Hirdetés
   • Férfiegészség cikkek

   • Egészségmegőrzés
    Rákgyógyítás.hu
    2019-07-17 10:01
    A prosztatarákos betegeknek erőt adó, mozgásra ösztönző kisfilm készült arról, hogyan futották körbe a Balatont az őket kezelő szakorvosok.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
    2019-07-15 11:36
    Felmérések, tanulmányok sokasága igazolja, hogy a világon minden második negyven évnél idősebb férfi küzd merevedési problémával, vagyis százmilliókat érint a szexuális együttlét élvezetét, minőségét nagyban csökkentő funkciózavar, az erektilis diszfunkció.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - S. F., fordító, Lektorálta: Dr. Papos István, urológus
    2019-07-08 18:35
    A Health Day News 2018. január 17-i számában egy új felmérést publikáltak, amely azt állítja, hogy azoknak a férfiaknak, akik szenvedélyes biciklisták, nem kell aggódniuk a fürdő- és hálószobai problémák miatt. A kerékpározás ugyanis nem károsítja a nemi szerveket.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
    2019-07-05 21:33
    A tesztoszteron elsősorban férfi nemi hormonként vagy természetes anabolikus szteroidként ismert. Férfiakban a herék úgynevezett Leydig-sejtjei állítják elő, de termelődése nőkben is zajlik, a mellékvesében és petefészekben is, igaz jóval kisebb mennyiségben (a férfiak tesztoszteron termelése kb. nyolcszorosa a nőkének).
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg összeállítás - T. A., újságíró, Lektorálta: Dr. Szanyi Andrea, belgyógyász, háziorvos, geriáter
    2019-07-01 11:06
    A vastagbélbetegségek, a vastagbélrák szűrése, kimutatása csak igen korlátozottan történhet közvetlenül fizikális vizsgálattal (ujjal csupán a végbél alsó szakasza érhető el), a többi bélszakasz vizsgálata más módszerekkel valósítható meg: vastagbéltükrözéssel vagy CT-kolonoszkópiával. A hagyományos röntgenvizsgálat, az irrigoszkópia szerepe a rákdiagnosztikában ma már visszaszorult.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - S. F., fordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
    2019-06-27 20:35
    A tesztoszteron az a kulcsfontosságú hormon, ami meghatározza a férfiak termékenységét, az izomszaporulatot, a testtömeg eloszlását és a másodlagos férfi nemi jelleget is.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg összeállítás - T. A., újságíró, Lektorálta: Dr. Papos István, urológus
    2019-06-24 17:05
    Közel 5 ezer férfibeteget kezelnek évente prosztatadaganattal a hazai kórházakban, leginkább a 70 év felettieket érinti ez a betegség, amelynek kialakulásában kockázati tényező, amennyiben a családban előfordult valamilyen prosztataprobléma. Fontos időben kiszűrni a betegséget.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg összeállítás - T. A., újságíró, Lektorálta: Dr. Molnár Dóra, kardiológus, belgyógyász
    2019-06-17 16:03
    Milyen módszerekkel vizsgálható a szív és az érrendszer állapota? Mitől függ, hogy melyik módszer mellett döntenek az orvosok?
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg összeállítás - Tóth András, újságíró, Lektorálta: Dr. Molnár Dóra, kardiológus, belgyógyász
    2019-06-11 14:35
    A keringési betegségek közül kiemelkedő ischaemiás (iszkémiás) szívbetegség és a szívelégtelenség hazánkban és az Európai Unióban is az egyik leggyakoribb halálok a férfiak és a nők körében is.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Merth Gábor, urológus
    2019-06-03 13:03
    Prosztatagyulladás gyanúja esetén mindenképp fel kell keresni urológust, vagy házi módszerekkel, vény nélküli gyógyszerekkel is kezelhető? Mi a prosztatagyulladás rutin kezelési eljárása? Mitől függ a kezelés módja, milyen szempontokat mérlegel az urológus? Mit tehet a beteg a gyógyulásáért? Cikkünkből kiderülnek a válaszok.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!