Egészséges élet

Egészséges élet cikkek

A rugalmas munkaidő előnyei

WEBBeteg - K. J., fordító - 2010.10.28. 20:11
Manapság mindenki olyan rugalmas munkaidőről álmodik, amely a munkahelyi feladatok ellátása mellett elég lehetőséget ad arra, hogy a privát igényeket is figyelembe lehessen venni. A munkaadók többsége ugyanakkor szereti...
A keringési elégtelenségben szenvedő női betegek lényegesen jobb állapotba kerülnek, ha a korszerű gyógyszereik mellé - akár kis adagban is - tesztoszteront kapnak - állítják olasz kutatók az Amerikai Szívgyógyászok...

A rák a civilizáció műve - Kutatás

Medipress - 2010.10.25. 13:07
Ősi emberi maradványok tanulmányozása során brit tudósok bebizonyították, hogy a rák teljes egészében civilizációs betegség, amelynek előfordulását növelik a táplálkozásunkban és életvitelünkben bekövetkezett...

7 tévhit, amit még az orvosok is elhisznek

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2010.10.24. 07:34
A közhiedelem tele van orvosi féligazságokkal és tévhitekkel, melyek többsége ártalmatlan. Ám vannak olyanok is, melyeket még az orvosok is elhisznek. Itt az idő lerántani a leplet ezekről.
Készételek fogyasztása mellett sem garantált az elhízás, sőt, az ilyen jellegű ételek fogyasztása mellett fogyni is lehet, amennyiben tanácsadás is társul a készétel-fogyasztáson alapuló fogyókúrához.

A mefedron veszélyei

MTI - 2010.10.21. 13:11
A mefedron stimuláns kábítószer, amelynek a hatásai az Ecstasy, illetve a kokain hatásaihoz hasonlíthatók. Leggyakrabban porként, de kapszula vagy tabletta formájában is árulják.
Egy nagyméretű tanulmány azt mutatta, hogy a Merck övsömör elleni vakcinája 70 százalékkal csökkentette a fájdalmas állapot előfordulását az ötvenes éveikben lévő felnőtteknél.
Negatívan hat az alvás minőségére a sokízületi gyulladás. Az alvászavar kockázata különösen abban fenyeget, ha a fájdalomcsillapításnak nem megfelelő módot választottak vagy a beteg depresszióban szenved.

Mellnövelés saját zsírsejtekkel

Medipress - 2010.10.19. 11:33
A saját zsírszövet őssejtjeit felhasználó mellnagyobbítás koncepciója már 2003 óta létezik. Mára lehetővé vált, hogy a mellrákos betegek helyreállító műtétjeit szilikon nélkül végezhessék el.

A lombikbébik magasabbra nőnek - Kutatás

Medipress - 2010.10.18. 05:10
Az Aucklandi Egyetem Liggins Intézetében végzett vizsgálatok szerint a mesterséges módon fogant gyerekek 6 éves korukra átlagosan 2,6 cm-rel magasabbak természetes úton fogant társaiknál.

Vitatják az antibakteriális szappanok biztonságosságát

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2010.10.15. 06:27
Több millió háztartásban használnak antibakteriális szappant illetve tisztítószert annak reményében, hogy azok segítenek megőrizni a család egészségét. Felmerül azonban a kérdés, hogy ugyanaz a vegyi anyag, mely képes...
Amerikai orvosok megkezdték a humán embrionális őssejtekkel való kezelés első klinikai tesztjeit egy gerincsérült páciensen - jelentette be hétfőn az eljárást kidolgozó Geron biotechnológiai cég.
Az arzén mellett legkevesebb három elem okozhat tartós környezeti és egészségügyi problémákat az Ajka térségében kiömlött vörösiszapból - közölte kedden az osztrák fővárosban a Greenpeace a felkérésükre készült vegyi...

Csonttörés gyógyítása ultrahanggal

Medipress - 2010.10.12. 09:36
Az ultrahang képes felgyorsítani a törött csontok gyógyulását – olvasható a Musculoskeletal Disorders című ingyenesen hozzáférhető elektronikus folyóirat hasábjain.

Marihuána orvosi célra?

Medipress - 2010.10.11. 23:23
Az orvosi célú marihuánát elfogadtató törvényjavaslat benyújtója az illinois-i képviselőházban azt reméli, hogy a politikusok a választások után elegendő politikai bátorságra tesznek szert ahhoz, hogy megszavazzák a...
A legnagyobb focirajongók sincsenek veszélyben, a meccsnézés ugyanis nem okoz szívinfarktust – közölte az International Journal of Epidemiology.

Orvosi tanácsok és a doktorok életmódja

Medipress - 2010.10.10. 12:05
Azok az orvosok, akik vigyáznak az egészségükre, általában gyakrabban adnak életmódra vonatkozó tanácsokat betegeiknek, mint azok, akik gyorsételekkel tömik magukat és elbliccelik az edzéseket.