A szoros farmer egészségügyi problémákat okoz a férfiaknak

szerző: Cs. K., fordító - WEBBeteg
lektorálta: Dr. Osikóczki Orsolya frissítve:

Egy kutatás eredménye szerint a szoros farmer húgyúti fertőzést, herecsavarodást, hólyaggyengeséget és hosszú távú egészségügyi problémákat okoz a férfiaknál.

A kutatásában mintegy 2000 férfit vizsgáltak, és az eredmények alapján megállapították, hogy noha a hírességek jelentős része is szívesen viseli a divatos skinny farmereket, a megkérdezettek 10 százaléka számolt be a szoros farmernadrág viseléséhez köthető kellemetlen mellékhatásokról.

Mit okozhat a szoros nadrág viselése?

Dr. Hilary Jones, szakértő szerint a szoros vagy túl szűk nadrág és/vagy alsónadrág hosszabb ideig történő viselése károsíthatja az egészséget, húgyúti fertőzést, illetve ennek következtében túlzott hólyag aktivitást, gombás fertőzést és a spermaszám csökkenését okozza. Mindemellett gyakori, hogy a túl szoros nadrág rendszeres viselése herecsavarodáshoz vezet.

Ezt olvasta már? A here, a mellékhere és a prosztata gyulladása

A szoros farmer mégis népszerű

A felmérésben résztvevő férfiak fele számolt be a szoros farmer viselése okozta ágyéktáji kellemetlenségről, kényelmetlenségről, több mint 25 százaléka szenvedett valamiféle hólyagproblémától, és minden ötödiknél okozott herecsavarodást a divatos ruhanemű.

Ennek ellenére a kutatás adatai szerint minden negyedik férfi rendszeresen hord szűk farmert, csak azért, mert jól néz ki benne, és a megkérdezettek 40 százaléka nyilatkozott úgy, hogy inkább divatosabban öltözködik, mint kényelmesen, még úgy is, hogy a skinny farmert viselők közül minden harmadik férfi tapasztalt valamiféle kellemetlenséget. A szoros farmer viselése olyannyira elterjedt és divatos, hogy a megkérdezettek harmada nem is tudta, hogy hagyományos farmerből mi a mérete.

Az első az egészség!

A szakemberek hangsúlyozzák annak fontosságát, hogy a férfinadrágoknak elegendő helyet kell biztosítaniuk az ágyéki szervek számára, hogy azok kényelmesen elférjenek. Emellett felhívják a figyelmet arra is, hogy a szoros nadrág hosszú távú viselése gyakori vizelési ingerrel járó hólyag gyengeséghez vezethet, ami sokkal gyakoribb probléma, mint azt gondolnánk: minden kilencedik férfit érinti valamilyen formában, noha legtöbben szégyellik ezt bevallani.

Jó tudni, hogy a lazább nadrágokra való átállással ez a jellegű probléma akár meg is szűnhet, hiszen így már nem nehezedik állandó nyomás a hastájékra és a hólyagra sem.

WEBBeteg logóForrás: WEBBeteg
Cs. K., fordító;
medicalnewstoday
Lektorálta: Dr. Osikóczki Orsolya, háziorvos

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.