• Fertőző betegségek cikkek

   • Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2020-01-15 16:05
    A skarlát (régebbi nevén vörheny) egy bakteriális fertőzés, ami a test jelentős részét beborító vörös kiütések formájában jelentkezik. A betegség cseppfertőzéssel és kontakt úton terjed. A legtöbb esetben súlyos, 2-4 napos lappangási idő után kialakuló betegséget torokfájás, valamint láz kíséri.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus
    2020-01-03 09:36
    Egy egyszerű megfázással az ember nem szalad a háziorvoshoz, de ha a tünetek kb. négy nap alatt nem enyhülnek, mindenképp ajánlott az orvosi kontroll, mert komoly szövődmények léphetnek fel.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Osikóczki Orsolya
    2019-12-31 15:05
    Ha nagyon fázunk, vagy hosszabb ideig nem megfelelő öltözetben tartózkodunk a hidegben, annak sokszor megfázás lehet a következménye. Télen sokkal gyakoribbak a náthás, meghűléses megbetegedések, mint nyáron.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, Dr. Árki Ildikó
    2019-12-28 09:32
    Hepatitis
    Magyarországon körülbelül 100 ezer hepatitis C vírushordozó él. A HCV felelős hazánkban évente körülbelül 3000 beteg májzsugorának kialakulásáért és 600 májrákos esetért.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Nagy László, infektológus
    2019-12-27 19:02
    A calici a hasmenést leggyakrabban okozó vírusok közé tartozik, a rotavírus, az enterális adenovírusok, továbbá az astro- és coronavírusok mellett. Milyen tünetei vannak a calicivírus-fertőzésnek, és hogyan kezelhető?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Gócs Viktor, infektológus
    2019-12-27 13:03
    Agyhártyagyulladás
    Az idegrendszert érintő fertőző betegségek közül az agyhártyagyulladás (meningitis) a legismertebb. Amikor a hírek hirtelen jelentkező, súlyos lefolyású, fertőző agyhártyagyulladásról szólnak, a betegség gennyes, baktériumok okozta formája zajlik.
    Panaszok
    WEBBeteg összeállítás, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-12-26 11:36
    Cikkünkben választ kaphat a megfázással kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
    2019-12-23 15:06
    A legtöbb férfi feltételezi, hogy ha szexuális úton terjedő betegsége (STD) lenne, tudna róla. Noha a legtöbb STD okoz valamilyen tünetet, sok könnyen összetéveszthető valamilyen más állapottal és van, hogy egyáltalán nincsenek tünetek. Ezért is fontos a kockázatok és tünetek ismerete.
    Betegségek megértése
    BOE - Kulcsár Flóra, medikus, Lektorálta: Dr. Juhász Dávid
    2019-12-20 03:06
    A vérhas véres hasmenést jelent, ami a legkülönbözőbb okok miatt alakulhat ki. A hasmenés gyakran jelentkező székletet takar. Felnőttek esetében a napi 200 gramm feletti mennyiségű székletet tartják hasmenésnek.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
    2019-12-18 05:06
    Herpesz az orron és az orrban is kialakulhat, ami amellett, hogy fájdalmas és kellemetlen, többnyire nagyon feltűnő is. Hogyan lehetséges egyáltalán, hogy herpesz az orron vagy az orrban alakul ki, és mit lehet ellene tenni?
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
    2019-12-12 14:35
    Szexuális úton terjedő betegség
    Emberemlékezet óta kínosan tekintett mindenki arra, ha a bőr- és nemibeteg-gondozóba kapott beutalót, ahová bizonyos esetekben háziorvosi közreműködés nélkül is lehet vizsgálatra jelentkezni. A magánrendelőkben szintén diszkrét, betegbarát környezet várja a segítségre szorulókat, itt már költségtérítés mellett. Sem a férfiak, sem a nők nem szeretnek intim panaszaikról, tüneteikről beszámolni, és a vizsgálatokon sem vesznek részt szívesen.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!