• Munkahelyi depresszió? Mi tévő legyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Nyolcadik éve dolgozom az állami szférában, viszont úgy érzem, egyre kilátástalanabb a helyzetem. Egyetemet végeztem, de így 7 év után úgy érzem, kiégtem. Három hónapja váltottam másik állami munkahelyre a némileg több pénz miatt, viszont egyre rosszabbul érzem itt magam, annak ellenére, hogy van itt 1-2 korábbi munkatársam is. A baj itt is az aránytalanul alacsony dolgozói létszámból ered, kb. fele annyian vagyunk, mint kellene. Úgy érzem, túl nagy rajtam a nyomás, ennyiféle dolgot egyre nehezebben tudok tisztességesen megcsinálni, 3-4 ember munkáját végezni. A napjaim másból sem állnak, mint ide kapok, oda kapok munkából, illetve éppen mit ad ki a főnök. Nem szeretem a munkám. Mindennap nap gyomorgörccsel megyek be a munkahelyre, ami egész nap tart, már hétvégén sem tudok kikapcsolni, bő egy hónapja pedig nehézlégzést tapasztalok, mintha valami nehéz súly lenne a mellkasomon folyamatosan, rosszul alszom és iszonyú fáradékony vagyok. Sokszort szinte bénultnak érzem magam. Nem tudok egy igazán jót nevetni sem már. Szerencsére a párkapcsolatom rendben van, mégis úgy érzem, egyedül vagyok ezzel a gonddal, amivel egyre nehezebb megküzdenem, elveszettnek érzem magam és egyre mélyebbre süllyedek lelkileg, egyre jobban maga alá temet ez az egész, és a bizonytalan jövőkép. Munkahelyet váltanék, de eddig nem sikerült. Csak egy nyugodt munkát szeretnék végre, hogy ismét a régi önmagam lehessek. Nem tudom, mi tévő legyek, hogyan törhetnék ki ebből az állapotból. Segítségét előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a munkahelyi stressz témában

        Tisztelt Kérdező, Több lehetőséggel is lehet próbálkozni a munkahelyi stressz, feszültség oldására. Meg lehet próbálni új szabadidős tevékenységeket, sportot, stb. beiktatni a megterhelő munka mellett. Hozhat-e eredményt, ha megbeszéli a főnökével, hogy érzi magát, és együtt próbálnak változtatni a helyzeten. Ha erre nincs lehetőség, akkor lehet kérni segítséget a feszültség és szorongások oldásához. Ez lehet gyógyszeres, és/vagy pszichoterápiás segítség. És persze adott a munkahely váltos lehetősége. Gondolom, az állami szférában sem egyformán megterhelő a munka. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2019. augusztus 26., 08:25; Megválaszolva: 2019. augusztus 29., 09:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: