okozhatja, milyen vizsgálatokra számítsunk? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Hematóma a terhesség alatt

WEBBeteg - Cs. K. fordító
2014-08-11 18:37

A méhlepény rétegein belül vérrögök alakulhatnak ki, melyek azonban az esetek többségében maguktól elmúlnak.

Véralvadási betegség a vetélés mögött?

Oxygen Medical - Prof. dr. Blaskó György, véralvadási szakértő, belgyógyász, klinikai farmakológus
2014-07-04 15:45

Azoknak a nőknek, akiknek vetélés szakította meg a terhességét, érdemes részt venniük egy vérvizsgálaton, amely az úgynevezett anti-foszfolipid szindróma jeleit kutatja.

Az orvos válaszol: Mi az a bronzdiabétesz?

WEBBeteg - Dr. Bíró Csaba István, kardiológus-belgyógyász
2014-04-05 07:38

Két hete csináltattam egy vérvételt, mivel az ismerőseim a vashiány tüneteit ismerték fel rajtam. Elég világos a bőröm, a kezeim sokszor hidegek, fáradékony is vagyok, a hajam is jobban hullik a kelleténél. A vérképem viszont mást mutat. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatában feltett kérdések közül.

Több mint kétmillió baba életét mentette meg

WEBBeteg
2014-03-26 11:37

James Harrison az elmúlt 54 év alatt több mint kétmillió baba életét mentette meg. A 74 éves férfi ugyanis speciális vércsoporttal rendelkezik - olyan antitestek találhatók a vérében, melyekkel kezelhető a súlyos vérszegénységgel járó, úgynevezett Rhesus-betegség.