Daganatok - Egészségmegőrzés cikkek

Daganatok - Egészségmegőrzés cikkek

Félnek a bőrráktól, mégis szoláriumoznak

Rákgyógyítás
2013-06-23 21:12

Egy brit felmérés szerint a rendszeres szoláriumhasználók több mint kétharmada aggódik bőrének korai öregedése miatt. A Cancer Research UK nevű brit jótékonysági szervezet 2500 felnőtt korú brit lakos között végzett felmérést januárban, melynek eredményeit éppen az R UV UGLY nevű szervezet kampányával egy időben hozták nyilvánosságra, mely a szoláriumhasználat veszélyeire kívánja felhívni a közvélemény figyelmét.

Vastagbélrák: Életmóddal is megelőzhető!

Orvostkeresek Egészségmagazin
2013-05-06 20:11

Már évek óta jelennek meg tudományos közlemények, melyek bizonyítják, hogy a rendszeres mozgás komoly megelőző hatással bír a vastagbélrák vonatkozásában. Egy összegzés is született a témában, amelynek eredményeiről beszél dr. Babai László, az Oxygen Medical prevenciós szakértője.

Vérvételből rákvizsgálat? - Az orvos válaszol

WEBBeteg
2013-03-02 02:52

Létezik-e valóban olyan vérvizsgálat, amelyből a vastag- és végbél tumorát megállapíthatják, tükrözéses és tapintásos vizsgálat nélkül? Igaz, hogy a gyomorfekély, gyomorrák esetén a Helicobacter pylori nevű baktérium felelős legtöbb esetben? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Hasnyálmirigyrákot okozhatnak a cukros üdítők

MTI
2013-01-20 19:37

A cukros üdítőket fogyasztó emberek körében 87 százalékkal nagyobb kockázatát találták a ritka, ám halálos hasnyálmirigyrák előfordulásának amerikai kutatók, mint a gyümölcslevet előnyben részesítőknél - áll egy amerikai tanulmányban.

Mítoszok és félreértések akadályozzák a daganatos megbetegedések megelőzését

MSN MaiNap/WEBBeteg
2013-01-09 23:23

Az ESMO 2012-es Bécsben rendezett kongresszusán a daganatos megbetegedések megelőzéséért folytatott küzdelem volt a központi téma. A kongresszuson ismertetett tanulmányok kivétel nélkül rávilágítottak arra, mennyire nehéz megküzdeni bizonyos félreértésekkel, amelyek megkérdőjelezik, vagy legalábbis alulértékelik az életmódbeli faktorok fontosságát a daganatos megbetegedések prevenciójában.

Szedhető C-vitamin a kemoterápia alatt? - Az orvos válaszol

WEBBeteg
2012-12-10 12:15

Ön szerint a C-vitamin hasznos,vagy káros daganatos megbetegedések esetén? Illetve mit jelent az, hogy a kemoterápia alatt nem lehet szedni, ha tényleg nem segít, csak árt olyankor? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Vastagbélrák - van szűrés, de nem ingyen

WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró
2012-11-09 14:37

Egy bélrendszeri daganattal küzdőnek a legdrágább kincse az idő. A betegség ugyanis olyan alattomos, hogy tüneteket leggyakrabban már csak olyan stádiumában okoz, amikor kevés lehetőség van az orvosok kezében a gyógyításra. Szűrés ugyan létezik, ám a mammográfiával ellentétben egyáltalán nem elterjedt, sőt még csak nem is ingyenes.

Májrák sajtópályázat: díjazták a WEBBeteg újságíróját

Rákgyógyítás
2012-05-15 12:07

A 2011 után 2012-ben is megszervezett sajtópályázat keretében ismeretterjesztő cikkeket, riportokat, interjúkat vártak a társadalmi szervezetek, olyan írásokat, amelyek rávilágítanak a májbetegségekkel, májcirrózissal – arról tudva vagy sem – együtt élő több százezer ember rendszeres orvosi kontrolljának indokoltságára, bemutatják a fenyegető májrák időbeli felismerésének lehetőségeit.

Az arcpír és a jókor jött szűrés esete

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet újságíró
2012-04-17 11:07

Esetem legfőbb pozitívumának azt tartom, hogy időben derült fény betegségemre. Ha nincs az a szűrő-vizsgálat, nem itt tartanék! Akkor nemcsak a tünetmentesen zajló hepatitiszemről nem szerzünk tudomást, de a rákos csomót sem veszik észre az orvosok.

A vastagbélrák kockázata és a táplálkozás

MTI
2012-01-05 17:12

A halban lévő omega-3 zsírsavak és a gyümölcsben, zöldségekben található növényi rostok együttes hatására a vastagbél rosszindulatú daganatainak gyakorisága csökken - ismertették az Amerikai Rákkutató Intézet tudományos ülésén.