Téma: Munkahely

Már a munkahelyen is számít az egészség

Szinapszis - 2013.07.03. 16:42
A hazai munkavállalók 92%-a szerint a munkaadónak kötelessége (lenne) a munkavállalók egészségére gondolnia – derül ki a Szinapszis Kft. egy friss, közel 400 munkavállaló megkérdezésével végzett kutatásból.

Áttörés a betegségbiztosítási piacon

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2012.01.26. 17:00
Adó- és járulékmentessé vált január elsejétől a munkáltató által kötött, a munkavállaló javára fizetett betegségbiztosítások díja. A biztosítótársaságok arra számítanak, hogy a változásnak köszönhetően még több...

Burnout teszt

2011.07.13. 14:40
A kiégés vagy burnout a hosszú távú megterhelés következtében létrejövő fizikai-érzelmi-mentális kimerülés. Állapítsa meg, szenved-e hasonló problémában.
A depressziós rendellenességekkel küzdő férfiak számának jelentős növekedése várható az elmúlt évek társadalmi és gazdasági változásainak következtében a nyugati országokban. A pszichiáterek előrejelzései szerint a...

A Szív Világnapja: wellness programok a munkahelyen?

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró - 2010.09.24. 02:50
A szív egészsége és az agyi keringési zavar kérdését akarják a figyelem középpontjába állítani idén a Szív Világnapja szervezői. A Szív Világszövetség wellness programok kidolgozását várja a munkahelyektől.
A rossz állóképességű, túlórázó férfiak esetében több mint duplája a szívbetegség eredetű halálozás kockázata, mint kevesebbet dolgozó, szintén nem sportoló társaikban.
A stresszel járó foglalkozások növelhetik a nők kockázatát a szívbetegségekre, sőt úgy tűnik, hogy a fiatalabbaknál nagyobb mértékben, mint az ötven év fölöttieknél - közölték csütörtökön eredményeiket dán kutatók.

Munka és a Parkinson-kór

WEBBeteg - Rewritetomorrow - 2010.05.05. 23:21
Az, hogy a Parkinson-kór hogyan befolyásolja a munkavégzést, nagyon egyéni kérdés. A diagnózis születése után az első kérdések között szerepel, hogy „mennyi ideig leszek még képes dolgozni?”, és nincs mindenkire...
A stresszes munkakörülmények direkt, és indirekt módon befolyásolják az egészségre irányuló viselkedést. A stressz közvetlenül hat a hormonális és idegrendszerre, ami elősegíti a hasfal zsírképződését, valamint a nemi...

Egészséges munkahely - Tippek és tanácsok

Oxygen Medical - 2010.01.25. 02:50
Jó lehetőség a munkavállalónak, ha maga döntheti el, marad-e a hagyományosabb étrendnél, vagy az egészségesebb, alacsonyabb zsír- és kalóriatartalmú, teljes értékű fogásokat választja.
Azok a férfiak, akik Stockholmban és környékén rossz főnök miatt rosszul érezték magukat a munkahelyükön, 25 százalékkal gyakrabban kaptak tíz év alatt szívinfarktust, mint azok, akik úgy érezték: munkahelyi vezetőjük...
Az állás elvesztése nem csak gazdasági gondok elé állítja az érintetteket, hanem beteggé is teheti őket: akiknek megszűnik a munkahelyük, valószínűbb, hogy magas vérnyomásuk, szívproblémájuk, szélütésük vagy...
A szakmai előmenetel káros lehet az egészségre, mert a munkahelyükön kiemelkedően jól teljesítőknek rendszerint nincsen idejük arra, hogy orvoshoz menjenek – állítják brit tudósok.

A nagytermes irodák betegítenek

Független Hírügynökség - 2009.01.13. 13:35
A nagytermes irodákban dolgozók 90 százalékánál gyakoribb a stressz, a nátha és a magas vérnyomás az intimitás hiánya miatt. Csökken a koncntráció és alacsonyabb a termelékenység is.

A csendes gyilkos - a munkahelyi túlhajszoltság

Független Hírügynökség - 2009.01.12. 14:21
Japánban évente sok ezer ember dolgozza magát halálra - szó szerint. A japánok már külön szót is találtak a jelenségre: "karosi" - a túlórázás miatti halál.

Stressz teszt

2009.01.01. 01:01
A stressz a hétköznapok velejárója, ám nem mindig tudjuk megfelelően kezelni. A teszttel választ kaphat arra, hogy az utóbbi időben mennyi stressz érte Önt.

Orvoshoz menekülnek a felmondástól tartók?

Független Hírügynökség - 2008.12.04. 11:40
Nem drasztikusan, de megnőtt az elmúlt hetekben a betegszabadságot kérők száma azokban a térségekben, amelyeket erősen sújt a gazdasági válság - ez tapasztalják az ott dolgozó háziorvosok.

A rossz főnök szívbetegséget okozhat

Független Hírügynökség - 2008.11.25. 12:50
Hozzá nem értő főnök alatt nemcsak feszült a munkahelyi légkör, hanem gyakrabban kapnak szívbetegséget a beosztottak - derítették ki svéd kutatók. A kockázat ráadásul halmozódik, minél tovább dolgozik valaki ugyanannál...

Munkahelyi stressz - Mérhetetlen törvény

Független Hírügynökség - 2008.09.08. 00:00
Január óta létezik a munkahelyi stresszt egészségkárosító kockázati tényezőként megjelölő törvény, az illetékesek azonban egyelőre mégsem tudnak beszámolni a tapasztalatokról - írja a Magyar Nemzet.

Tűsarok: a munkavállalók egészsége a tét

Független Hírügynökség - 2008.08.17. 12:15
Veszélyezteti alkalmazottai egészségét az a menedzser, aki munkaidőben magas sarkú lábbeli viselését várja el - figyelmeztetett pénteken a legnagyobb brit szakszervezet, a TUC.