Ösztrogénszint téma

Fogamzásgátlás ösztrogénmentesen

fogamzásgátlás,ösztrogénszint

Tesztünk kb. 1 perc alatt kitölthető

A kérdőív segít abban, hogy végiggondolj néhány szempontot, amely befolyással lehet arra, hogy számodra milyen típusú fogamzásgátló tabletta a megfelelő. A teszt kitöltéséhez nem szükséges semmilyen személyes adatot megadni. Mielőtt kitöltöd a tesztet, kérlek vedd figyelembe, hogy a kérdőív nem helyettesíti az orvosi tanácsadást, és nem tartalmazza az összes mérlegelendő betegséget, állapotot.

Az ösztrogénszint és hüvelyszárazság kapcsolata

WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász - Szponzorált tartalom

A nők életében az ösztrogén hormon szerepe a pubertáskorban kezdődik a másodlagos nemi jellegek kialakulásával, a nemi éréssel és a ciklusos hormonműködés kialakulásával. Ezt követi a körülbelül 40 éves korig tartó termékeny életszakasz, majd a változókorban a női hormonok termelése csökkenni kezd, végül teljesen megszűnik.

Férfiaknak is lehet mellrákjuk?

WEBBeteg - Dr. Baki Márta, onkológus

Az emlő állománya születéskor néhány csatornácskából áll, és nőknél a serdülőkorban a petefészkek által termelt ösztrogén hatására fejlődik tovább. Ugyanakkor a férfiak ezen szerve csökevényes marad, ha további hormonbehatás nem éri a szervezetet.

Klimax - Mivel jár az ösztrogénszint csökkenése?

WEBBeteg - Dr. Szalóczy Péter, nőgyógyász

A menopauza előtti években az a kifinomult szabályzó rendszer, amely mindaddig fenntartotta a menstruációs ciklusokat, a középidős tüszőérést és a termékenyíthető petesejt kialakulását, akadozni kezd.

Nagyobb az emlőrák kiújulásának kockázata az elhízott nőknél

MTI

Az emlőrák korai stádiumában lévő nők közül az elhízottaknak rosszabbak a túlélési esélyei, mint normál testsúlyú társaiknak - idézte amerikai kutatók megállapítását a HealthDay című ismeretterjesztő portál (www.healthday.com).