Érelmeszesedés téma

Mindenkinek fontos az inzulinszint csökkentése!

Több mint TestŐr

A hagyományos vegetáriánus étrend, vagy a halevés jelentősen csökkenti a test inzulinszintjét, és így megelőzhető a szívinfarktus, az érelmeszesedés, a stroke és a legtöbb rákbetegség kialakulása.

Merevedési zavar: Az első jel, hogy komoly baj van

WEBBeteg - T.A.

A merevedési zavar az érelmeszesedés figyelmeztető előjele. Az erekciós problémák általában az éppen kialakuló ateroszklerózisra utalnak. A potenciazavar azt is jelezheti, hogy az érelmeszesedés már kialakult a szív vagy az agyi artériákban is.

A húst tartalmazó étrend gyulladáskeltő lehet!

Több mint TestŐr

Az állati fehérjék lebomlása során gyulladáskeltő anyagok szivárognak vissza a véráramba. Azoknál a törzseknél, akik nem fogyasztottak állati fehérjéket, nem jelentek meg az érelmeszesedéses problémák.

Új, pontosabb érszűkület-vizsgálat

Debreceni Egyetem

Az eddigieknél pontosabban tudják diagnosztizálni az alsó végtagi érszűkületet a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában. A most beszerzett korszerű készülék segítségével minden cukorbetegnél térítésmentesen végzik el a vizsgálatot.

Előzze meg a stroke-ot ultrahangos vizsgálattal!

Oxygen Medical - Dr. Szabó Andrea, radiológus

A magas vérnyomás és a magas koleszterinszint is lehet okozója a rettegett betegségnek, a stroke-nak. Dr. Szabó Andrea radiológus szerint a kiemelt kockázattal élőknek éppen ezért nagyon fontos a rendszeres kivizsgálás, amelynek egyik alapköve a nyaki ultrahang vizsgálat.

Alattomos betegség súlyos szövődményekkel: az érelmeszesedés

WEBBeteg - B. M., szakfordító, lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Az érelmeszesedés, tudományos nevén arterioszklerózis az ütőerek szisztémás megbetegedése. Az artériákban lerakódó anyagok az érfalak belső oldalán plakkokat képeznek.

Így növeli a dohányzás az érelmeszesedés kockázatát

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus

Az érelmeszesedésnek (arteriosclerosis) különféle rizikófaktorai vannak. Ezek legtöbbje az életmódunkból adódik. A legnagyobb kockázatot jelentő tényezők egyike a dohányzás, melynek központi szerepe van az érelmeszesedés kialakulásában.

Az L-karnitin veszélyei!

Több mint TestŐr

Az L-karnitinból a bélbaktériumok úgynevezett trimetilamin-N-oxidot hoznak létre és ez az anyag érelmeszesedést, szívinfarktust, stroke-ot, veseelégtelenséget, érrendszeri gyulladást okoz a szervezetben.

Érelmeszesedés és mozgás

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus

Az első számú halálok az ipari országokban az arteriosclerosis (atherosclerosis), azaz az érelmeszesedés.

Az érszűkület diagnosztikai lehetőségei - A járáspróba

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Az érelmeszesedés (arteriosclerosis, atherosclerosis) folyamatában az ütőerek (artériák) belső falán lipidek rakódnak le plakkokat képezve. Az elmeszesedő erek megkeményednek, belső átmérőjük pedig egyre szűkül (érszűkület). Az érelmeszesedés bármely ütőeret érintheti, így például a szívkoszorúereket, a nyaki verőereket vagy a perifériás artériákat is.