Dr. Pétervári László

Dr. Pétervári László

Szülész-nőgyógyász
Bemutatkozás:

Szakmai tapasztalat

  • 2006. július 1. főorvos
  • 1998. június 19. adjunktus
  • 1989. október 4. szakorvos
  • 1985. október 1. orvosgyakornok

Munkahely:

Kecskemét, Hosszú utca 10. (Doki Centrum) kedd: 16:00-18:00 óra,
Kiskőrös, Petőfi Sándor utca 14. szerda: 16:00-18:00.
 

Főorvos 

Szülész-Nőgyógyász szakorvos
Klinikai Genetika szakorvos
 

Specialis képzések:

  • Klinikai genetika szakvizsga,
  • MASZNUT „B”ultrahang jártasság,
  • GCP tanfolyam, „3D/4D Visus course”

Tanulmányok:

  • 2008-2010 Szegedi Orvostudományi Egyetem Klinikai genetika - Klinikai genetikus
  • 2000-2002 Szegedi Tudomány Egyetem Gazdaságtudományi Kar Közgazdaságtan - Orvos-közgazdász
  • 1985-1989 Orvostovábbképző Egyetem Budapest Szülészet-nőgyógyászat - Szülész-nőgyógyász szakorvos
  • 1979-1985 Szegedi Orvostudományi Egyetem Általános orvosi kar Általános orvos
Legutóbbi válaszai

A diagnosztikus után lehet, hogy a terápiás küret következik?

A. tervezett beavatkozás a méh szövettani vizsgálata miatt történik. A “méhkaparás”,”kűret ‘ az azonos. A méh szövettani eredmény dönti el szükséges-e további beavatkozás , az mi legyen.

Mestruáció

A terhesség létrejötte szempontjából a fogyás és a menstruáció rendezése szükséges. A fokozott szőr növekedés miatt belgyógyász,endokrinológussal beszéljen,vagy olyan nőgyógyásszal aki hormon betegséggel is foglalkozik. A gyermekvállalási szándéknak megfelelő kezelésre van szükség.

Terhesség előtti sör

A sör komlótartalma, illetve ennek a növénynek a fitoösztrogén tartalma miatt különösen rossz hatással van a termékenységre. Ez persze abban az esetben igaz, ha rendszeresen fogyasztjuk, heti 1-2 alkalommal egy-egy korsónak még nincs olyan hatása, melyet a szervezet ne lenne képes ellensúlyozni. Azonban ez a termékenységre hat,a fogantatásra, a létrejött terhesség esetén már nem kell ezzel számolni.

Terhesség előtti alkohol

A fogantatás előtt fogyasztott alkohol a terhességre nincs hatással.A mennyiség sem aggasztó. Lényeg,hogy a várandóság alatt nem tanácsos rendszeresen fogyasztani.

Hatással van e a fogamzásgátlóra a grapefruit aroma?

Azt gondolom,hogy az aroma nem okoz semmilyen tabletta csökkentő hatást. Az aroma feltehetőleg vegyileg előállított termék;gyümölcs kivonatot nem,vagy minimális mértékben taretalamaz..