Egészségügy

Egészségügy

Koronavírus - Szlávik: a lehető leggyorsabban kell beoltani a lakosságot

MTI
2020-11-28 14:10

A koronavírus elleni vakcinák megjelenése után a lehető leggyorsabban kell beoltani a lakosságot, amihez célszerű oltópontokat felállítani - mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa november 28-án, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

Ezért fázékonyabbak a nők, mint a férfiak

Immunközpont - dr. Kádár János, immunológus, infektológus
2020-11-27 19:03

A lakásban hosszú melegítőben és pulóverben lévő hölgy mellett kényelmesen megfér a pólós és rövid nadrágos férfi. Ha ismerős a kép, nem meglepő, már tudományos magyarázat is van arra, hogy miért fáznak jobban a nők.

Több mint négyezer szakemberrel nőtt a covidos kapacitásunk

MTI
2020-11-27 14:41

Több mint négyezer orvost, medikust, rezidenst és ápolónőt készítettünk fel átképzéssel a koronavírus elleni küzdelemre - mondta Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. A miniszter a covidos kapacitások növelése mellett beszélt az újonnan érkezett orosz vakcina jelentette lehetőségekről.

Koronavírus-vakcina: ezekre a mellékhatásokra készülhetünk

portfolio.hu
2020-11-27 12:34

Enyhe és többnyire egy napon belül elmúló mellékhatásokról számoltak be a Pfizer és a Moderna tesztalanyai a koronavírus-vakcinák klinikai vizsgálatai során. Egy kaliforniai professzor szerint az első dózis után az emberek 25-50 százaléka tapasztalhat valamilyen mellékhatást, míg a második dózis után még többen, de az amerikai hatóságok szerint ez nem gond, mert azt jelzik, hogy épül ki az immunitás - számolt be a portfolio.hu.

Előjegyzésbe vetethetik magukat, akik kérnek majd oltást

MTI
2020-11-27 09:24

Várhatóan már a jövő héten elindul egy internetes és levélben történő regisztrációs lehetőség, hogy aki kér majd koronavírus elleni oltást, az már most feliratkozhasson, előjegyzésbe vetethesse magát, és így az elsők közé kerülhessen, akik hozzájutnak az oltóanyaghoz - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken.

Merkely: csökken a fertőzöttek aránya

MTI
2020-11-27 07:22

Négy egyetem adataiból arra lehet következtetni, hogy Magyarországon csökken a pozitív koronavírus-fertőzéssel regisztráltak aránya - mondta a Semmelweis Egyetem rektora.

Mit jelent az, ha egy vakcinának 95 százalékos a hatékonysága?

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
2020-11-26 17:05

A két első vakcina előállítója után a többi gyártó is sorban közzétette a csaknem ugyanolyan magas arányú eredményekre utaló bejelentését. A vakcinaelőállítási versenyben élen futó szereplők: a Pfizer és a BioNTech november közepén publikálta számait (95 százalék).

A veszélyhelyzet megszűnése után még 90 napig érvényesek a lejáró szakorvosi javaslatok

Emberi Erőforrások Minisztériuma
2020-11-26 14:07

A sikeres tavaszi védekezéshez hasonlóan a magyar lakosság egészségének védelme, a további súlyos tünetekkel járó, illetve halálozást okozó megbetegedések számának csökkentése, és annak biztosítása érdekében, hogy a járvány ideje alatt is minden magyar állampolgár a lehető legmagasabb színvonalú egészségügyi ellátásban részesüljön, a kormány döntése alapján a veszélyhelyzet időtartama alatt lejáró szakorvosi javaslatok érvényesek maradnak a veszélyhelyzet megszűnését követő 90 napig.