Fertőző betegségek

Fertőző betegségek

Kismedencei fájdalom férfiaknál

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Szanyi Andrea, belgyógyász, háziorvos, geriáter
2021-01-21 03:03

A kismedencei fájdalom a köldök és az ágyék között jelentkező, meglehetősen gyakori panasz, mely gyakran egyéb tünetekkel is jár. A kezelés a kiváltó októl függően változik, ezért fontos az alapos orvosi kivizsgálás. Cikkünkben a leggyakoribb okokkal foglalkozunk.

A COVID-19 elleni vakcina második dózisa jelentősen emeli a beoltottak antitestszintjét

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró
2021-01-20 18:33

A Pfizer-vakcina második adagja után hat-hússzorosára emelkedett az ellenanyag szintje az izraeli beoltottakban, magasabbra, mint amit azoknál figyeltek meg, akik vírusfertőződésük után súlyos betegek lettek, majd felépültek. A vizsgálati adatok szerint tehát egyértelmű, hogy a vakcináció nagyobb védelmet jelent, mint az, ha valaki koronavírus-fertőzésen esett át.

A felépülés a COVID-19-ből nem egylépcsős és nem gyors folyamat

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró
2021-01-20 13:03

Az egyszer már hazabocsátott angliai COVID-19-páciensek harmada idővel ismét kórházba kerül - mondják kutatók, egy új felmérés adataira hivatkozva. A koronavírustól megbetegedettek körében 3,5-szer gyakrabban fordul elő, hogy a kezelés befejezése után visszakerülnek a gyógyító intézménybe.

Az orosz Szputnyik V fejlesztői a vakcina európai bejegyzését kérték

MTI
2021-01-20 12:59

A Szputnyik V fejlesztői az oltóanyag európai bejegyzését kérték, a Covid-19 elleni első orosz vakcina fokozatos szakvizsgálatának folyamata februárban kezdődhet meg - közölte szerdán az oroszországi oltóanyagok fejlesztését finanszírozó Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI).

Dr. Novák Hunor elismeri: nagyot tévedett a koronavírussal kapcsolatban

Felforgatók
2021-01-20 11:06

Egy igazi véleményvezér, akit az online térben több tízezren követnek és adnak a szavára. Dr. Novák Hunor gyermekorvos gyakran fogalmaz meg markáns kritikát elavult egészségügyi módszerekről és terápiákról, és ha kell, vitákba, már-már kardélre menő szópárbajokba is belemegy. Lelkesen követi az aktuális orvosszakmai trendeket, de mindenről megvan a saját véleménye, sőt elismeri azt is, ha valamiben tévedett. Most töredelmesen bevallotta: hibázott, amikor alábecsülte a koronavírust.

A szervátültetettek 71%-a oltással védekezne a Covid19 ellen

Magyar Szervátültetettek Szövetsége
2021-01-20 09:34

A 18 év feletti szervátültetettek 71%-a biztosan beoltatná magát, 20%-a bizonytalan, és csupán 9%-a utasítja el a Covid19 elleni vakcinát – derül ki a Magyar Szervátültetettek Szövetsége által végzett online kérdőíves felmérésből. A válaszadásban minden tizedik transzplantált részt vett. A megkérdezettek 97%-a fontosnak tartaná azt is, hogy az országban mindenki beoltassa magát. Erre hozzátartozóik 67%-a biztosan hajlandó lenne.