Dr. Zaránd Rajmund

Dr. Zaránd Rajmund

Fül-orr-gégész
Bemutatkozás:
  • 1995-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szereztem summa cum laude minősítésű diplomát.
  • 1995 és 2002 között dolgoztam általános fül-orr-gégészként a Péterfy Sándor Utcai Kórházban, majd
  • 2002-2007-ig a Budai Gyermekkórházban mint gyermek fül-orr-gégész és bronchológus.

Jelenleg a Gyermek Fül-orr-gégészeti Részleg vezetője vagyok a Szent János Kórházban, valamint a Budai Magánorvosi Centrum fül-orr-gégész szakorvosa. Speciális érdeklődési területeim: arcüregbetegségek, bronchológia, légúti idegentestek.

Legutóbbi válaszai

Gyermek szájpadlás

Tisztelt Asszonyom, A képen kis értágulatok látszanak. Ez lehet haemangioma, trauma vagy gyulladás (vírus leggyakrabban) is. Leukémia nem jön szóba. Ha nincs panasza, teendőt nem igényel.

Hallójárat gyulladás

Tisztelt Hölgyem Javasolt orrcseppet használni és orrot fújni. Ha egy hétig nem változik, keressen föl fül orr gégészt

Rejtélyes kór!

Tisztelt Uram, A panaszok magyarázható része a nyálmirigy kővel függ össze. Az ájulás és egyéb tünet pszichés szerintem. Pánikroham jellegű. Nyálkövet ki kellene operáltatni valószínűleg. És pszichológus is szükséges lehet.

Mi az audiogram alapján a BNO kódja?

Tisztelt Uram, Pl H9040 lehetséges. Javítható, de nem tökéletesen, mert 30dB erősítésen túl az ép oldalra is átvezeti a csont a hangot.

Halláscsökkenés

Tisztelt Szülő, a leírás és a csatolmány alapján fejlődési rendellenesség miatt kialakult (valószínűleg veleszületett) idegi halláscsökkenése van a gyermeknek. Általában sem rapid romlás, sem javulás nem várható. Hallókészülék jön szóba, elsősorban kommunikációs zavar esetén. Jómagam audiológus nem vagyok, pontosabb diagnosztika és protetizáció az audiológus szakamber föladata és lehetősége.