Egészségügy - Egészségmegőrzés cikkek

Egészségügy - Egészségmegőrzés cikkek

Fitoterápiás készítmények - gyógynövények a patikai gyógyszerkészítésben

WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész
2021-11-16 16:03

A nemrég megjelent patikai gyógyszerkészítést szabályozó Szabványos Vénygyűjtemények VIII. kötete több mint 50 fitoterápiás cikkelyt tartalmaz. Mivel a betegek igénye a fitoterápiás készítmények iránt növekvő, így fontos szempont lett ezen a területen is, hogy a patikában kiváltható készítmények minősége megfeleljen a gyógyszerkönyvi követelményeknek.

Hogy működik, hogyan véd egy oltás? - Influenza kérdezz-felelek

Dr. med habil Mészner Zsófia
2021-11-08 16:03

A védőoltással igyekszünk leutánozni azt, ami velünk történik, ha elkapunk egy fertőzést, de úgy, hogy a betegség tüneteit elkerülhessük és csak a védettséget szerezzük meg - Dr. med habil Mészner Zsófia járványügyi szakembert kérdeztük.

Az altatók és mellékhatásaik

WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész
2021-10-29 17:03

Sokan szednek altatókat és álmatlanság elleni szereket, mert az alváshiány jelentősen kihat másnapi teljesítményünkre, befolyásolja közérzetünket, kapcsolatainkat. Ezeknek a gyógyszereknek azonban veszélyesebb mellékhatásaik lehetnek, mint gondolnánk.

A gyógyszerek nevében rejlő információk

WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész
2021-10-29 13:03

Dolo, Plus, Forte, Uno... A legtöbb gyógyszer nevében találkozhatunk hasonló kifejezésekkel, ám nem mindig világos, hogy mire is utalnak. Vajon csak egyszerű marketing kifejezésekről van szó, vagy komoly gyógyszerészeti jelentéssel bírnak?

Október 15 - a kézmosás világnapja

Semmelweis Egyetem
2021-10-15 08:19

Arra figyelmeztet minket, hogy ez az egyszerű módszer az egyik leghatékonyabb eszköz a fertőzések megelőzésére. Most, a koronavírus világjárvány elleni védekezésben is kiemelt szerepet kap ez a kézenfekvő védekezési forma.