Ülőmunka téma

"A számítógép előtti munka okozza a panaszaimat?" - A gyógytornász válaszol

WEBBeteg

"Egy hete izomláz-szerűséget érzek a tarkómon. Általában napi 6-8 órát vagyok számítógép előtt, de rendszeresen mozgok, és alkalmanként úszom is. A kérdésem az lenne, hogy mi lehet ennek az oka, és hogyan lehetne ezt megszüntetni?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Ülőmunka után ajánlott az intenzív testmozgás

MTI

Kétszázezernél több ember adatai alapján ausztrál kutatók megállapították, hogy a napi 11 óránál többet ülők 40 százalékkal nagyobb kockázattal haltak meg három éven belül, függetlenül attól, hogy egyébként mennyire voltak aktívak fizikailag.

Sokat ül a monitor előtt? Íme a veszélyek!

MTI

A számítógép képernyője elől, vagy az íróasztal mellől leggyakrabban felálló embereknek átlagosan több mint 4 centiméterrel volt karcsúbb a dereka, mint az azonos munkakörben dolgozó, jóval ritkábban szünetet tartóknak - idézte szerdán ausztrál kutatók eredményét a The Daily Telegraph című folyóirat online kiadása (http://www.telegraph.co.uk/health).

Tarkó, farkcsont kérdés

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó

Tisztelt Uram/Hölgyem! Szeretném megkérdezni Önt az általam tapasztaltakról. Ülőmunkát (számítógépes munka) végzek, a farkcsontom hosszabb ülést követően felálláskor fáj, illetve a tarkómnál olyan érzésem van, mintha "beállna". Fejkörzés után pa