• reumathid arthritis

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szeretném megtudni mire számítható, ha reumathid arthritis állapítanak meg nálam. Ujjaim fájnak a kezemen van olyan porcom kisizuletem is ami megdagadt és fáj. A doktor elkuldott sokféle vervizsgalatra de azt mondta ne izguljak ma már kordában tartható a betegség.legyen kedves megadni egy forgatókönyvet mire számíthat egy ilyen beteg hosszútávon, mivel csaladalapitasban vagyunk és félek ha leépülhetek mi lenne akkor és mennyi az esély manapság a betegség nagyon lassitasara, vendeglatoskent dolgozom egyetlen bevétel vajon dolgozhat így tovább az ember ilyen munkában.köszönöm.

        Dr. Puskás Réka válasza a rheumatoid arthritis témában

        Kedves Kérdező,! A reumatoid artritisz krónikus betegség, kivizsgálás után tartós gyógyszerszedésre van szükség. A gyógyszereink a legtöbb esetben a betegség aktivitását nagyon jól csökkentik és a betegek tudnak dolgozni. Mivel a betegség hosszabb távon kezeletlenül, illetve nem tökéletes betegségkontroll mellett kézdeformitásokat okoz, a szakmájával esetleg gondja lehet majd (ha ez probléma). Véleményem szerint pontosan tartsa be az utasításokat, járjon rendszeresen kontrollra, ne, mulassza el őket még akkor sem, ha a munkája ezt megnehezíti, és akkor jó egészségi állapotban lesz és simán eltartja a családját, nem fog leépülni. Persze váratlan dolgok mindig közbejöhetnek, de a legvalószínűbb kimenetele a betegségnek a teljes betegségkontroll, nagyjából panasz és tünetmentes beteg. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2014. július 26., 12:57; Megválaszolva: 2014. július 28., 15:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: