Influenza téma

Milyen a maszk hatékonysága? - Influenza kérdezz-felelek

Dr. Ludwig Endre

A lakosságot érdemes lenne általánosságban maszkhasználatra kötelezni? A felvetésre Dr. Ludwig Endre járványügyi szakember adott választ.

Miért fontos gondoskodnunk a gyermekek influenzaprevenciójáról? - Influenza kérdezz-felelek

Dr. med habil Mészner Zsófia

A szezonális influenzajárványokat a gyermekek - az ovis, iskolás korúak - hordják a vállukon? A kérdésre Dr. med habil Mészner Zsófia járványügyi szakember válaszol.

Miért is terjed ilyen gyorsan a COVID? - Kérdezz-felelek

Dr. Ócsai Lajos

A koronavírus nem csak a száj és orr nyálkahártyáján keresztül tud a szervezetbe kerülni? A kérdésre Dr. Ócsai Lajos járványügyi szakember válaszol.

Miért kevésbé hatékony az oltás az idősekben? - Influenza kérdezz-felelek

Dr. Ludwig Endre

A gyengébb immunitást lehet fokozni az oltások ismétlésével? A kérdésre Dr. Ludwig Endre járványügyi szakember válaszol.

Miért érdemes oltakozni influenza ellen? - Influenza kérdezz-felelek

Dr. med habil Mészner Zsófia

A szövődményes influenza súlyos, esetenként halálos kockázatú betegség? A kérdésre Dr. med habil Mészner Zsófia járványügyi szakember válaszol.

Gyermekorvos, az influenza elleni védőoltásokról

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet újságíró

Az influenza betegségről és a megelőzését szolgáló oltóanyagokról írta legújabb tájékoztató hírlevelét a Normafa Gyermekrendelő háziorvosa a körzetébe tartozó gyerekek szüleinek.

COVID-19 elleni oltás után lehet influenza elleni oltást kapni? - Influenza kérdezz-felelek

Dr. Ludwig Endre

Az egyszerre beadott vakcinák nem befolyásolják a kialakuló immunválaszokat. A kérdésre Dr. Ludwig Endre járványügyi szakember válaszol.

A szomszédainknál már felütötte fejét az influenza

WEBBeteg szerkesztőség összeállítása

A koronavírus mellett már a többi légúti vírus is terjed, amelyek közül az influenza kimagaslóan veszélyes lehet. Egész Európában emelkedik a fertőzöttek száma, fel kell készülni, hogy Magyarországon is hasonlóan magas számok lesznek. Még egy ok az influenza elleni oltás felvételére.

Kit kell oltani influenza ellen? - Influenza kérdezz-felelek

Dr. med habil Mészner Zsófia

A kiemelt kockázati csoportokba tartozókat mindenképpen be kellene oltani? A kérdésre Dr. med habil Mészner Zsófia járványügyi szakember válaszol.

A COVID és a tél - Milyen tényezők befolyásolják a járvány alakulását?

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

A hideg idő közeledtével megérkezett a járvány újabb hulláma: a tél és a mind gyakoribbá váló hideg időjárás hozzájárulhat a koronavírusos esetek számának szaporodásához. Az időjárás azonban nem az egyetlen tényező a járvány szempontjából, így az előrejelzések is bizonytalanok.