Daganatok - Egészségmegőrzés cikkek

Daganatok - Egészségmegőrzés cikkek

Daganatot és hormonális zavart okozhatnak a ruháink?

WEBBeteg - T. A., újságíró
2015-09-12 16:17

Kiderült, hogy a közismert ruházati márkák gyártása során használt veszélyes vegyszer-csoport, a nonil-fenol-etoxilátok a hagyományos körülmények között kimosódnak a ruhából, lebomlásuk során pedig a vízbe és a táplálékláncba kerülve rongálják a hormonháztartást – bizonyítja a Greenpeace tanulmánya. Veszély leselkedik ránk?

A daganatos betegek nagyobb eséllyel kapnak stroke-ot

Rákgyógyítás
2015-08-22 08:11

Az egyre idősebb emberekben két egymástól független betegség is kialakulhat: agyi érbetegség, illetve daganat. A tudományos vizsgálatok igazolták, hogy a test más (nem agyi) rosszindulatú daganataiban szenvedők magasabb arányban kapnak stroke-ot, mint akiknél nincs daganat.

Ismert és valószínűsíthetően karcinogén anyagok

WEBBeteg
2015-06-12 15:04

Az Amerikai Rák Társaság (American Cancer Society) feladata részben az emberek tájékoztatása és oktatása a rákról és annak lehetséges okairól. Mivel sokakat aggaszt, hogy környezetünkben olyan anyagok vannak, melyek rákos megbetegedést okozhatnak, a társaság közreadta azon anyagok és expozíciók listáját, melyek köztudottan vagy gyaníthatóan rákot okoznak.

Kockázatos csodaszerek: drágán árult remények

Rákgyógyítás
2015-05-23 00:25

Egyre gyakoribb, hogy nem gyógyszerként forgalomba hozott termékek reklámjai gyógyulást, életminőséget javító hatást ígérnek, holott jogszabály tiltja e termékek reklámozása során a betegséget megelőző vagy gyógyító hatás feltüntetését.

A leghatékonyabb napvédelem

Rákgyógyítás
2015-05-01 09:41

Napozzon okosan – figyelmeztetnek a bőrgyógyászok, akik egyre inkább aggódnak a rosszindulatú bőrbetegségek szaporodása miatt. A gyerekekre különösen ügyelni kell, mert az erős sugárzás miatti napártalom náluk fokozottan növelheti egy későbbi bőrrák kockázatát.

Nem csak tüdőrákot okozhat a dohányzás!

rákgyógyítás.hu
2015-02-12 21:41

Sok dohányos vélekedik úgy, hogy ha akarná, bármikor abba tudná hagyni a cigarettázást. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy ez nem így van, a többség időről-időre visszaesik, okot ugyanis mindig lehet találni arra, hogy valakinek miért muszáj rágyújtania. Pedig van ok elég a füstölés abbahagyására.

A B17-vitamin: csodaszer vagy méreganyag?

WEBBeteg - Dr. Bíró Krisztina, Ph.D., főorvos, klinikai onkológus
2015-01-11 18:21

A rák diagnózis a betegek számára legtöbbször a halálos betegség szinonimájaként jelenik meg, holott ma már számos gyógymód létezik a daganatos betegségek ellen. Mi az igazság, a sokat emlegetett, nagy ismertségre szert tett B17 vitaminnnal kapcsolatban? Cikkünkből megtudhatja.

A magas nők hajlamosabbak a rákra

DRportal
2014-05-16 09:41

A magasabb emberek szervezetében nagyobb valószínűséggel alakulnak ki rákos megbetegedések, állítja a Lancet Oncology nagy esetszámú tanulmánya, amely a betegségek és a testmagasság közti kapcsolatokat vizsgálta.

Az aszpirin rákmegelőző hatása

WEBBeteg
2014-03-22 12:51

Egy kutatássorozat adatai szerint az egyik leggyakrabban alkalmazott fejfájáscsillapító segíthet egy sor daganatos megbetegedés megelőzésében is.

A light cigaretta is erős méreg

Rákgyógyítás
2014-01-28 23:23

Tévhit az, hogy az alacsonyabb kátránytartalmú dohánytermékek csökkentenék a tüdő- vagy szájüregi daganat kockázatát. A könnyű cigaretták ugyan kevesebb kátrányt és nikotint tartalmaznak, ám az ezernyi másik méreganyagban nincs különbség.