Gyermekbetegség téma

Ciklikus hányás szindróma

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

A ciklikus hányás szindróma egy olyan, főként gyermekeknél tapasztalható betegség, melyre a minden látszólagos ok nélküli visszatérő, elhúzódó erős hányinger, hányás és az ebből következő túlzott gyengeség, kimerültség jellemző.

Tévhitek a gyermekbetegségekkel kapcsolatban

WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró

Kétségtelen, hogy mindenki a legjobbat akarja a gyerekének, és hajlamos minden olyan orvosi javaslatot figyelmen kívül hagyni, amely ugyan pillanatnyilag fájdalmas is lehet - mint például a fájós fül felszúrása -, ám hosszabb távon a gyermek egészségét szolgálja.

Mit tegyünk a gyermekkel betegség vagy baleset esetén?

betegagyerekem.hu

Digitális forradalom a sürgősségi gyermekellátásban. Szakemberek szerint számos gyermek ellátása lehetne biztonságosabb, ha a szülők szakszerű segítséget kapnának baj esetén. A betegagyerekem.hu weboldal célja, hogy hazai, magas szakmai színvonalú, egymást jól kiegészítő innovatív kezdeményezéseket gyűjtsön össze.

Mi betegíti meg gyermekeinket?

Well PR

Mik a leggyakoribb gyerekbetegségek hazánkban, mi okozza ezeket és mire kellene a szülőknek jobban figyelniük?

Diftéria (torokgyík)

WEBBeteg - Dr. Árki Ildikó

Az oltás bevezetése előtt a rettegett, nagy halálozással járó gyermekbetegségek közé tartozott. Hazánkban évek óta nem fordult elő megbetegedés, de számos, köztük földrajzilag közeli országban ma is jelenlevő súlyos, nem egyszer halálos megbetegedés.

Fiatal rezidens gyermekorvosok szülőknek szóló könyve

Dr. Cseh Áron

A legnagyobb múltú hazai gyermekklinika fiatal rezidens orvosai hiánypótló könyvet írtak, ami szülőknek szeretne segíteni a beteg gyermekének ellátásában.

Ekcémás a gyermekem, hogyan kezeljem? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

4 hónapos kisfiamnak az egész testét apró piros pöttyök borítják. Voltunk orvosnál, aki adott rá kenőcsöt (hydrocortisone 1%) és olajat a fürdővizébe. Eltelt egy hét, a nagyobb sebek valóban javultak, de az apró pöttyök még mindig megvannak. Mit tegyek, hogy végre elmúljanak a kicsi panaszai? - A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Xeroderma pigmentosum: Mit kell tudni a betegségről?

WEBBeteg - B. M., szakfordító

A xeroderma pignetosum, azaz az úgynevezett holdfény betegség egy ritka, autoszomális recesszív öröklődésű genetikai betegség, mely a bőr ultraviola (UV) sugarakkal szembeni túlérzékenységét jelenti.

A gyermekemnek reumás betegsége van: Fájdalomcsillapítót kell szednie? - Az orvos válaszol

WEBBeteg - B. M., szakfordító

A három éves kislányomnál juvenilis idiopáthiás arthritist diagnosztizáltak. A betegség a térdízületét érinti. Gyakran behajlítva tartja a térdét, egyébként a betegség alig korlátozza, és nem mondja, hogy fájna neki. Az orvos fájdalomcsillapítót írt fel neki. Valóban szükség van rá, hogy szedje ezt a gyógyszert?

Szívritmus és zavarai gyermekkorban

Vanderlich Egészségcentrum

Szívritmuszavarról akkor beszélünk, ha a szívműködést szabályozó elektromos tevékenység nem szabályos, és ebből adódóan nem megfelelő: túl lassú, túl gyors, szabálytalan a ritmus, vagy nem megfelelően jut el az ingerület a szinusz csomótól a szívizomzatig.