Hirdetés
   • Egészséges élet

   • Cikkek

    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Osikóczki Orsolya, háziorvos
    2018-10-21 13:20
    Torokfájás
    A torokpanaszok változatos formában (pl.: torokfájás, nyelési nehezítettség, rekedtség) és gyakran szerepelnek a betegek (mind a felnőttek, mind a gyermekek) panaszai között, főként ősszel és télen.
    Kor Kontroll Társaság
    2018-12-15 12:03
    Szívünk érdekében fontos, hogy helyesen táplálkozzunk, hogy rendszeresen mozogjunk, hogy ügyeljünk a testsúlyunkra és hagyjunk fel káros szenvedélyeinkkel, a dohányzással mindenképpen!
    Egészségmegőrzés
    Budai Endokrinközpont - Prof. Dr. Balázs Csaba, endokrinológus
    2018-12-13 16:09
    Az egyre rövidülő nappalok és a sokszor borús, esős időjárás rossz hatással lehet a közérzetünkre. Szakértőnk segítségével utánajártunk, hogyan védekezhetünk a téli időszakban sokakat érintő lehangoltság és álmosság tünetei ellen.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Antalffy Katalin Anita
    2018-12-13 13:03
    A fáradékonyság az egyik leggyakoribb ok, amivel a betegek az orvoshoz fordulnak. Minden ötödik ember szokatlan mértékben érzi magát fáradtnak, és minden tizedik ember szenved krónikus fáradtságban. Bármelyik korosztályt érintheti, bár gyermek- és időskorban kevésbé gyakori.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2018-12-11 13:05
    A gyermekek súly- és hosszfejlődését a percentilis görbék segítségével követhetjük nyomon.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus szakorvos
    2018-12-10 11:16
    A nyaki fájdalom gyakori panasz, melynek hátterében számos ok húzódhat meg. A nyak a gerinc legmozgékonyabb szakasza, de emellett biztosítja a fej tartását, és a nyaki csigolyák nyúlványai által alkotott csontos csatorna védi a gerincvelőt és a nagy nyaki ereket.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - K. J., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-12-09 20:36
    Fejfájás kínozza, kiújult a migrénje, vagy a legutóbbi alkalommal magasabb vérnyomást mért az orvosa? Mielőtt a gyógyszerekhez fordulna, gondolja végig: eleget mozog? A helyesen adagolt sportolással ugyanis sokat tehet egészségi állapota helyreállításáért. Nézzük, hogyan működik!
    Betegségek megértése
    Kardioközpont - Dr. Sztancsik Ilona, kardiológus, aneszteziológus, intenzív terapeuta
    2018-12-07 13:05
    A szívritmuszavarnak összességében két fő formája van: vagy túl gyorsan, vagy túl lassan ver a szív. A szakértők pedig nemcsak aszerint osztályozzák a szívritmuszavart, hogy honnan ered, de a szívverés sebessége alapján is. Dr. Sztancsik Ilona, a Budai Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta a tachycardiáról beszélt, amikor 100-nál többet ver a szív egy perc alatt.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg
    2018-12-05 13:04
    Erre a kérdésre kereste a választ a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetsége, amikor 2018. augusztus-október folyamán felmérést végzett megbízásukból a Szinapszis Piackutató és Tanácsadó Kft. a gyógyszerészek körében. Mit jelent a munkaerőhiány a gyógyszerészetben? Hogyan működtethetőek a gyógyszertárak? Mit jelent a degresszív árrés? A gyógyszertárak legnagyobb kihívásait, tapasztalatait összegeztük alábbi összefoglalónkban.
    Betegségek megértése
    Juhász Balázs, orvostanhallgató, Lektorálta: Dr. Babusa Bernadett
    2018-12-05 11:34
    A mindennapi élet központi témájává vált a szexualitás, illetve annak problémái. Ezen problémák megvitatása kellemetlen perceket okozhat mindkét fél számára, függetlenül attól, hogy barátainkkal, családtagjainkkal vagy éppen szakemberekkel beszéljük ezt meg.
    Egészségmegőrzés
    Budai Endokrinközpont - Prof. Dr. Balázs Csaba, endokrinológus
    2018-12-01 18:16
    Szervezetünkben a mellékvese termeli az antistressz hormonként is ismert kortizolt. Tartós leterheltség, a folytonos stressz hatására a mellékvese kimerülhet, és megjelennek a kortizolhiány tünetei.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!