Dr. Puskás Réka

Dr. Puskás Réka

Reumatológus
Bemutatkozás:

Szakmai hitvallásom Több mint egy évtized óta dolgozom reumatológusként. Orvosi pályafutásom kezdetén aneszteziológusként dolgoztam ez későbbi hozzáállásomat is nagyban meghatározta. A különböző műtőkben szerzett tapasztalataim, a műtétek utáni és szülés közbeni fájdalomcsillapítás kérdései fogékonnyá tettek az emberi szenvedés iránt. A fájdalomcsillapítás fontossága alapvető értékké vált orvosi gondolkodásomban. Következő szakterületként a reumatológiát választottam, ahol a fájdalomcsillapítás igénye éppúgy felmerül, azonban árnyaltabb, bonyolultabb úton kell a megfelelő fájdalomcsillapítást elérni, miközben a kiesett funkciókat ismét vissza kell nyerni. Nehéz, de nagyon szép feladat ez egy orvos számára!

- 1993-ban szereztem általános orvosi diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen
- 3 évig aneszteziológus gyakornokként dolgoztam a Haynal Imre Egészségtudományi Egyetemen
- 2001-ben szakvizsgáztam Reumatológiából
- 1998-2004 között az ORFI különböző osztályain dolgoztam

Munkahelyek:
2004-2011 között a Fővárosi Önkormányzat Szent Imre Kórházának reumatológusa voltam, ahol a kórház járóbetegein kívül a fekvő betegek konziliáriusi feladatait is elláttam
2012-től reumatológiai magánrendelőmben fogadom betegeimet
Mozgásszervi Terápiás Centrum

További képesítések:
- CEDH Homeopátiás vizsga, 2000
- Módszerspecifikus pszihoterápia: Szimbólumterápia, 2007
- Igazságügyi orvosszakértői nyilvántartásba vétel, 2008
- Manuálterápiás oklevél, (Semmelweis Egyetem) 2010
- Kineziotaping alaptanfolyam, 2012
- Lágyrész manuálterápiás tanfolyam, 2012
- FRSB kurzus, 2015

Legutóbbi válaszai

Könyök-alkar fájdalom

Kedves Kérdező! Amit leír, az valószínűleg golfkönyök lehet. Pontosan nem lehet megmondani, hogy az-e de a panaszai erre utalnak. Ez egy túlterheléses probléma, amit pihentetéssel, a terhelés módjának megváltoztatásával, és gyulladáscsökkentéssel lehet kezelni. Először vegyen gyulladáscsökkentő gyógyszeres krémet a gyógyszertárban és éjjelre kenje be a könyökét, hűvös borogatást tegyen rá és kösse oka fáslival, 7-10 napig. Munka közben tartsa a könyökét közel magához, ne könyököljön fel az asztalra. Nézzen utána tenisz és golfkönyök tornagyakorlatoknak és végezze azokat. Ha nagyon rossz, egy hétig vehet be szájon át is gyulladáscsökkentőt 5 napig. Ha így sem szűnik meg 2 hét alatt, akkor érdemes orvoshoz fordulnia. Üdvözlettel, Puskás Réka

Derék vagy gerinc?

Kedves Kérdező! Sajnos, interneten nem tudom megmondani, hogy mi baja lehet. A panaszai miatt azonban minél hamarabb orvosnak kellene megvizsgálnia önt. Hívja kérem fel a háziorvosát, vagy ha ő nem érhető el vagy nem tudja megvizsgálni,a területi sürgősségi osztályt kell felkeresnie vagy a háziorvosi ügyelet hívnia. Üdvözlettel, Puskás Réka

Kéz fájdalom

Kedves Kérdező! Ezt a fájdalmat nem biztos, hogy ott helyben okozza valami. Lehetséges, hogy a könyöke, az alkar izmai vagy a válla okozzák, esetleg a nyakból kisugárzó fájdalom is lehet. Ha néhány nap gyulladáscsökkentés, kenegetés, pihentetés, könyökrögzítő használata nem hoz eredményt, orvosnak kellene megmutatnia, háziorvosnak, vagy szakorvosnak, aki lehet reumatológus, ortopédus, esetleg sebész vagy neurológus, az elérhetőségtől függően, mivel csak a betegvizsgálat alapján lehet megmondani, hogy vajon mi okozza a panaszát. Üdvözlettel, Puskás Réka

Ülőidegzsába?

Kedves Kérdező! A mozgásra jelentkező lesugárzó derékfájdalmak inkább gerinc eredetűek lehetnek. Ilyen az ülőideg zsába is. Persze elképzelhető, hogy vesekövessége (is) van, ami hozzájárul a panaszokhoz, de valószínűbb a gerinc eredet. használja az ékpárnát, vegyen be gyulladáscsökkentőt és kezdjen gerinctornát végezni. Ha ezek nem használnak, térjen vissza a kezelőorvosához. Üdvözlettel, Puskás Réka

Rotator köpeny syndroma

Kedves Kérdező! Az elvégzett vizsgálatok és a panaszai alapján önnek valóban rotátor köpeny szindrómája van, ami aktuálisan gyulladással is jár. A meszesedés is gyulladásra utal. A fájdalmak ismétlődése miatt nem szükséges műteni a vállát, és alapvetően ezt a betegséget nem műtéti úton gyógyítjuk. Gyulladáscsökkentés ( mint pl. az injekció amit kapott), néhány napos gyógyszerszedés, fizikoterápia, gyógymasszázs és gyógytorna a kezelése ennek a betegségnek. Persze szükséges meghatározni, hogy miért jött létre ez a gyulladás és kezelni az okát is. Ez az oki kezelés néha műtéti, de alapvetően konzervatív , azaz műtét nélküli kezelésre számítson. Üdvözlettel, Puskás Réka