• Fogamzásgátló téma

    WEBBeteg
    A menstruáció kezdetén az első napok hatással lehetnek a cukorértékeimre? Cukorbetegként szedhetek fogamzásgátlót? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    WEBBeteg
    Rendszeres gyógyszerszedés esetén természetesen odafigyelünk rá, milyen mellékhatásokat okoz a készítmény: befolyásolja-e a koncentrálóképességet, számíthatunk-e testi tünetekre, szabad-e más gyógyszert bevenni mellette, milyen szabályok vonatkoznak az alkohol- és dohányfogyasztásra. Az alábbiakban arra kerestük a választ, mire kell ügyelni a fogamzásgátló tabletták esetén, ha alkoholt fogyasztunk, dohányzunk.
    WEBBeteg
    Évtizedek óta tartja magát a nézet, miszerint a fogamzásgátlók hízásra hajlamosítanak. Akadnak olyan termékek, melyek vízvisszatartó hatásuk miatt valóban súlynövekedést okoznak, a korszerű készítmények esetében azonban ettől nem kell tartani.
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    A petefészekrákok a nőknél előforduló daganatok legrosszindulatúbb csoportját képezik. Magyarországon évente 1200 új petefészekrákos megbetegedéssel és 600, a petefészekrák következtében kialakult halálesettel számolhatunk. A petefészekrák az életkor előrehaladtával egyre gyakrabban fordul elő, 55 és 60 év közötti nőknél a leggyakoribb.
    WEBBeteg
    Ha éppen olyankor jelentkezne a havi vérzés, amikor rendkívül kellemetlen lenne – utazás, vizsga, állásinterjú -, a fogamzásgátló tabletta segítségével lehetőség van a vérzés késleltetésére vagy előrehozására.
    WEBBeteg
    "Elvesztettem a fogamzásgátló tablettámat, amit éppen szedek. Nem tudom hol tartottam, így nem tudom folytatni egy újabb levél szedésével. Ha nem jól veszem be a fogamzásgátlót, akkor minden csúszni fog. Hogy lehetne kiszámolni? Teherbe eshetek így?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    WEBBeteg - B. M. , szakfordító
    A pattanások olykor a gyógyszerek vagy krémek alkalmazása után sem tűnnek el a nők arcáról. Vajon a fogamzásgátló tabletta segíthet?
    WEBBeteg
    Hallottam arról, hogy háromévente ajánlott 2-3 hónapos szünetet tartani a fogamzásgátló szedésében. Ön mit ajánl? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Orvostkeresek Egészségmagazin
    A mini-pill néven ismert, csak progesztogént tartalmazó fogamzásgátlók a születendő gyermeknél fokozhatják a légzőszervi betegségek kialakulásának kockázatát. A norvég kutatók által végzett vizsgálat eredményei a terhességre való tudatos felkészülés fontosságára hívják fel a figyelmet, különösen az asztmás kismamák esetében.
    WEBBeteg - Dr. Szimuly Bernadett, általános orvos
    Cikkünk második részében az orvosi közreműködéssel alkalmazható - rendszerint hatékonyabb, bár esetenként nagyobb kockázattal járó - fogamzásgátlási eljárásokat mutatjuk be.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!