Rheumatoid arthritis téma

Sokizületi gyulladás - Törpe maradhat a gyermek

Független Hírügynökség

Több tízezer, egyes becslések szerint 100 ezer fiatal, munkaképes ember szenved Magyarországon abban az autoimmun betegségben, amelyet a világ RA-ként emleget és magyarul sokizületi gyulladásnak neveznek.

Rheumatoid arthritis: megvan az ok?

MTI

Sokízületi gyulladással (reumatoid arthritis) élő emberek immunsejtjeit vizsgálva a bennük lévő kromoszómák korai öregedését fedezték fel amerikai kutatók.

Ízületi bántalmak: a kiegészítő szerek semmit sem érnek?

Független Hírügynökség

Azok a készítmények, amelyeket sokan használnak reumás ízületi bántalmakra kiegészítésképpen, az esetek többségében semmit sem érnek, mutatta ki egy brit kutatás, adja hírül kedden a BBC brit közszolgálati portál.

Egyre gyakoribb az RA a nők körében

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Több évtizedes hanyatlás után, a rheumatoid arthritis növekvő gyakorisággal fordul elő a nők körében - derült ki a Mayo Klinika kutatásából. Az orvosok szerint, a környezeti hatásoké lehet a fő szerep.

90 ezren szenvednek rheumatoid arthritisben

Független Hírügynökség

Magyarországon körülbelül 90 ezer azoknak a betegeknek a száma, akik a máig gyógyíthatatlan, nagy fájdalmakkal járó sokízületi gyulladásban szenvednek. A külföldi rövidítéssel RA-nak nevezett betegséggel élő nőket bemutató kiállítás megnyitójával kezdődött Budapesten csütörtökön, az Európai Reumaellenes Liga konferenciája.

reumathid arthritis

Orvos valaszol - Dr. Puskás Réka

Szeretném megtudni mire számítható, ha reumathid arthritis állapítanak meg nálam. Ujjaim fájnak a kezemen van olyan porcom kisizuletem is ami megdagadt és fáj. A doktor elkuldott sokféle vervizsgalatra de azt mondta ne izguljak ma már kordában tartha

reumatoid arthritisz

Orvos valaszol - Dr. Puskás Réka

Szeretném megkérdezni, hogy a reumatoid arthritisz-es betegséget ki lehet-e kezelni. Mivel lehet házzásegíteni a kezelésben? Gyermekvállalásnál okozhat-e valamilyen problémát ez a betegség, már nagyn szeretnénk gyermeket, de nem igazán tudom mive

rheumatoid arthritis

Orvos valaszol - Dr. Szántó Antónia

Rendszeresen úszom, az lenne a kérdésem, hogy a betegségem kapcsán fellángolt állapotban javasolt-e az izületek az úszás kapcsán kitett megterhelése vagy ezen időszakban a pihentetés tanácsolt.

Rheumatoid Arthritis és gyermekvállalás

Orvos valaszol - Dr. Pétervári László

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr, RA-t állapítottak meg nálam. A tüneteim kb. másfél éve kezdődtek, a kislányom születése után fél évvel. Sajnos édesanyám és édesapám is reumás betegségben szenvednek. A reumatológusom Prednisolon kúrát (egy hónapos) m

RA kezelés?

Orvos valaszol - Dr. Németh Ágnes

Tisztelt Doktor úr/ nő! Kicsit több mint egy hónapja kissé emelkedett reumafaktor miatt (70) készült további vizsgálatok 275-ös antiCCP-t igazoltak. Más eltérés nem volt vérképemben. Megelőzte ezt egy kb egy hétig tartó, reggelre fokozódó csípőt