Daganatok - Egészségmegőrzés cikkek

Daganatok - Egészségmegőrzés cikkek

Méhnyakrák - Kis figyelemmel megelőzhető

WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, belgyógyász
2022-01-18 14:33

A méhnyakrák már korai stádiumban is jól felismerhető, és megfelelő kezeléssel akár végleges gyógyulás is elérhető. Ennek ellenére a méhnyakrákos megbetegedés napjainkban is kiemelkedő helyet foglal el a halálozási statisztikákban, mivel sok nő nem vesz részt rendszeresen a szűrővizsgálatokon.

Mozogjunk az életünkért!

WEBBeteg - stern.de
2015-04-12 17:11

Fél óra sport heti három alkalommal drasztikusan, 40 százalékkal csökkenti a daganatos betegségek kialakulásának esélyét. A mozgás a rák kezelésében is segít, az orvosok szerint ezt kellene támogatnia a betegkasszáknak.

Nem csak tüdőrákot okozhat a dohányzás!

rákgyógyítás.hu
2015-02-12 21:41

Sok dohányos vélekedik úgy, hogy ha akarná, bármikor abba tudná hagyni a cigarettázást. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy ez nem így van, a többség időről-időre visszaesik, okot ugyanis mindig lehet találni arra, hogy valakinek miért muszáj rágyújtania. Pedig van ok elég a füstölés abbahagyására.

A B17-vitamin: csodaszer vagy méreganyag?

WEBBeteg - Dr. Bíró Krisztina, Ph.D., főorvos, klinikai onkológus
2015-01-11 18:21

A rák diagnózis a betegek számára legtöbbször a halálos betegség szinonimájaként jelenik meg, holott ma már számos gyógymód létezik a daganatos betegségek ellen. Mi az igazság, a sokat emlegetett, nagy ismertségre szert tett B17 vitaminnnal kapcsolatban? Cikkünkből megtudhatja.

A magas nők hajlamosabbak a rákra

drportal.hu
2014-05-16 09:41

A magasabb emberek szervezetében nagyobb valószínűséggel alakulnak ki rákos megbetegedések, állítja a Lancet Oncology nagy esetszámú tanulmánya, amely a betegségek és a testmagasság közti kapcsolatokat vizsgálta.

Az aszpirin rákmegelőző hatása

WEBBeteg
2014-03-22 12:51

Egy kutatássorozat adatai szerint az egyik leggyakrabban alkalmazott fejfájáscsillapító segíthet egy sor daganatos megbetegedés megelőzésében is.

A light cigaretta is erős méreg

Rákgyógyítás
2014-01-28 23:23

Tévhit az, hogy az alacsonyabb kátránytartalmú dohánytermékek csökkentenék a tüdő- vagy szájüregi daganat kockázatát. A könnyű cigaretták ugyan kevesebb kátrányt és nikotint tartalmaznak, ám az ezernyi másik méreganyagban nincs különbség.

Ajánlott-e a hűsítő fejkendő használata? - Orvos válaszol

WEBBeteg
2014-01-06 18:37

Azt hallottam, hogy a hűsítő fejkendő alkalmazásáról, hasznosságáról igen megoszlik az onkológusok véleménye, mivel a fejbőr ereinek összehúzásával állítólag gátolja a citosztatikum eljutását a véráramon keresztül a rákos sejtekhez. Igaz ez?

Vastagbélrák-szűrés: 50 éves kortól ajánlott!

WEBBeteg - B. M. , szakfordító
2013-08-05 14:37

Az American College of Physicians (ACP), azaz az Amerikai Belgyógyászok Szakmai Szövetsége a vastagbélrák-szűrést 50 éves kortól ajánlja. A normál rizikójú páciensek maguk dönthetik el, hogy a székletvizsgálatot, a szigmoidoszkópiát vagy a kolonoszkópiát választják-e.

Egyszerű szűrővizsgálattal az emlőrák ellen

Orvostkeresek Egészségmagazin
2013-07-31 13:21

A magyar nők Európában a második helyen állnak a rák okozta halálozások tekintetében, évente közel 5.500 új emlőrákos beteget fedeznek. Holott felvilágosítással és idejében végzett szűrővizsgálatokkal az esetek harmadát meg lehetne előzni, másik harmadukat pedig gyógyítani.

Félnek a bőrráktól, mégis szoláriumoznak

Rákgyógyítás
2013-06-23 21:12

Egy brit felmérés szerint a rendszeres szoláriumhasználók több mint kétharmada aggódik bőrének korai öregedése miatt. A Cancer Research UK nevű brit jótékonysági szervezet 2500 felnőtt korú brit lakos között végzett felmérést januárban, melynek eredményeit éppen az R UV UGLY nevű szervezet kampányával egy időben hozták nyilvánosságra, mely a szoláriumhasználat veszélyeire kívánja felhívni a közvélemény figyelmét.