Dr. Pétervári László

Dr. Pétervári László

Szülész-nőgyógyász
Bemutatkozás:

Szakmai tapasztalat

  • 2006. július 1. főorvos
  • 1998. június 19. adjunktus
  • 1989. október 4. szakorvos
  • 1985. október 1. orvosgyakornok

Munkahely:

Kecskemét, Nyíri út 38/a (Korona Patika, Polymed Rendelő) kedd: 16:00-18:00 óra, Kiskőrös, Petőfi Sándor u.14. szerda: 16:00-18:00.

Főorvos 

Szülész-Nőgyógyász szakorvos
Klinikai Genetika szakorvos

Specialis képzések:

  • Klinikai genetika szakvizsga,
  • MASZNUT „B”ultrahang jártasság,
  • GCP tanfolyam, „3D/4D Visus course”

Tanulmányok:

  • 2008-2010 Szegedi Orvostudományi Egyetem Klinikai genetika - Klinikai genetikus
  • 2000-2002 Szegedi Tudomány Egyetem Gazdaságtudományi Kar Közgazdaságtan - Orvos-közgazdász
  • 1985-1989 Orvostovábbképző Egyetem Budapest Szülészet-nőgyógyászat - Szülész-nőgyógyász szakorvos
  • 1979-1985 Szegedi Orvostudományi Egyetem Általános orvosi kar Általános orvos
Legutóbbi válaszai

Megszúrt egy vércukor mérő tű.

A megszúrt területen bőrön elváltozás ,gyulladás jele nem látható akkor aggodalomra nem látok okot. Felmerül persze az is kihasználta ezt a vércukor mérőt,lehetet-e valamilyen fertőző betegsége.Amennyiben ez utóbbi is kizárható akkor nem látok teendőre okot. A szúrás helyét gondolom az észlelés után lfertőtlenítették. Biztonsági ok miatt gyermek orvosnak mutassa meg.

Mennyire kell aggódnom petefészekrák miatt?

Egyenlőre teendő nincs.A frakcionált szövettan rendben van.A többi hasi szerv esetleges betegsége a műtét során lesz látható,ez alapján végzik majd a műtétet .Az.hogy mi a betegség azt a szövettan birtokában lehet megmondani. Onkológiára most nem kell menni,a szövettan birtokában látható a szükségessége .Azért arra nem valószínű .hogy lesz szüksége.

Baba tervezés

A leletet nem látom. Kivizsgálás javasolt a várandóság létrejöttéhez.A peteérés vizsgálata,vérből hormonvizsgálat szükséges.Ez rendben van akkor anatómiai vizsgálat,úgynevezett petevezető átjárhatósági vizsgálat.A partner nemző képességének vizsgálata is szükséges,ez andrológiai szakrendelésen történik.Ezek az alapok a terhesség létrejöttének lehetőségének felméréséhez.A továbbiak ezen vizsgálatok eredményétől függenek,szükséges-e valamilyen kezelés, annak a megállapítása. Ezek elvégzéséhez meddőséggel foglalkozó nőgyógyászati szakrendelés felkeresése tanácsos.

Mi okozza a lassan 3 éve tartó vérzést?

Gyermeket szeretne akkor Meddőségi Szakrendelést tanácsos felkeresni,mely Nőgyógyászat keretében is működik, Panaszaira kezelés mindenképpen szükséges. Testsúly probléma megoldására Endokrinológiai Szakrendelés vagy Obesiológia felkeresése célszerű. A kivizsgálás és gyógyszeres kezelés eredményre vezethet.

Terhesség?

A terhességi teszt negatív akkor a terhesség nem valószínű.Azonban a biztos a szakorvosi vizsgálat a terhesség kizárására. A fejfájás okát vizsgálni kell van-e szervi oka vagy csak az időjárás oka. Laborvizsgálat, vérnyomás után szükség esetén fejfájás ambulanciára tanácsos elmenni. A vérzészavar a fogamzásgátló felszívódási zavara miatt adódhat a mellé szedett fejfájás-csillapító gyógyszerek szedése miatt. Keressen fel szakorvosi rendelést.