Agyi érelmeszesedés,valamint hydrocephalus

Tisztelt Doktor Úr ! Édesanyámnál 4 éve diagnosztizáltak Hydrocephalus betegséget,akkor még csak ellenőrzésre járt ,de most nyáron már gerinccsapolást is végeztek nála,mert a járásán már nagyon látszott,hogy baj van. Az eredmény alapján műtétet terveztek . A gerinccsapolás után újra rendesen tudott járni ,de ez nem tartott sokáig. Szeptemberben lett volna a műtét,de anyukám bekerült a hányások miatt a sürgősségire,ahol kiderült ,hogy covidos lett,nem voltak tünetei de pozitív volt 4 héten keresztül.Így a műtét is halasztódott. Most viszont már az idegsebész nem javasolja a műtétet,mert az agyi erek meszesedése miatt. A kérdésem az lenne,hogy anyukám aki soha semmilyen betegséggel nem küzdött,és gyógyszereket sem szedett,hogy kerülhet 3 hét alatt olyan állapotba,hogy most konkrétan az otthonában élő halottként fekszik,mert sem enni,sem járni nem tud,és 24-20 órát alszik. Mi a teendő ilyen esetben.. Már nem lehet megműteni,vagy az agyi érelmeszesedés miatt veszélyes ? Ő egy 65 éves jól karbantartott egészséges nő volt október elejéig,most meg nem tudom,hogy nem lesz -e maradandó agyi károsodása,ha így marad. Tisztelettel Kéri Márton Anita

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza a hydrocephalus témában

Kedves Kérdező! Erre elég nehéz válaszolni a képi előzmények és a beteg vizsgálata nélkül. Alapvetően a hydocephalus ritka betegség, felteszem az önök esetében ún. normal pressure hydrocephalus állhat fenn, mely szellemi leépülést, járászavart és vizelettartási nehézséget okozhat. Ez alapvetően lassú lefolyású betegség, hirtelen állapotromlást általában nem ez, hanem valamilyen másik ok, pl fertőzés, kiszáradás okoz döntően. Mindenképpen célszerű lenne egy nagylabort készíteni és konzultálni a témában jártas neurológussal/idegsebésszel, a kórkép centrumbeli ellátást igényel általában. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2020. december 06., 15:44; Megválaszolva: 2020. december 07., 16:24
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
leukoaraiosis.
Lelet értelmezése
Folyamatos Szédülés
ÁLLANDÓ ZSIBBADÁS,IZOM CSONT...
Idegbecsípődès?