Érelmeszesedés téma

Nem csupán a finanszírozás felelős a magas amputációs arányért

Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete, Érsebészet szekció

Korábbi, a Magyarországra jellemző, kiemelkedően magas amputációs számra vonatkozó közleményünk célja az volt, hogy rávilágítson a magyar érbetegek, illetve a magyar egészségügy nehéz helyzetére. Szeretnénk, ha minél hamarabb prioritássá válna az egészségügy a mindenkori kormány munkájában, és ezáltal az ehhez hasonló finanszírozási és strukturális problémák is fókuszba kerülhetnének.

Nemzetközi viszonylatban Magyarországon háromszor annyi az amputáció!

Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete, Érsebészet szekció

A magas és nem javuló amputációs arány mint az érelmeszesedés egyik végpontja a magyar egészségügy indikátora. Megfelelő statisztikai módszerekkel az EU egyéb országainak adataival összevetve a major amputációk száma kiemelkedően magas, közel háromszorosa más EU országok adataihoz képest.

A koszorúér-betegség az érelmeszesedés szövődménye

Springmed - Prof. Dr. Czuriga István

Tudnunk kell, hogy az érelmeszesedés folyamata alattomosan zajlik, nem okoz fájdalmat vagy egyéb panaszt. A koszorúér-betegség hátterében az érelmeszesedés áll.

A túlevés veszélye nem csak az elhízás!

Több mint TestŐr

Még azok is, akik odafigyelnek az egészséges életmódra, az elmúlt ünnepi időszakban valószínűleg eléggé elengedték magukat.

Milyen vizsgálatok szükségesek érelmeszesedéssel élő betegeknek?

Dr. Holjencsik Tamás, érsebész főorvos - Vanderlich Egészségcentrum

A kor előre haladtával nő az érelmeszesedés kockázata, ezért érdemes mielőbb orvoshoz fordulni, ha érelmeszesedés, alsó végtagi-, nyaki-, agyi- verőerek meszesedés tüneteit tapasztaljuk. Az alábbi vizsgálatok részint a rizikófaktorok felderítését, részint a társbetegségek meglétét, vagy minél korábbi felderítését célozzák.

Ismerd a vérnyomásod!

VM.komm Kommunkációs Tanácsadó Iroda

Az Egészségügyi Világszervezet 2005 óta minden évben meghirdeti a Hipertónia Világnapját, melynek célja az egészségesek és a betegek figyelemének felhívása a magasvérnyomás-betegség népbetegséggé válására, megelőzésének lehetőségeire és a betegség veszélyeire. A Világnap dátuma hagyományosan május 17-e.

Az egészséges diéta alapjai

Hypertonia – Dr. Benczúr Béla

Érelmeszesedés

Az ateroszklerózis, vagyis az érelmeszesedés okozta szív- és érrendszeri betegségek, különösen a koszorúér-betegség jelenti változatlanul a vezető halálokot világszerte. A szív- és érrendszeri betegségek a férfiakat és a nőket egyaránt érintik.

Mozgással az érszűkület ellen

Debreceni Egyetem

Hazánkban mintegy fél-egymillió ember szenved érszűkületben. A későn felismert betegség akár az alsó végtag elvesztéséhez is vezethet.

Magyarországi Érszűkület Nap idén is

VM.komm kommunikációs Tanácsadó Iroda

Immár második alkalommal kerül megrendezésre a magyarországi Érszűkület Nap az európai PAD and Vascular European Days kezdeményezés magyarországi eseményeként a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság szervezésében.

Ismét érszűkületi napot szerveznek

www.vmkomm.hu

A Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság 2015-ben immár második alkalommal rendezi meg a magyarországi Érszűkület Napot, az európai PAD and Vascular European Days kezdeményezés eseményeként. A szervezők 2015. március 19-én 11 és 17 óra között, 7 helyszínen, egész napos orvosi tanácsadással, boka/kar index méréssel és pulzus önvizsgálat oktatással várják az érdeklődőket.