• Repülés visszérrel

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Szombaton egy hosszú repülőútra indulok. Mivel visszerem van, kértem a háziorvos tanácsát, aki a kórelőzményekre való tekintettel (nem volt még trombózisom, a családban nincs hasonló beteg, nem dohányzom és viszonylag fiatal vagyok) "csak" Aspirin Protectet javasolt, illetve egy Doppler ultrahangot a biztonság kedvéért. Az ultrahangon a hölgy viszont azt mondta hogy mindenképpen heparin injekciót kell adnom magamnak a repülés előtt (a leletemet csatoltam). Az első kérdésem az lenne hogy feltétlenül szükséges e ez az injekció? (sajnos komoly tűfóbiám van)Ráadásul a menstruációm is épp most lesz esedékes és ehhez kapcsolódik a második kérdésem: milyen fájdalomcsillapítót vehetek be a véralvadásgátló mellé? Nagyon köszönöm a válaszát!

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a véralvadásgátló témában

        Kedves Kérdező! Az ultrahang teljesen negatív, nincs ok azt feltételezni, hogy trombózisa lehetne a repülőúton. Viszere pedig szinte mindenkinek van. Az aspirin nem igazán hat a vénás oldalra, sok értelme nincsen. Szerintem ha vesz gumiharsinyát vagy fáslit az jó megoldás, ha esetleg igazán hosszú 8 órán túli repülőútra megy, akkor lehet adni vérhígitót, de azt fel kell iratni. A fájdalomcsillapító ezekkel pedig nem függ össze.


        Kérdés: 2019. április 03., 15:49; Megválaszolva: 2019. április 09., 08:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: