Szívinfarktus téma

A rutin orvosi vizsgálat is ér annyit, mint az EKG

Független Hírügynökség

A rutin orvosi vizsgálat csaknem ugyanolyan jól meg tudja jósolni a szívinfarktust, mint az EKG, derül ki egy pénteken közzétett brit tanulmányból.

Polimerrel regenerálódhat a szívizom

WEBBeteg/Spiegel Online

Egylépéssel közelebb az orvosok álmához: amerikai kutatóknak sikerült olyan polimervázat kifejleszteni, mellyel - például infarktus következtében - sérült szívizomsejtet lehet pótolni.

Szívünk Napja a Városligetben

Független Hírügynökség

Ingyenes szűrővizsgálatokkal, tanácsadással, szórakoztató programokkal várja az érdeklődőket vasárnap a Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány a Városligetben, Budapesten.

Alkoholbetegekkel vannak tele a brit kórházak

Független Hírügynökség

A hivatalos számadatoknál jóval több embert ápolnak kórházban az alkoholhoz köthető betegségek miatt az Egyesült Királyságban - ismerték el brit miniszterek a BBC brit közszolgálati médiumnak.

A D-vitamin hiánya fokozza a halál kockázatát?

Független Hírügynökség

Grazi tudósok több mint 3200 beteg vérében mérték meg a D-vitamin szintjét 1997-ben és 2000-ben, majd figyelemmel követték egészségük alakulását csaknem 8 éven át. Eredményeik szerint a D-vitamin hiánya számos betegség esetén fokozza a halál kockázatát.

A nők többségénél atípusos a szívinfarktus

Független Hírügynökség

A nők nagy részénél szívroham után láthatatlan az érelzáródás. Ez az oka annak, hogy a nők infarktus után sokkal kevesebb kezelést kapnak, mint a férfiak - derítette ki egy új amerikai kutatás.

Kevesebb halálozás, mellékhatás nélkül

WEBBeteg

Egy preventív céllal is szedhető vérnyomáscsökkentő gyógyszer segítségével elkerülhető minden ötödik szív- és érrendszeri esemény (például szívinfarktus, agyér trombózis) - jelentették be a nemzetközi kutatást ismertető budapesti tájékoztatón.

Menthetetlen volt a folyosón meghalt asszony

FH

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgatója szerint menthetetlen volt az az 51 éves asszony, aki kedden a neurológiai osztály folyosóján hunyt el. Dr. Varga Gábor sajtóközleményében azt írja: a betegnek olyan kiterjedt infarktusa volt, hogy egy órán keresztül hiába próbálták újraéleszteni.

A stressz felel a szívrohamokért

FH

A stressz és az izgalom a szívérrendszeri megbetegedések fő okozója - derült ki egy amerikai kutatásból. Az amerikai kardiológusok éves konferenciáján közzétett felmérés szerint a stresszmentes életmód akár 60 százalékkal is csökkentheti a szívroham és a stroke esélyét.

mehetünk-e

Orvos valaszol - Dr. Molnár Dóra

Füredi szivkorhazba fogadna orvos, de beutalót kell vinni. 1977-óta veszprémi lakos, de más megye másik körzeti orvosánal van a karton. Ott csak szeptember 28-ra adtak időpontot. Azt a beutalót elfogadja-e a kórház, ha mad megye orvosa adja. Lábon ki