Dr. Pétervári László

Dr. Pétervári László

Szülész-nőgyógyász
Bemutatkozás:

Szakmai tapasztalat

 • 2006. július 1. főorvos
 • 1998. június 19. adjunktus
 • 1989. október 4. szakorvos
 • 1985. október 1. orvosgyakornok

Munkahely:

Bács-Kiskun Megyei Kórház

Beosztás: Főorvos

Specialis képzések:

 • Klinikai genetika szakvizsga,
 • MASZNUT „B”ultrahang jártasság,
 • GCP tanfolyam, „3D/4D Visus course”

Tanulmányok:

 • 2008-2010 Szegedi Orvostudományi Egyetem Klinikai genetika - Klinikai genetikus
 • 2000-2002 Szegedi Tudomány Egyetem Gazdaságtudományi Kar Közgazdaságtan - Orvos-közgazdász
 • 1985-1989 Orvostovábbképző Egyetem Budapest Szülészet-nőgyógyászat - Szülész-nőgyógyász szakorvos
 • 1979-1985 Szegedi Orvostudományi Egyetem Általános orvosi kar Általános orvos
Legutóbbi válaszai

Lehetek terhes?

A helyzet tisztázására szakorvosi vizsgálat tanácsos. Terhességi vizelet tesztet végezhet,az segít a terhesség megállapításában. A pontos diagnózis megállapításához keressen fel nőgyógyászati szakrendelést.

Peteérés, terhesség elősegítése

A ciklus 4.napján készült hormonvizsgálat a petefészek működéséről ad felvilágosítást,az rendben van. A teherbeesés lehetőségét hormonvizsgálattal a ciklus 20-23.-napján kell vizsgálni. Ehhez keressen fel nőgyógyászati szakrendelést.Ennek birtokában lehet látni szükség van-e valamilyen kezelésre,továbbiakban mi a teendő a várandóság sikeréhez.

korai terhesség

A HCG hormon terhességre utal. A progeszteron – amelyet időnként a terhesség hormonjának is neveznek – alapvető fontosságú a várandósság sikeres létrejöttében. A méhnyálkahártya a progeszteron hatására válik rá alkalmassá, hogy az embriókezdemény beágyazódhasson. A méhösszehúzódások gátlásán keresztül a terhesség megmaradását is aktívan elősegíti a hormon. A progeszteron koncentrációmérésével következtetni lehet a korai vetélésre, a méhen kívüli terhességre, valamint arra, hogy a menstruációs ciklus során végbement-e a tüszőrepedés. A progeszteron másik elnevezése a sárgatest-hormon, ami arra utal, hogy a petefészekben a megrepedt tüsző helyén kialakuló sárgatest állítja elő (a menstruációs ciklus második felében). A mellékvesekéreg szintén termeli a hormont, a terhesség 6-8. hetétől pedig a méhlepény veszi át a progeszteron előállítását. A hormont a zsírszövet sejtjei is képesek tárolni. Terhesség esetén ez rendben van.Terhességet szeretné kiviselni akkor keressen fel terhesgondozást,ha nem akkor is szükséges nőgyógyászati szakvizsgálat.

Nőgyógyászati /Endokrin problémák, véreredményekkel kapcsolatos segítség kérés

A leírtak alapján szükséges a gyulladás kezelése,erre antibiotikum terápia jön szóba. A kreatinin a vese működést mutatja.Ez a gyulladással összefüggésbe lehet. A pajzsmirigy működés okozza a testsúly növekedését,egyéb panaszait.Ez összefügg a petefészek működésével is. A látott leletek és panaszai alapján belgyógyász szakorvoshoz szükséges fordulnia,aki endokrinológia betegséget is gyógyít.

Segítséget kérnék

A fénykép nem látható. Azonban panaszával keressen fel nőgyógyászati szakrendelést.Megfelelő szakvizsgálattal állapítható meg a pontos diagnózis,valamint a szükséges kezeléshez is csak ott kap megfelelő gyógyszeres kezelést,vényfelírást.