Nashwan-Parasound: eszköz az érszűkületes betegek kezelésére

Dr. Kónya Judit
Szerző: WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos szakorvosjelölt

Közel három éve áll az érszűkületes betegek kezelésére egy új eszköz, melynek neve Nashwan-Parasound. A kezelés jó hatásúnak ígérkezik, az első alkalmazás óta szerzett tapasztalatok ezt bizonyítják.

Az eljárás feltalálója Dr. Khaled Nashwan jemeni származású sebész, aki a Pécsi Orvostudományi Egyetemen szerezte meg orvosi diplomáját, illetve sebész szakvizsgáját. Az általa kifejlesztett terápiás módszert 2006-ban számos nemzetközi és hazai díjjal jutalmazták.

Szív- és érrendszeri teszt
Most megtudhatja, hogy mivel és mennyire terheli szívét és érrendszerét! A válaszokból kiderülhet, hogy Ön mennyire veszélyeztetett!
Töltse ki a tesztet! >>
Ezek közül nevezetes a Lengyel Tudományos Akadémia tudományos nagydíja a Maria Sklodowska-Curie díj, valamint a bukaresti, a gdanski és a nürnbergi nemzetközi találmányi kiállítások első díja. 2006-ban a Magyar Feltalálók Egyesülete „Az Év Feltalálója” kitüntetést ítélte neki.

A Nashwan-Parasound nevű műszert az érszűkület, vagyis a súlyos érelmeszesedés kezelésére fejlesztette ki. A súlyos érelmeszesedés következtében szűkülnek az erek, mely az alsó végtagon a járás nehezítettségét okozza. A szűk ereken keresztül kevesebb vér képes a végtagba áramlani, vagyis kevesebb tápanyag és oxigén jut a végtagba. Ez járás közben jelentkező változó intenzitású fájdalmat okoz.

Szív- és érrendszeri teszt
Kevesen tudják, de a gazdasági és tudományos érdeklődés mellett Dr. Nashwan ereiben írói-költői vér is csörgedezik. 2001-ben elnyerte a TESZ (Társadalmi Egyesülések Országos Szövetsége) Tollforgatók Irodalmi Díját a Sába királynő országából jöttem c. verseskötetével.
A fájdalom a betegség súlyosbodásával egyre kisebb távolságok megtétele után egyre erőteljesebben jelentkezik, és megállásra kényszeríti a beteget. A Nashwan-Parasound kezelés alapja egy olyan műszer, amely különböző frekvenciájú hanghullámokat bocsát ki infra- és ultrahang tartományban.

A sugárzás eredményeképpen nő a kollaterális, vagyis a súlyosan szűkült érszakaszt megkerülő ereken keresztül folyó véráramlás, így a végtag vérkeringése javul, amelynek következtében megszűnik a fájdalom és nő a gyaloglással megtehető távolság.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy hasonló elven működő egyéb készülékek is forgalomban vannak, melyek szintén kiegészítő gyógymódként érhetők el a betegek számára. A közös ezen módszerekben, hogy térítés ellenében vehetők igénybe, és több alkalom szükséges a tünetek javulásáig, illetve addig a pontig, míg kiderül, hogy van-e hatása a kezeléseknek. Azonban már az első kezelés is hozhat eredményt.

Az eljárások hatásosságára vonatkozóan komoly orvosi közlemények mindeddig nem láttak napvilágot, így a módszerek hatásossága a betegbeszámolókon és az eljárások alkalmazóinak garanciáin kívül hivatalos klinikai vizsgálatok eredményeivel nem támaszthatók alá. A módszerek hatástalanságáról vagy veszélyességéről sem jelentek meg eddig közlemények.

Az eljárások alkalmazása soha nem helyettesítheti a megfelelő orvosi vizsgálatot, vagy a konzervatív terápiát! Az érszűkület komoly betegség, melynek diagnosztizálása és a súlyosság megítélése orvosi (belgyógyászati, angiológiai) feladat! A Naswan-Parasound és egyéb módszerek kiegészítő kezelésként hozhatnak jó eredményeket.

(WEBBeteg - Dr. Kónya Judit)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Méhnyakrák Méhnyakrák

Az esetek több mint 90%-a HPV vírus hordozásával áll kapcsolatban.

Fogamzásgátlás Fogamzásgátlás

Melyek az ösztrogénmentes tabletta előnyei? (x)

A Listeria a hűtőben jobban túlél...

A sajtok tárolásával kapcsolatos élelmiszerbiztonsági kutatás szerint a Listeria baktérium alacsony hőmérsékleten jobban túlél, mint...

Megküzdés a krónikus fáradtsággal...

A krónikus fájdalom és a krónikus fáradtság nagymértékben rombolja az életminőséget, ezért fontos önsegítő tippek által is lehetőséget...

Az érszűkület figyelmeztető jelei...

Mint oly sok mindent az emberi szervezetben, az ereket is számos veszély fenyegeti, melyek az egyes szövetek, szervek súlyos károsodásának a...

Értágítás és érműtét

Ha érfestésnél olyan szűkületet vagy szűkületeket találnak, ami biztonsággal eredményesen megtágítható, akkor értágítást (koszorúéren ezt...

Az érszűkület diagnosztikai...

Az érelmeszesedés (arteriosclerosis, atherosclerosis) folyamatában az ütőerek (artériák) belső falán lipidek rakódnak le plakkokat képezve. Az...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.