Tarkó, farkcsont kérdés

Tisztelt Uram/Hölgyem! Szeretném megkérdezni Önt az általam tapasztaltakról. Ülőmunkát (számítógépes munka) végzek, a farkcsontom hosszabb ülést követően felálláskor fáj, illetve a tarkómnál olyan érzésem van, mintha "beállna". Fejkörzés után pattan egyet, és utána egy ideig jó. Van, amikor olyan érzésem van, hogy "serceg" a tarkóm. Szeretném megkérdezni, hogy ezzel kell-e valamit tennem, érdemes-e felkeresnem a tünetekkel orvost, vagy egy sima gerincpárna, monitoremelés megoldhatja a problémámat? Alapból két nagy párnán alszom, szeretem, ha a fejem meg van emelve. Köszönöm válaszát. Üdvözlettel: P.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza ülőmunka témában

Tisztelt Kérdező!

A számítógépes ülőmunkánál fontos, hogy legalább óránként a folyamatos ülést megszakítsa kis mozgással. Az interneten is talál egyszerű megmozgató gyakorlatokat, ("office torna") amelyeket napközben is tud néhány percig végezni többször is. A monitornak meghatározott távolságban kell elhelyezkednie, kérje a munkahelyi munkavédelmi felelős segítségét ez ügyben. A panaszokkal természetesen érdemes felkeresnie orvost (reumatológia, ortopédia) . Üdvözlettel

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2018. szeptember 23., 15:25; Megválaszolva: 2018. szeptember 30., 21:36
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
A leírt MR eredmény alapján mi a...
Ball váll MR vizsgálati lelet...
Mi a problémám?
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)