Influenza téma

Kihalhatott az egyik influenza vírustörzs?

MTI

A koronavírus világjárvány feltartóztatására bevezetett korlátozások elfojtották a 2020-21-es influenzaszezont, olyan kevés eset volt, hogy tudósok feltételezik, kihalhatott az egyik nagy influenzatörzs, mivel nem volt ember, akit megfertőzzön.

Idén is mindenki számára ingyenes az influenza elleni védőoltás

MTI

Tavalyhoz hasonlóan, idén is ingyen biztosítjuk az influenza elleni védőoltást - jelentette be Prof. Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere.

Emlékezzünk az influenza pandémiákra - Influenza kérdezz-felelek

Dr. Ócsai Lajos

Akik az előző években találkoztak influenzavírussal, azok szervezete valamilyen antitestet termelt ellene? A kérdésre Dr. Ócsai Lajos járványügyi szakember válaszol.

Megkaptam a COVID elleni oltást, miért kérjem az influenza ellenit? - Influenza kérdezz-felelek

Dr. Ludwig Endre

Gyakori felvetés, ami sokszor előkerül. A kérdésre Dr. Ludwig Endre járványügyi szakember válaszol.

A maszk hogy tudta ennyire megfogni az influenzát - Influenza kérdezz-felelek

Dr. Ócsai Lajos

Létezik egy lakossági alapvédettség, mert szinte mindenki átesett valamilyen influenzavírus okozta fertőzésen? A kérdésre Dr. Ócsai Lajos járványügyi szakember válaszol.

Lesz-e még influenza 2021-ben? - Influenza kérdezz-felelek

Dr. Ócsai Lajos

Influenza

Vajon várható-e az influenzavírus ismételt megjelenése a járványügyi intézkedések ellenére is? A kérdésre Dr. Ócsai Lajos járványügyi szakember válaszol.

Influenza – erősebb lehet az idei szezon

WEBBeteg - Népszava

Legkésőbb október 15-ig valamennyi háziorvoshoz megérkezik a térítésmentesen kérhető influenza-elleni, hazai gyártású 3Fluart oltás. De ezen felül receptre kapható készítményt is igénybe lehet venni az influenza elleni védekezésben.

Egyszerre is be lehet adni az influenza és a koronavírus elleni vakcinát

portfolio.hu

Akár egyszerre, eltérő végtagokba történő beadással is hozzá lehet jutni Magyarországon az influenza és a koronavírus elleni vakcinához, de jobb 1-2 hetet várni a két oltás között – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ válaszai alapján a portfolio.hu.

Az influenzaoltás védhet a COVID-19 súlyos következményeitől

MTI

Az éves influenzaoltás védelmet nyújthat a COVID-19 számos súlyos következményével szemben - derült ki a témában készített eddigi legnagyobb tanulmányból.

Lehet-e böjtje annak, hogy a koronavírus-járvány során háttérbe szorult az influenza?

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

A COVID-19-pandémia alatt kevés influenza eset fordult elő, ezért a tudósoknak a megszokottnál jóval kisebb adatmennyiség alapján kell előre jelezniük, hogy mely influenzavírus-törzsek lesznek dominánsak a következő télen. Ezért a koronavírus-pandémiától elgyötört ország(ok)ra - egy kellően hatékony vakcina hiányában - súlyosan csaphat le a következő influenzaszezon.