Rostok téma

Tények és tévhitek a rostfogyasztásról

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember

Az egyik alapvető táplálkozási tanács, amelyet a szakemberek adnak, hogy fogyasszunk minél több rostot, hiszen az jótékony hatással van a szervezetünkre, a tápcsatornánkra. A túl kevés rostfogyasztás káros - ezt már számtalan vizsgálat bizonyította.

Életviteli tanácsok colitis ulcerosa esetén

WEBBeteg

Sok beteg néha tehetetlennek érezheti magát a colitis ulcerosában való küzdelemben. Az étrend és életmód változtatásai segítségével azonban a tünetek enyhíthetők, és a fellángolások közt eltelt idő növelhető.

Egyre többen esznek kekszeket a rostok miatt

Független Hírügynökség

A teljes kiőrlésű gabonából készült, nagyobb rosttartalmú kekszek és piskóták felé tolódik el a fogyasztás Magyarországon, amiből a szakemberek azt a következtetést vonták le, hogy mind többen esznek tudatosabban.