Dr. Zaránd Rajmund

Dr. Zaránd Rajmund

Fül-orr-gégész
Bemutatkozás:
  • 1995-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szereztem summa cum laude minősítésű diplomát.
  • 1995 és 2002 között dolgoztam általános fül-orr-gégészként a Péterfy Sándor Utcai Kórházban, majd
  • 2002-2007-ig a Budai Gyermekkórházban mint gyermek fül-orr-gégész és bronchológus.

Jelenleg a Gyermek Fül-orr-gégészeti Részleg vezetője vagyok a Szent János Kórházban, valamint a Budai Magánorvosi Centrum fül-orr-gégész szakorvosa. Speciális érdeklődési területeim: arcüregbetegségek, bronchológia, légúti idegentestek.

Legutóbbi válaszai

Fülzúgás kezelés

Tisztelt Uram, A hivatkozott cikket fölkérésre írtam évekkel ezelőtt. A benne szereplő eljárást elméleti lehetőségként ismerem, magam sose alkalmaztam. Az orvosegyetemek klinikái a legvalószínűbb helyei új eljárások alkalmazásának. Én velük venném föl a kapcsolatot az ön helyében.

Hólyagos torok

Kedves Barbara, A képen krónikusan irritált vagy gyulladt garatfal látható. Ennek oka számos. A globusérzés alapján enyhe (valószínűleg stressz indukálta) reflux valószínű. Illetve gyakran szokott gátolt orrlégzés is az okok között szerepelni. Javaslom, hogy néhány hétig igyon napi 2dl salvus vizet egész napra elosztva, óránként 1-1 kortyot. Valamint használjon pl ClinSin orröblítőr reggel és este. Súlyos betegségre nem gondolnék a leírás alapján.

Belső fül betegség?

Tisztelt Asszonyom, A leírás nem illik a belső fül eredetű szédülésre. Inkább a vírusfertőzésre adott immunreakció központi idegrendszeri hatása. Aggódni nem érdemes, semmi veszélyhelyzet nem áll fönn

Idegen test érzet a torokba

Tisztelt Asszonyom, Szerintem pszichogén eredetű a panasza. Esetleg a CTt még érdemes megcsinálni, de inkább pszichológust javasolnék, mint hatástalan műtétek sorát.

Ciszta vagy sem?

Tisztelt Uram, A jelenség jóindulatú, lehet ciszta is. Ha zavarja, keressen föl fül orr gégészt. CT után endoszkópos műtét lehet a végleges megoldás.