Munkaviszony téma

Rákbetegek - Leszázalékolás, rokkantnyugdíj, munka?

Rákgyógyítás

Nemcsak egészségük megrendülésével, korábbi anyagi helyzetük hanyatlásával is gyakran szembe kell nézniük a rákbetegeknek. Az addig ellátott munkakör sokszor nem összeegyeztethető az onkológiai kezelésekkel, ezért betegszabadság, táppénz, majd nem egy esetben leszázalékolás, rokkantnyugdíj vár a betegekre.

Otthonápolás: a civilek üdvözlik a szaktárca javaslatát

MTI

A Feledékeny Emberek Hozzátartozóinak Társasága örömmel értesült arról, hogy a szociális szaktárca kidolgozta és a kormány elé terjeszti az otthonápolás munkaviszonnyá alakításáról szóló tervét és azt a javaslatot, hogy az ápolási díj emelkedjen a minimálbér szintjéig.

"Infarktus után elküldik a férjem! Tehetünk valamit?" - A jogász válaszol

WEBBeteg

"A férjem júliusban kapott két szívinfarktust. Október közepétől dolgozott, azonban most közölték vele, hogy az új esztendőben nem számítanak már rá. Mit tehetünk?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

"Mire jogosít az 50 százalékos végleges rokkantság megállapítása?" - A jogász válaszol

WEBBeteg

"Öt éve 50 százalékos végleges rokkantságot állapítottak meg nálam. Munkahelymegszűnés miatt élni szeretnék az ebből adódó jogaimmal. Kérem szíves válaszát mire jogosít ez az 50 százalékos munkaképességcsökkenés 2009-ben?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Felmondás próbaidő allat

Orvos valaszol - Dr. Németh Kinga

Üdvözlöm. Próbaidő alatt voltam és bekerültem a kórházba végtag bénulás véget a és a munkáltatóm megszüntette a munkaviszonyomat Csak azt nem tudom még a kórházban voltam akkor vagy amikor már kijöttem a kórházból Kérdés hogy joga volt megszüntetni a

Meddig tart a munkaviszony megszünése után még a biztosítási idő?

Orvos valaszol - Dr. Barcsai Tímea, jogász

Tisztelt "Webbeteg"! Szeretném megkérdezni, ha dec.31-ig voltam állományban (akkor járt le a felmondási időm) jelenleg "passzív" táppénzen vagyok jan.30-ig. Utána mennyi ideig érvényes még a TAJ kártyám, meddig van biztosításom