Egészségügy

Egészségügy

Operatív törzs: a gyorstesztek 2,44 százaléka lett pozitív

portfolio.hu
2020-12-01 13:35

Mindössze a tesztek 2,44 százaléka hozott pozitív eredményt az országos csoportos gyorstesztelés első, múlt heti körében - jelentették be az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján - adta hírül a portfolio.hu.

Hallásromláshoz társuló depresszió: mindkettőt kezelni kell!

WEBBeteg - Tóth András, újságíró
2020-11-30 16:03

Amennyiben a halláscsökkenés a kor előrehaladtával fokozatosan alakul ki, akkor nem tulajdonítunk akkora jelentőséget neki, sokszor nem is tűnik fel a probléma, de amikor a családtagjaink jelzik, hogy egyre hangosabban beszélünk, félreértünk szavakat, és ezért kellemetlenül érezzük magunkat, akkor döbbenünk rá a valóságra.

Egyesek hosszas, mások csak rövid védettséget szereznek

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
2020-11-30 14:35

Bizonyítékok alapján jó okkal vélhetjük úgy, hogy a koronavírussal szembeni immunitás a fertőződés után akár 6-8 hónapig, sőt, talán évekig is eltarthat - állítják immunológus és virológus szakemberek.

Veszélyes tévhit terjed: állatgyógyászati készítményeket keresnek a koronavírus ellen

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
2020-11-30 14:05

Állatorvosoktól származó információk szerint az utóbbi időben megnövekedett az érdeklődés az ivermektint tartalmazó állatgyógyászati készítmények iránt, mivel elterjedt a hatóanyagról, hogy hatékony lehet a koronavírus okozta betegség gyógykezelésében. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy az állatgyógyászati készítmények emberi alkalmazása semmilyen körülmények között nem engedélyezett, és veszélyes is lehet - olvasható a Nébih honlapján.

Koronavírus: bízhatunk abban, hogy az ünnepeket egymáshoz közelebb tölthetjük el

portfolio.hu
2020-11-30 12:05

December elején dönt a kormányzat arról, hogy az ünnepek alatt milyen szabályok lesznek érvényesek. Bízhatunk abban, hogy az ünnepeket egymáshoz közelebb tölthetjük el - mondta Müller Cecília az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján. A leginkább leterheltek a debreceni, a szabolcsi és borsodi megyei kórházak, a Semmelweiss Egyetem és a Dél-pesti Centrumkórház - adta hírül a portfolio.hu.