Dr. Pétervári László

Dr. Pétervári László

Szülész-nőgyógyász
Bemutatkozás:

Szakmai tapasztalat

  • 2006. július 1. főorvos
  • 1998. június 19. adjunktus
  • 1989. október 4. szakorvos
  • 1985. október 1. orvosgyakornok

Munkahely:

Kecskemét, Nyíri út 38/a (Korona Patika, Polymed Rendelő) kedd: 16:00-18:00 óra, Kiskőrös, Petőfi Sándor u.14. szerda: 16:00-18:00.

Főorvos 

Szülész-Nőgyógyász szakorvos
Klinikai Genetika szakorvos

Specialis képzések:

  • Klinikai genetika szakvizsga,
  • MASZNUT „B”ultrahang jártasság,
  • GCP tanfolyam, „3D/4D Visus course”

Tanulmányok:

  • 2008-2010 Szegedi Orvostudományi Egyetem Klinikai genetika - Klinikai genetikus
  • 2000-2002 Szegedi Tudomány Egyetem Gazdaságtudományi Kar Közgazdaságtan - Orvos-közgazdász
  • 1985-1989 Orvostovábbképző Egyetem Budapest Szülészet-nőgyógyászat - Szülész-nőgyógyász szakorvos
  • 1979-1985 Szegedi Orvostudományi Egyetem Általános orvosi kar Általános orvos
Legutóbbi válaszai

Hajhullás oka

Először is a hajhullás leggyakoribb okaként jelentkező gyulladásos gócot kell kizárni,góckutatás szükséges A pajzsmirigy gyógyszert szedje. A javasolt fogamzásgátlót lehetséges szedni. .

Ellenanyag pozitív

Az a kérdés melyik ellenanyag lett pozitív.Ehhez konkrétan a vizsgálati leletet kellene látni. Azonban valószínű olyan ellenanyagot találtak aminek csak az esetleges vér kapása esetén van jelentősége,ezért abban az esetben úgynevezett keresett vér adható,az ellenanyaggal ne legyen reakció. Aggodalomra nincs ok a terhességet nem befolyásolja,vér kapása esetén van jelentősége.

Mellfeszules

Ennek hormonális oka van. Az ösztrogén és az azt ellensúlyozó progeszteron a női szervezet két kiemelt jelentőségű hormonja. Előbbinek a másodlagos női nemi jellegek fejlődésében van szerepe, így a mellek növekedésében, a méhnyálkahártya vastagodásában és a menstruációs ciklus szabályozásában. Utóbbi a megtermékenyítésben és a méhlepény létrehozásában, a terhesség létrejöttében jelentkezik fontos tényezőként. A progeszteront az ovuláció során a tüszőből kijutott petesejt helyén megjelenő új sejtek termelik. Ha azonban nincs tüszőrepedés a tüszőérést követően, akkor anovulációról beszélünk. Egy-egy ilyen eset még nem okoz gondot a hormonháztartásban, ha viszont rendszeressé válik az ovuláció elmaradása, az ösztrogén termelődése túlsúlyba kerül, ami számos kellemetlen panasszal járhat. Elterelheti ugyanakkor az érintettek gyanúját, hogy a menstruációs vérzést utánzó anovulációs vérzés továbbra is ciklikusan jelentkezik. Ez okozza a panaszát,az ösztrogén hormon túlsúlya.Mellvizsgálat,hormonvizsgálat után gyógyszeres kezelés mérlegelendő.

Fennáll ösztrogéndominancia?

A leírt hormon labor alapján ovuláció ezen ciklusban nincs.Ösztrogén dominancia fennáll. Terhességet szeretne akkor gyógyszeres kezelésre van szükség. Keressen fel nőgyógyász szakorvost.

Méhnyakrák szűrés eredmény

A cytológia ismétlése szükséges.Más teendő nincs ezzel. A cytológiai lelet oka a gyulladás nagy valószínűséggel .Annak kezelése tanácsos.