Rheumatoid arthritis téma

Rheumatoid arthritis - Küzdelem a fájdalom ellen

reumatologia.hu
2017-02-04 07:38

A fájdalom a szervezet válasza arra, ha valami rossz éri a szervezetet. Ha nem vesszük tudomásul a fájdalmat, esetleg nagyobb károsodás következhet be. Ha megszüntetjük a fájdalom okát, a fájdalom is meg fog szűnni.

Együtt élni a reumatoid arthritisszel

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus
2016-12-10 22:11

Egy ízületi fájdalomra panaszkodó embert sokan nem is veszünk komolyan, és nem gondolnánk, hogy a betegnek idővel a fájdalom mellett, akár a teljes kiszolgáltatottság érzésével is meg kell birkóznia. Magyarországon több tízezer reumatoid arthritisben szenvedő beteget tartanak nyilván, s minden évben 1000 új esetet regisztrálnak.

Fogínybetegségek és a reumatikus ízületi gyulladás

WEBBeteg - O. K. T.
2015-07-19 11:18

A reumatikus panaszokkal küszködő páciensek tüneteit, gyakran fogínyproblémák kísérik. Egy nemrégiben végzett kutatás eredményei szerint a reumatiod ízületi gyulladás független markerei a fogínypanaszok lehetnek - hangzott el az Amerikai Reumatológiai Társaság San Francisco-i gyűlésén.

A horgas-fogás védi a kéz ízületeit

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet
2014-11-28 22:05

Az ízületi gyulladás és az abból fakadó mozgáskorlátozottság nem csak az időseket sújtja. A középkorúak, a fiatalok közül is sokakat érint, sőt, nem ritka a gyerek-beteg.

Rheumatoid arthritis - Mi az a céltudatos kezelés?

WEBBeteg - Dr. Juhász Péter
2013-10-02 14:21

A rheumatoid arthritis (RA) betegséggel kapcsolatos ismeretek folyamatos bővülése és ezzel párhuzamosan a kezelési lehetőségek növekedése az elmúlt évtizedben alapjaiban megváltoztatta a betegség gondozásához való hozzáállást.

A kevésbé fájó mozdulatért

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet
2011-10-15 17:09

Az Európai Unió országaiban élő munkavállalók táppénzes napjaiknak mintegy felét mozgásszervi betegség miatt veszik igénybe. A munkavégzést az esetek nagy részében a krónikus vagy akut fájdalom nehezíti, illetve teszi gyakran lehetetlenné. A reumatikus panaszokkal élők gondozásának éppen ezért egyik lényegi eleme a gyulladáscsökkentést is jelentő fájdalomterápia.

Gének okozzák a reumatoid artritiszt

MTI
2010-05-11 11:33

Hét, most felfedezett gén tehető felelőssé az ízületek fájdalmas gyulladásával járó reumatoid arthritisz kialakulásának kockázatáért. A reumatoid arthritisz a világ népességének egy százalékát érinti. Az autoimmun betegség az ízületeken kívül, káros hatással lehet az erekre, szívre, vesére és a tüdőre is.

Együtt élni az artritisszel

WEBBeteg
2009-08-01 08:00

A reumatoid artritiszre, a betegséggel való együttélésre és a legújabb kutatások kiemelkedő jelentőségű eredményeire hívja fel a figyelmet a Debrecen Plázában egy ingyenesen megtekinthető interaktív kiállítás Debrecenben.