Repülőgép téma

Elsősegélynyújtás repülőgépen

WEBBeteg - Gorzsás Anita, újságíró, Szakértő: Marsi Zoltán, oktatás- és egészségfejlesztési szakértő

Mit tehetünk a repülőúton bajba került utassal? Mit tudnak a légi utaskísérők, és mivel segíthetnek az utasok?

Hogyan maradjon fitt repülőgépes utazáskor is?

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos

Amennyiben betart néhány alapvető óvintézkedést repülés előtt, alatt és után, sokkal élvezetesebbé teheti az utazást, és elkerülhet számos, a repüléssel összefüggésbe hozható problémát.

Hogyan vigyünk gyógyszereket, ha repülővel utazunk?

WEBBeteg - Brjeska Dóra, újságíró

Az utóbbi években alaposan megszigorodott a repülőterek biztonsági ellenőrzése, ami nagyobb odafigyelést kíván a gyógyszerrel utazóktól is.

Káros lehet a repülőgépek levegője? Íme, a kutatási eredmények

MTI

Az utasok régóta aggályokat fogalmaznak meg azzal kapcsolatban, hogy a gépek fedélzetére befújt levegő minősége rossz. Az EASA szerint az utasok leginkább amiatt aggódnak, hogy a hajtóműből befújt levegő olajból származó illatanyagokat is tartalmazhat, amely káros az egészségre - tette közzé az MTI.

Elindult a légi betegszállítás Magyarországon

MTI

Hiánypótló szolgáltatásként elindult a légi betegszállítás Magyarországon, az utasokat főként balesetek után hozzák haza külföldről – adta hírül az MTI.

Pharma-flight Nemzetközi Tudományos és Szolgáltató Központ ünnepélyes alapkőletétele

WEBBeteg

A Pharma-flight Nemzetközi Tudományos és Szolgáltató Központ Kft. 3.390.995.162,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert „Pharma-flight Nemzetközi Tudományos és Szolgáltató Központ Kialakítása” címmel a GOP-1.2.1 pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében (GOP-1.2.1-12/B-2012-0031).

A repülőgépek zaja növeli a szélütés és a szívbetegségek kockázatát

MTI

A repülőgépek keltette zaj 10-20 százalékkal növeli az agyi érkatasztrófa és a szívbetegségek kockázatát - mutatták ki két nagyszabású tanulmányban brit és amerikai kutatók.

Mire kell figyelniük repülőn a szívbetegeknek?

MTI

A betegnek érdemes megbeszélniük szívgyógyászukkal, hogy mire ügyeljenek, ha repülővel indulnak útnak. A korszerű gépek fedélzetén ugyanakkor - a szabályok betartásával - nem jelent kockázatot az utazás a betegek többségének.

Félelem a repüléstől

Medipress

Szakemberek véleménye szerint a repülőgépen való utazástól való kóros félelem az egyik legnehezebben kezelhető fóbia. Néhány tanáccsal azonban felülkerekedhetünk rajta.

A légiutak egészségügyi kockázata - Akik veszélyben lehetnek

Medipress

Egy légitársaság által készített tanulmányból kiderül, hogy ugyan az orvosi vészhelyzetek a repülőgépen nem túl gyakoriak, de az idősek és a terhes nők utastársaiknál nagyobb kockázatnak vannak kitéve.