Dr. Zaránd Rajmund

Dr. Zaránd Rajmund

Fül-orr-gégész
Bemutatkozás:
  • 1995-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szereztem summa cum laude minősítésű diplomát.
  • 1995 és 2002 között dolgoztam általános fül-orr-gégészként a Péterfy Sándor Utcai Kórházban, majd
  • 2002-2007-ig a Budai Gyermekkórházban mint gyermek fül-orr-gégész és bronchológus.

Jelenleg a Gyermek Fül-orr-gégészeti Részleg vezetője vagyok a Szent János Kórházban, valamint a Budai Magánorvosi Centrum fül-orr-gégész szakorvosa. Speciális érdeklődési területeim: arcüregbetegségek, bronchológia, légúti idegentestek.

Legutóbbi válaszai

Közepesen vérbő gége nyálkahártya

Tisztelt Uram, a kp vérbő kifejezés a negatív nyálkahártyát jelenti (sem nem halvány, vagyis vérszegény vagy csökkent keringésű, sem nem vérbő, vagyis gyulladt). üdvözlettel dr. ZARÁND Rajmund

Garat/mandula panaszok kellemetlen szájszag

Tisztelt Uram, A szájszag hátterében leggyakrabban laryngopharyngealis reflux áll. Ennek terápiája napi 2dl salvus fogyasztása, óránként 1korty sebességgel. Illetve, ha diszbakteriózisra gondolunk, akkor havi tíz nap Pharax kúra (garat probiotikum) javasolt. Lehet még esetleg Neilmed vagy Clinsin orröblítőt használni, mert előfordul, hogy a...

Mandulaműtét térdprotézis műtét előtt

Tisztelt Uram, A mandulaműtét életkori határ nélkül végezhető. Az ortopéd sebészek semmitől nem félnek jobban (jogosan), mint a protézis gennyes fertőzéseitől, főképp közvetlen műtét után. Tehát egyet kell értenem a javaslattal. Hagyományos mandulaműtétet kell végezni., Hogy altatás vagy lokál, az már részletkérdés.

Tüszős mandulagyulladás láz nélkül?

Tisztelt Asszonyom, Láz és általános tünetek nélkül véleményem szerint nincs tonsillitis. Ezen fölül a mandulák nagyok, de nem lobosak. A fehér fölrakódás fibrin, de nem tüsző. A S aureus szerintem sem kóros garatban. Így legfeljebb Pharax garatprobiotikumot javasolnék.

Állandó felsőlégúti panaszok

Tisztelt Asszonyom, Mint utal is rá, a psziché nagy befolyással van az immunrendszerre. Ha a betegségtől retteg, az egy szép "hívás" a másik oldalon. Érdemes lenne pszichológus szakemberhez fordulnia, mivel minden komoly mögöttes okot kizártak már a vizsgálatokkal. Addig is az idén megjelent Pharax garatprobiotikumot tudom ajánlani, mert nem...