Szívinfarktus téma

A focimeccs nézés növeli a szívinfarktus kockázatát

MTI

Ha a szurkoló kedvenc csapatának fontos mérkőzését figyeli, akár a helyszínen, akár a tévé képernyőjén keresztül, lényegesen nagyobb esélye van arra, hogy szívinfarktust kapjon, mint ha békésen horgászva a vízparton ülne.

Mi segíthet szívroham esetén?

WEBBeteg - Cs. K. fordító

A kar véráramlásának ideiglenes leállítása védi a szívet szívroham esetén - mutatta ki egy dán tanulmány. Úgy vélik, ez az eljárás mintegy újraindítja a természetes mechanizmusokat a szívben, az oxigénhiány megakadályozása érdekében.

Mégsem gátolja az ösztrogén a szívroham kialakulását?

MTI

A korábbi feltételezés szerint az ösztrogének gátolják a koszorúérbetegség kialakulását. Az utóbbi azonban időben mind több adat jelzi, hogy legtöbbször ennek az ellenkezője igaz.

Az infarktus utáni hat hónap döntő fontosságú

MTI

Ha legalább három kockázati tényezőt sikerül életvitelünkben jó irányba mozdítani az infarktust követő hat hónapban, életesélyeink jelentősen javulnak.

Szívroham után: a nőknek nagyobb segítségre van szükségük

MTI

Az infarktust követő, kritikus esztendőben a szívbeteg nők nagyobb mértékű társadalmi segítséget igényelnek, mint a férfiak.

Nem gyakoribb a szívinfarktus a háborús veteránoknál

MTI

A háború szörnyűségei a katonák számára nem csak fizikai, de gyakran még súlyosabb lelki megterhelést jelentenek.

A boldog emberek ritkábban kapnak szívrohamot

MTI

A dohányzás elkerülése, a megfelelő étkezés és a mozgás mellett a megelégedettség is segít a szívroham megelőzésében - közölte csütörtökön az European Heart Journal című szakfolyóirat online kiadása.

A mediterrán étrend segít megelőzni a gyomorrákot

MTI

A statisztikai értékelés egyértelműen mutatta, hogy 33 százalékkal nagyobb esélye volt a gyomorrák kifejlődésére azoknak, akiknek étkezése a legnagyobb mértékben különbözött a mediterrán szokásoktól.

Hólapátolás: hogyan védje a hátát és a szívét?

WEBBeteg - CS. K

Mivel az ország jelentős részét még mindig hó borítja, és további havazás is várható, sokakat érint a kérdés, hogyan lapátoljunk havat helyesen? Talán nem is tudta, de minden évben rengeteg váll-és hátsérülést okoz a helytelen hólapátolás.

Okozhat szívleállást a sportolás?

Független Hírügynökség

A kamaszoknál a leggyakrabban genetikai eredetű rendellenesség vagy szívizomgyulladás okozza az azonnali szívhalált, azoknak a szülőknek különösen oda kell figyelniük gyermekük kardiológiai kivizsgálására, akiknek a családjában már előfordult szívinfarktus vagy azonnali szívhalál.