Dr. Zaránd Rajmund

Dr. Zaránd Rajmund

Fül-orr-gégész
Bemutatkozás:
  • 1995-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szereztem summa cum laude minősítésű diplomát.
  • 1995 és 2002 között dolgoztam általános fül-orr-gégészként a Péterfy Sándor Utcai Kórházban, majd
  • 2002-2007-ig a Budai Gyermekkórházban mint gyermek fül-orr-gégész és bronchológus.

Jelenleg a Gyermek Fül-orr-gégészeti Részleg vezetője vagyok a Szent János Kórházban, valamint konziliárius a Firstmed Centers klinikáján. Speciális érdeklődési területeim: arcüregbetegségek, bronchológia, légúti idegentestek.

Legutóbbi válaszai

Hólyagos garat

Tisztelt Uram, Nem írta, hogy a javasolt clinsin öblítést vagy a Rinogermina orrprobiotikumot használta e. A negatív kivizsgálás és a távdiagnosztika mellett jobb ötletem jelenleg nincs.

Keletkezett dudor beazonosítása, oka

Tisztelt Szülő, Nyirokcsomóra tippelek látatlanban. De látni kéne. Oltás nem fogja rontani, bármi is az. Lássa fül orr gégész, azt javaslom. Jobb, ha spec gyermek fül orr gégész az illető

Alvás probléma

Tisztelt Uram, Két dolgot érdemes meggondolni a panasz hátterében. Egyrészt van fiziológiás paraszimpatikotonia alvás közben, mikor a nyálkahártya duzzadt, ezt tudja a leírt módon érezni. Másik a pszichés tényező. Egyik sem organikus probléma, talán clinsin orröblítést érdemes elkezdeni, attól javul a nyálkahártya tónusa. Ha az nem segít, szteroid tartalmú orrspray jön még szóba.

Gombóc érzés

Tisztelt Uram, Leírt panaszokat organikus és pszichés okok is magyarázhatják. Organikus leggyakrabban az orrlégzés zavara, ami miatt a garat kiszárad és ez az alapja az összes tünetnek. De ezt leggyakrabban pszichés tényezők is rontják. Előbbi miatt Clinsin eszközzel végzett napi kétszeri rendszeres orröblítést javasolok, akár életvitelszerűen.

Hallás csökkenés, orrdugulás

Tisztelt Uram! Először is szükséges egy hallásvizsgálat a csökkenés mibenlétének kiderítésére. Ha vezetéses, akkor műtét is lehetséges, ha idegi, akkor csak a hallókészülék. Az internetes csalóknak ne dőljön be! Az esti orrdugulás a vegetatív idegrendszer normális működése, az orrcsöpp csak nagyon rövid távon megoldás, inkább javasolom a rendszeres orröblítést ClinSin vagy NeilMed eszközzel. Szerintem a gyógyszerei nem okozzák ezt a panaszt.