Érelmeszesedés téma

Alacsony szénhidrát- és zsírfogyasztással az érelmeszesedés ellen

MTI

A kevés zsírt vagy szénhidrátot tartalmazó étrend, illetve a sokat emlegetett mediterrán diéta egyaránt csökkenti a nyaki erek meszesedését, a testsúlyt és a vérnyomást. A biztató eredményeket a Circulation legújabb száma közölte.

A kávé jót tesz a szívünknek - Kutatás

MTI

A kávérajongók számára jó hírek hangzottak el az Amerikai Szív Társaság e héten zajló San Franciscó-i éves konferenciáján.

A kipufogógáz újabb veszélye: az érelmeszesedés

MTI

Aki az autópályához közel lakik, korábban számíthat érelmeszesedésre, mint kevesebb kipufogógázt belélegző embertársai. Egy nemzetközi kutatócsoport többéves vizsgálatainak eredményeit a PLoS ONE tudományos folyóirat közölte.

Érelmeszesedés - Több ezer éves betegség

Független Hírügynökség

A 20-ból 16 múmiánál tudták megkülönböztetni a szívet és az ereket. A 16-ból 9-nél voltak jelei az érelmeszesedésnek. Egyes múmiáknál 6 elmeszesedett érszakaszt is találtak.

Nashwan-Parasound: eszköz az érszűkületes betegek kezelésére

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos szakorvosjelölt

Közel három éve áll az érszűkületes betegek kezelésére egy új eszköz, melynek neve Nashwan-Parasound. A kezelés jó hatásúnak ígérkezik, az első alkalmazás óta szerzett tapasztalatok ezt bizonyítják.

Határozza meg érbetegsége rizikóját!

WEBBeteg - Dr. Tschürtz Nándor

Ne féljen! Ha ez eddigi oldalakat átfutotta könnyű dolga lesz! És ne féljen! Ha már tud érbetegségéről vagy kideríti, hogy nagy a betegség „rizikója” kezébe veheti a sorsát!

Koszorúér-betegségek: valóban hatásos a kockázati tényezők csökkentése

MTI

Ha a koszorúér-betegség két ismert kockázati tényezőjét, az emelkedett rosszkoleszterin-szintet és a magas vérnyomást együtt csökkentik, az érelmeszesedés folyamata mérhetően lassul. A biztató eredményeket az Amerikai Szívgyógyász Akadémia kongresszusán ismertették.

Ön hajlamos az érbetegségekre?

Érszűkület

Az Érbetegség teszt segítségével az érbetegséget okozó rizikótényezőit veheti számba, és megtudhatja, mennyire hajlamos ezen megbetegedésekre.

Szív- és érrendszeri teszt

Szív

Töltse ki tesztünket, és megtudhatja, hogy mivel és mennyire terheli szívét és érrendszerét! A válaszokból kiderülhet, hogy Ön mennyire veszélyeztetett.

"Naponta egy alma a doktort távol tartja"

MTI

A mondás igazságát egy amerikai vizsgálat tudományosan is megerősítette. A tanulmányt ismertető előadás Washingtonban az Experimental Biology 2011 kongresszuson hangzott el.