Dr. Pétervári László

Dr. Pétervári László

Szülész-nőgyógyász
Bemutatkozás:

Szakmai tapasztalat

  • 2006. július 1. főorvos
  • 1998. június 19. adjunktus
  • 1989. október 4. szakorvos
  • 1985. október 1. orvosgyakornok

Munkahely:

Kecskemét, Nyíri út 38/a (Korona Patika, Polymed Rendelő) kedd: 16:00-18:00 óra, Kiskőrös, Petőfi Sándor u.14. szerda: 16:00-18:00.

Főorvos 

Szülész-Nőgyógyász szakorvos
Klinikai Genetika szakorvos

Specialis képzések:

  • Klinikai genetika szakvizsga,
  • MASZNUT „B”ultrahang jártasság,
  • GCP tanfolyam, „3D/4D Visus course”

Tanulmányok:

  • 2008-2010 Szegedi Orvostudományi Egyetem Klinikai genetika - Klinikai genetikus
  • 2000-2002 Szegedi Tudomány Egyetem Gazdaságtudományi Kar Közgazdaságtan - Orvos-közgazdász
  • 1985-1989 Orvostovábbképző Egyetem Budapest Szülészet-nőgyógyászat - Szülész-nőgyógyász szakorvos
  • 1979-1985 Szegedi Orvostudományi Egyetem Általános orvosi kar Általános orvos
Legutóbbi válaszai

Terhesség megszakítás után

A beavatkozás után 7-10 napig színes folyás ,vérzés az lehetséges.Négy -hat hétre jön meg általában a menstruáció. Azt,hogy jelen beavatkozás után rendben van-e minden ,normális a helyzet, szakvizsgálattal lehet megmondani. Keressen fel nőgyógyászati szakrendelést.

Elhuzodó Menses

A műtéti beavatkozás után általában 4-6 hétre jelentkezik menstruáció.10 napig tartó menstruáció az normálisnak tekinthető.A beavatkozás után a méhnyálkahártya újra épül,a leírtak előfordulhatnak.Teljes menstruáció rendeződés lehet ,hogy néhány hónapot is igényel. 21 napon belül érkező vagy 10 napnál tovább tartó vérzés tekinthető rendellenesnek,kórosnak.

Menstruáció vérrög

A leírtak alapján ez teljesen elfogadható.A fogamzásgátló kihagyása miatt a hormon szint lecsökkent,emiatt levált a méhnyálkahártya,menstruációszerű vérzés jelentkezett.Ez így van,a fogamzásgátló fajtáját nem tudom,de méh nyálkahártya vastagsága a gyógyszer nélkül felépül,az elkezdett fogamzásgátló a saját hormon termelését csökkenti,így alakul ki a rendellenes vérzés. A fogamzásgátló mellett több hónapra is szüksége lehet mire a hormon működés rendeződik.

Ladeering - hüvely gyűrű - fogamzásgátló hatás kezdete

A menstruációs vérzés első napján került felhelyezésre akkor az első hónapban is védettséget biztosít.Ha nem akkor a következő ciklusban.

Méhnyak-hsil

A korábbi citológia eredmény és a szövettan viszonya jelenleg nem bír jelentőséggel. Az a lényeg, hogy a most elvégzett vizsgálat eredménye mit mutat. Annak van jelentősége. Azt kell megvárni, az határozza meg van-e további teendő.