Influenzaoltás utáni panszok

Tavaly, december 4-én influenza elleni oltást kaptam. Az oltás helyén fél tenyérnyi lila folt lett, ami kb. 3 hét alatt szívódott fel (gondolom eret és/vagy ideget ért). Ez gyakran előforduló kellemetlen fájdalommal társult és azóta is előfordul szúró/égő érzés a felkaromban. Erőltetésre vagy alkohol hatására rosszabb. Milgammát és egyéb vitaminokat (C, D, multi) szedek, de igazából nincs lényeges javulás. Lágyrész ultrahangon voltam, de nem találtak semmit. Szemre nem látni semmit, nyomásra sem érzékenyebb. Szeretném megkérdezni, hogy egy esetlegesen bekövetkezett fertőzés vagy idegrendszeri megbetegedés irányába elindulva, vérvétellel milyen értékeket lenne érdemes megnézni? Esetleg mit javasol még ezen kívül? A pihentetésen, vitaminok, gyulladáscsökkentők szedésén, gyulladáscsökkentő, izomlazító kenőcsökön már túl vagyok, de 5 hónap után is mindig visszatér a fájdalom oltás helyén.

Dr. Pék Tamás válasza influenza oltás témában

Tisztelt Kérdező! A lilulás valóban arra utal, hogy eret érinthetett, de ettől nem kellene az idegnek is sérülnie. Ha az ideg is sérült volna, ennyi idő alatt már annak is regenerálódnia kellett volna. Érdemes lehet ideggógyász szakorvost felkeresni, vérvétellel sajnos nem lehet közelebb jutni, esetleg idegvezetési sebességet lehet mérni. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2021. május 10.

Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek

Influenza elleni oltás-gyermek tervezés
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 4 éve, amióta a kisfiam megszületett influenza oltást kérünk a családnak. Az idei oltást még nem kaptuk meg. Szeretnénk másik...
Bakteriális intim fertőzés átadható?
Hepatitis B
Tisztelt Doktornő! Most ismerkedek egy férfival, csókig jutottunk. Ezt követően mondta el, hogy jópár éve hepatitis B fertőzöttséget diagnosztizáltak nála,...
Clamydia terjed e fürdővízzel?
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Szeretném tudni, hogy Clamydiával diagnosztizált szülő fürdővízzel átadhatta-e a kórokozót gyermekének? Válaszát köszönöm.
Hpv fertőzés során, hogyen lehet...
Kedves doktor úr, HPVt diagnosztizáltak nálam le, három héttel ezelőtt, valószínűleg a páromnál is jelen van. Két héttel ezelőtt megkaptam a HPV elleni...
HIV érték laborvizsgálat
Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném kérdezni Öntől, hogy a csatolt lelet teljesen negatív? Megnyugodhatok (az aktus után egy hónappal készült a labor)? Az...