Herék téma

A férfi nemi szervek fejlődési rendellenességei

WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos - 2018-05-16 17:25
A húgycső, a hímvessző és a herék fejlődési zavarai szerencsére ritkán fordulnak elő, viszont néhány esetben közösülési képtelenséghez vezethetnek, vagy akadályozhatják a vizeletürítést.

A férfi meddőség okai

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos - 2022-09-14 22:03
Férfi meddőség
Magyarországon különböző felmérések szerint a párok 10-18 százaléka meddő. A meddőség okának felderítéséhez mindkét fél vizsgálata elengedhetetlen.

Hogyan őrizhető meg a férfiak nemzőképessége?

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus, pszichoterapeuta - 2022-04-06 22:03
Nemzőképesség
A férfi meddőség legtöbb típusa nem előzhető meg. Ami a többi típust illeti, kerülje kábítószerek, doppingszerek - különösen az anabolikus szteroidok - alkalmazását, a túlzott alkoholfogyasztást és a dohányzást.

Asszimetrikus herék - Melyek a hererák tünetei?

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2013-03-03 02:52
A családomban nemrég előfordult hererák egy fiatal férfinél. Nemrég voltam urológusnál, aki a vizsgálat után megnyugtatott. Azonban én még aggódom, mert az egyik herém nagyobb. Nem egyformák. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Nagy baj van? - A hererák tünetei

WEBBeteg - Dr. Kocsis István, urológus - 2013-02-06 23:23
Egy hete egy kb. 1,5 mm nagyságú kemény csomót véltem felfedezni a jobb herémben. Alhasi fájdalmam néha előfordult, de nem tudom, hogy emiatt-e. Lehet, hogy hererákom van? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
8 éves fiamnál ingaheréjűséget diagnosztizáltak, és nemrégiben meg is műtötték. Mi az esélye annak, hogy a gyermekem meddő lesz, és egyéb hormonális problémái lesznek? A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
Azoknál a fiúknál, akik heréi megszületésük után nem szálltak le a herezacskóba, csaknem háromszor nagyobb valószínűséggel alakul ki későbbi életükben hererák - idézte brit kutatók megállapítását a British Medical Journal (BMJ) című orvosi folyóirat.

Rejtettheréjűség

Médiatár - WEBBeteg szerkesztőség - 2011-09-05 12:47

A méhen belüli fejlődés során a fiúgyermekek heréi a hasüregben helyezkednek el, a magzati fejlődés 7-9. hónapjában a herék leszállnak a herezacskóba, ha ez a folyamat elmarad, akkor beszélünk rejtettheréjűségről. Viszonylag gyakori az egyik oldali here késői leszállása.

Ha a hasüregben marad vissza a here, spontán javulás nem várható, ha viszont a lágyékcsatornában akadt el, hat-nyolc éves korig néha magától leszáll a helyére. Korai műtéti beavatkozás csak fájdalom vagy szövődmény esetén indokolt.

Vízsérv

Médiatár - WEBBeteg szerkesztőség - 2011-09-05 12:42

Vízsérv esetén a here burkai közt savó gyülemlik fel. Tünete az egyik here fájdalmatlan, fokozatos és egyenletes megnagyobbodása. Maga a here nem lesz nagyobb, csak a folyadékgyülem miatt látszik nagyobbnak. A heresérvvel könnyen összetéveszthető az elváltozás. A vízsérvet általában műtéttel szüntetik meg.

Gyermeknemzés egy herével

WEBBeteg - Dr. Merth Gábor, urológus - 2011-05-23 20:11
A férjemnek gyermekkorában nem szállt le a heréje, ezért megműtötték. Az egyik heréje még mindig nincs a helyén. Gondot okozhat ez, ha babát szeretnénk? Az ondóvizsgálatot támogatja a TB? – Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
A csontok fontos szerepet játszanak a férfi termékenységében - legalábbis az egereknél. Amerikai kutatóknak ugyanis sikerült azonosítaniuk egy hormont, amely a csontokban keletkezik, és kapcsolatot teremt azok és a hím ivarmirigyek, a herék között.

Spermagyilkos a fűthető autóülés

Független Hírügynökség - 2008-08-29 18:07
Az autók füthető ülése negatívan befolyásolhatja a férfiak nemzőképességét. Erre német kutatók figyeltek fel, akik szerint a túl magas hőmérséklet veszélyeztetheti az ondósejtek aktivitását.

Kis herék

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-04-24 15:22
Tisztelt doktor úr/nő! Egy gondolat hónapok óta nem hagy nyugodni és bármilyen információt kerestem hozzá a neten sehol nem találtam. A kérdésem a párommal kapcsolatos.semmi baj nincs vele az ágyban, bár egy picit túlsúlyos, de ami aggaszt engem

Normális?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-04-15 11:48
Tisztelt Doktornő/úr! 18 éves fiatalember vagyok. Az a helyzet, hogy a jobboldali herém, amióta az eszemet tudom körülbelül jó kétszer nagyobb, mint a bal. Igazából különösebben nem zavaró, mert sem fájdalmat, sem nyomást, semmilyen betegségre uta

Herék érzékenysége

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-04-10 08:54
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Férjemnek elég régóta tartó és elég összetett a problémája.16 éves korában mumsz miatt volt mellékhere gyulladása azóta nagyon érzékenyek a heréi.39 éves.Nem bírják ha sokáig"csüngnek", időközönként megkeményednek, fájnak és

Herék

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-04-01 08:58
Tisztelt DoktorÚr! Az lenne a problémánk, hogy a 11 hónapos kisfiúnknak a születésétől kezdve többször nem található meg a heréje a herezacskókban, mint megtalálható. Ez kb.: 90%-10%-os arány. A férjem különösen aggódik, bár én többször kérdeztem